Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Magleska 18:45, 18 mar 2020

Kasiu
nic nowego nie napiszę wpadam w zachwyt nad Twoimi nowymi nabytkami
mrokasia 18:55, 18 mar 2020

Niniejszym ogłaszam, że drzewa na wschodnią stronę czyli od strony budującego się osiedla mam już wszystkie . Czyli patrząc w prawo od karagany mam klona Royal Red, magnolię Wada's Memory, wiśnię Kanzan, grujecznika i na końcu w rogu brzozy Dorenboos. Zostało mi tylko do kupienia drzewo do wsadzenia po lewej stronie od karagany czyli w miejscu, w którym aktualnie rośnie klonik japoński. Muszę tam na spokojnie upolować ładnego jarząbka kolumnowego.

A wraz z magnolią przyjechały dziś trzy derenie Midwinter Fire - już wsadzone pod żywopłotem sąsiadki (tej z domem w ostrej granicy) - razem z 5 miskantami od HaniR powinny stworzyć ładną zasłonę. Dobrałam też trzy pęcherznice Luteus - pójdą pod tuje od strony drogi w roli drugiej linii żywopłotu w plecach przyszłej altany. Tam cień więc powinny mieć ładny limonkowy kolor. Przed nimi jako otulenie altany planuję dosadzić Annabelki, kilka kolumnowych cisów i hakonki.
tulucy 18:57, 18 mar 2020

A żywopłot sąsiadki kiedy przestaje być jej żywopłotem? i btw kiedyś Ty takie zakupy poczyniła????
mrokasia 19:16, 18 mar 2020

tulucy napisał(a)
A żywopłot sąsiadki kiedy przestaje być jej żywopłotem? i btw kiedyś Ty takie zakupy poczyniła????

Żywopłot sąsiadki już w zasadzie jest nowych właścicieli . Przypuszczam, że do końca marca ona się wyprowadzi a nowi się wprowadzą.
A zakupy... chodziłam koło tej magnolii już jakiś czas, a jak się zdecydowałam to przy okazji wzięłam inne dobra .
antracyt 19:21, 18 mar 2020

No to czekam na fotorelację
galgAsia 19:33, 18 mar 2020

Nooo, kochana, toś zaszalała Jestem pełna podziwu i zazdrości
U mnie tylko tulipany, hiacynty, przylaszczki... Nuuuda, panie, nuuuda…
AnnaCh 19:37, 18 mar 2020

Szaleństwo zakupowe trwa Super
Ja swoje jarząby kolumnowe kupowałam przez net i byłam zadowolona, Makusia też od nich brała Jak chcesz podeślę Ci namiar
galgAsia 19:45, 18 mar 2020

Ja też jestem z jarząbków zadowolona, czemu daję wyraz przy każdej okazji
Dobry namiar, polecaj go Aniu
mrokasia 19:46, 18 mar 2020

antracyt napisał(a)
No to czekam na fotorelację

No to mam nadzieję, że jesteś cierpliwa , bo mam wszędzie taki bajzel, że aż wstyd pokazywać. Ale może jakieś bardziej detaliczne fotki samych krzaczków zrobię .

galgAsia napisał(a)
Nooo, kochana, toś zaszalała Jestem pełna podziwu i zazdrości
U mnie tylko tulipany, hiacynty, przylaszczki... Nuuuda, panie, nuuuda…

No trochę, ale to ostatnie podrygi, od dziś mam blokadę na wydatki ogrodowe, trzeba zbierać na ZUS i pensje .
Jeśli Cię to pocieszy ja mam tylko krokusy .

AnnaCh napisał(a)
Szaleństwo zakupowe trwa Super
Ja swoje jarząby kolumnowe kupowałam przez net i byłam zadowolona, Makusia też od nich brała Jak chcesz podeślę Ci namiar

Pewnie kochana, podeślij, za jakiś czas chętnie skorzystam .
mrokasia 19:47, 18 mar 2020

galgAsia napisał(a)
Ja też jestem z jarząbków zadowolona, czemu daję wyraz przy każdej okazji
Dobry namiar, polecaj go Aniu

A drogi taki jarząbek??? Z transportem???