Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

TAR 11:00, 14 kwi 2020

Gosiek33 napisał(a)
Tak jak Kasia pokazała

chyba bym odjechala, po takiej robocie. to juz wole trajtka wypozyczyc i zrobic w 2 dni calosc
mrokasia 11:45, 14 kwi 2020

No właśnie, trochę obawiam się, że ta glebogryzarka to za głęboko mi to zaora...
Trawnik będzie siany. Z rolki byłby fajny ale w chwili obecnej to zbyt kosztowna zabawa a trochę metrów tam mam. Z tego też powodu chcemy to ogarnąć sami.
Te ręczne opielaczo-spulchniacze fajne, dzięki .
Czy to da radę gdy ziemia jest dość zbita? Robić lepiej na suchej czy wilgotnej?
TAR 12:00, 14 kwi 2020

Kasia a liczylas koszty jednej i drugiej? Wbrew pozorom, biorąc wszystkie elementy pod uwage nie ma wielkiej roznicy a efekt od ręki.
mrokasia 12:19, 14 kwi 2020

TAR napisał(a)
Kasia a liczylas koszty jednej i drugiej? Wbrew pozorom, biorąc wszystkie elementy pod uwage nie ma wielkiej roznicy a efekt od ręki.

Nie liczyłam, ale metr kwadratowy trawy z rolki to ok. 10zł bez ułożenia. Posianie trawnika wydaje mi się jednak znacznie tańsze.
Johanka77 12:25, 14 kwi 2020

mrokasia napisał(a)
No właśnie, trochę obawiam się, że ta glebogryzarka to za głęboko mi to zaora...
Trawnik będzie siany. Z rolki byłby fajny ale w chwili obecnej to zbyt kosztowna zabawa a trochę metrów tam mam. Z tego też powodu chcemy to ogarnąć sami.
Te ręczne opielaczo-spulchniacze fajne, dzięki .
Czy to da radę gdy ziemia jest dość zbita? Robić lepiej na suchej czy wilgotnej?

Kasia mi Pani glebogryzarką ścięła bardzo precyzyjnie, mnie zaorała mi pola.
Potem putałą mnie, czy mi wzruszyć bardziej gleb, ale ja nie chciałam ze względu na siatkę na krety.
Kasya 12:26, 14 kwi 2020

mrokasia napisał(a)

Nie liczyłam, ale metr kwadratowy trawy z rolki to ok. 10zł bez ułożenia. Posianie trawnika wydaje mi się jednak znacznie tańsze.

15 nawet
A jak się sieje jak jest juz ciepło to trawa tak szybko rosnie ze po miesiacu jest juz zielono
Johanka77 12:29, 14 kwi 2020

Kasya napisał(a)

15 nawet
A jak się sieje jak jest juz ciepło to trawa tak szybko rosnie ze po miesiacu jest juz zielono

Ja mam z siewu i jest piękny.
Barenburg mieszanka uniwersalna. Polecam!
mrokasia 12:35, 14 kwi 2020

Zdecydowałam, że kupię sobie to ustrojstwo, przyda mi się tak czy siak w ogrodzie .

Johanka - ja myślałam o wypożyczeniu i samodzielnym zglebogryzieniu , więc to byłby inny, znacznie mniejszy sprzęt niż u Ciebie no i bez pani więc myślę, że i znacznie mniej precyzyjny .

U mnie jest jeszcze ten kłopot, że nie mam precyzyjnie wyznaczonych linii rabat więc chyba wolę działać sama niż wpuścić kogoś ze sprzętem i mu tłumaczyć.

Kasia - tak myślę, że przy dobrej pogodzie ta trawka wzejdzie migusiem .
mrokasia 12:37, 14 kwi 2020

Johanka77 napisał(a)

Ja mam z siewu i jest piękny.
Barenburg mieszanka uniwersalna. Polecam!

Zapisałam, dzięki .

A ktoś miał do czynienia z ta nową samozagęszczającą się trawą Substrala???
Brzozowadzie... 12:44, 14 kwi 2020

My też sialiśmy Barenburg, właśnie wschodzi, ale chyba jakąś sportową odmianę ze zrozumiałych u mnie względów U mnie ekipa siała i najpierw właśnie spulchniali, tylko mało było chwastów bo jesienią kompostem przywaliłam, a potem wałowali w tą i z powrotem. Myślę, że większość chwastów wyleci Ci w regularnym koszeniu, nie?