Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

antracyt 20:11, 12 kwi 2020

mrokasia napisał(a)
Dziś część dnia spędziłam w ogrodzie reorganizując rabatę za domem, która po przesadzeniu lilaka i Pissardi wymagała zmian. Na razie ogarnęłam połowę. Przy okazji porządkuję nasadzenia bo nasadziłam na niej w zeszłym sezonie jak nawiedzona. Teraz poprawiam, przesadzam, rozsadzam. Mam nadzieję, że na dłużej niż 1 sezon . Fot nie ma, bo na razie wszystko rozgrzewane a i tak niezbyt dużo widać bo rośliny dopiero startują. W każdym razie lilak w rogu dostał do towarzystwa perowskie i seslerię jesienną. Dadzą radę pod tujami i mimo podlewania raczej nie powinny mieć za mokro .

Magnolia w pełnym rozkwicie

Grujecznika ku mojemu zdziwieniu ma na razie bordowe listki, kalina Onondaga też

Świdośliwa Balerina - czekam na kwiaty i na liście derenia Midwinter Fire

Grujecznik ma młode listki w odpowiednim kolorze
Magnolia piękna, ja się mojej doczekać nie mogę.
jolanka 20:28, 12 kwi 2020

Ale mnie denerwujesz tą magnolią
Gruszka_na_w... 21:44, 12 kwi 2020

Piękna ta magnolia,a reszta przyrasta aż miło popatrzeć.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 22:23, 12 kwi 2020

Kasiu-Mrokasiu, wszystko u Ciebie piękne
Po szczegółowym remanencie stwierdzam, że północ (przynajmniej moja) jest mocno w tyle jeśli chodzi o zielsko i jego wiosenny rozwój, ale lawendy przycięłam - mam nadzieję, że ich nie zabiłam na śmierć
mrokasia 22:43, 12 kwi 2020

Kasya napisał(a)
Co fotka to powod do radości

April napisał(a)
Przez to że masz wszystko w słońcu, masz bardziej zaawansowane niż np mój grujecznik w cieniu.
Magnolia cudo.
Mnie mąż nie puścił dziś do ogrodu, choć jęczałam. Za robienie zdjęć dostałam bęcki

Ale za to Ty będziesz dłużej cieszyć się świeżością zieleni i kwieciem. U mnie na tej patelni wszystko przekwitnie w moment.
Mąż dobrze zrobił, że zabronił grzebać w ziemi, choć z tymi bęckami za foty to przesadził...

UrsaMaior napisał(a)
Ty mu powiedz, żeby się nie rzucał! Foty MUSZĄ być!;D

Właśnie
mrokasia 22:50, 12 kwi 2020

antracyt napisał(a)

Grujecznik ma młode listki w odpowiednim kolorze
Magnolia piękna, ja się mojej doczekać nie mogę.

Aaaa, dzięki za info o grujecznika . To jego pierwsza wiosna u mnie.
Jaką masz magnolię? Ja chcę dokupić teraz różową .

jolanka napisał(a)
Ale mnie denerwujesz tą magnolią

Komuś, gdzież bym śmiała

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Piękna ta magnolia,a reszta przyrasta aż miło popatrzeć.

Magnolia dziękuje . I całą reszta też. Chwasty również .

Magara napisał(a)
Kasiu-Mrokasiu, wszystko u Ciebie piękne
Po szczegółowym remanencie stwierdzam, że północ (przynajmniej moja) jest mocno w tyle jeśli chodzi o zielsko i jego wiosenny rozwój, ale lawendy przycięłam - mam nadzieję, że ich nie zabiłam na śmierć

Daga, dzięki . W zbliżeniach rzeczywiście wszystko nieźle wygląda .
Ja jak porównuję stopień rozwoju roślin do tego co prezentuje Hania Gruszka albo galgAsia też dochodzę do wniosku, że u mnie wszystko opóźnione... Lawendy powinny przeżyć .
deszczowymaj 22:53, 12 kwi 2020

Piękna wiosna ..Piękne foty.. Magnolka wymiata

Wesołego Wszystkiego Kasiulku
tulucy 23:06, 12 kwi 2020

Chwasty ... Po co one komu??? U mnie już mlecze kwitną, nie tylko w trawie

Grujecznik łobziedliwy. Ale nie zazdroszczę już tak strasznie, bo może będzie miejsce, jak morelę wyciepiemy. Bym tam zagospodarowała trochę miejsca.
Johanka77 23:07, 12 kwi 2020

Ładne wiosenności u Ciebie

Ja mam plan na jutro, choć pogoda ma się spitolić i deszcz do południa ma padać...
Ale może tylko przelotny.
Magara 23:22, 12 kwi 2020

mrokasia napisał(a)

Daga, dzięki . W zbliżeniach rzeczywiście wszystko nieźle wygląda .
Ja jak porównuję stopień rozwoju roślin do tego co prezentuje Hania Gruszka albo galgAsia też dochodzę do wniosku, że u mnie wszystko opóźnione... Lawendy powinny przeżyć .

Ksiu-Mrokasiu, lawendom jutro przekażę, co Ciocia Kasia mówi, że żyć mają Jam dziś aparat odkurzyła w celu robienia właśnie fajniejszych zbliżeń, lepszej dokumentacji niż telefonem no i w ogóle I ćwiczenie zdjęć skończyło się upadkiem moim niekontrolowanym ze skalniaka - ratowałam aparat, a teraz ogon mnie boli