No właśnie nie wiem i dlatego tak na nią czekam Kupiłam w szkółce jedną jedyną bez etykiety, ale się uparłam na nią bo pokrój mi się spodobał. Właścicielka zapewniała że to pośrednia, wymieniała kilka nazw tych, które normalnie ma w ofercie, ale ich sobie nie zapisałam. Na moje oko pąki kwiatowe ma za małe na pośrednią, bardziej na gwiazdzistą i kwiaty zapowiadają się na białe. Marzyła mi się Rustica Rubra, ale byly tylko małe patyki, no i teraz będę miała niespodziankę
Swoje lawendy przycięłam w lutym. Żyją.
Mlecze już pięknie kwitną. Z liści można by już robić pierwszą gnojówkę.
No niestety, chwasty rosną mi na tej nowej części na potęgę. Ale w sobotę przyjechała kora, będę po kawałku pielić i zasypywać korą. W czwartek mam chyba mieć pomoc to może szybciej pójdzie. No i do trawnika musimy się przymierzyć.
Jak wyciepiesz te morelę to będziesz mieć miejsca a miejsca, nie tylko grujecznik Ci się zmieści .
No i jak? Padało? Udało Ci się zrealizować plan? Muszę iść do Ciebie i popatrzeć .
Taaak, postrasz je ciocią Kasią .
Z ogonem, mam nadzieję, dziś już lepiej?
Ja kiedyś zamordowałam lawendy wczesnowiosennym cięciem. Od tego momentu czekam zawsze do kwietnia .
Przyznam, że nigdy nie próbowałam, jakoś nie potrafię się przełamać...
Ty to lepiej już o tych swoich zakupach nic nie mów...
Widzę tę moją białą damę z okna tarasowego
Przyznam się, że jak jestem w ogrodniczym to też najpierw patrzę na pokrój, potem sprawdzam co to . Tak kupiłam na jesieni mojego klona Ginnala .
Uściski odwzajemniam .
Dziewczyny, rady potrzebuję. Chcielibyśmy do końca kwietnia wysiać trawnik na nowej części. A tam chwasty rosną w najlepsze, szczególnie w pobliżu placyku na basen, ale generalnie jest ich sporo wszędzie. O ile na rabatach, kawałek po kawałku, sobie to widłami ogarnę o tyle tam gdzie trawnik jakoś tego nie widzę...
Glebogryzarka to dobry pomysł czy nie???
Chyba dobry, glownie chodzi o to żeby trawa była szybsza niż chwasty
No i zależy jakie chwasty
Mlecze trzeba wyjmować
Niby niedobrze poszatkować perz glebogryzarka ale z drugiej strony perz potem łatwo wykończyć koszeniem