Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Magara 09:52, 24 kwi 2020

wszystkim chętnym kleszczowe info na priv powysyłałam
podobno dziś ma trzy razy padać deszcz
mrokasia 10:03, 24 kwi 2020

Kasya napisał(a)

No na szerokosc przede wszystkim
Teraz ci się wydaje ze masz duzo miejsca i chcesz szybko zapełnić a za rok czy 2 będziesz wymieniac na atrakcyjniejsze rosliny bo miejsca zabraknie...
Wg mnie to taki wielki krzaczor ze do parku jak znalazł... a ty myślisz o wielu krzakach ... hmm
Nie wiem jak z cięciem, może da się utrzymać kompaktowy... no nie wiem

To prawda, teraz wydaje mi się, że mam duuuużo miejsca .
Ja nie tyle chcę szybko zapełnić ile chcę zapełnić pod płotem. Te moje przesadzone tuje to dość ażurowe są a i odstępy między nimi są widoczne bo inaczej nie dało się ich posadzić ze względu na szeroką siatkę korzeni. Nie wiem czy kiedykolwiek, mimo moich starań o nie, zostaną grubymi misiaczkami.
Derenie mają tę zaletę, że są łatwo dostępne, tanie, szybko rosną i nie są wymagające. Mają robić tło dla właśnie tych atrakcyjniejszych roślin. Ja tam mam 25m długości .
TAR 10:07, 24 kwi 2020

mrokasia napisał(a)
Tarcia, mniej więcej co 2 metry sadzić będzie chyba ok? Nie zależy mi na zwartej, jednolitej powierzchni, ale nie chcę tez dużych prześwitów między krzewami.

moje mam posadzone co metr, ładne tło robia. ale mnie chodzilo o gestosc ze wzgledu na płot. wez pod uwage ze derenie lubia wilgoc, straszne pijusy, wyciagna ci kazda krople wody z rabat.
tulucy 10:46, 24 kwi 2020

Jaką kroplę... tam wszystko tuje wypiją

Kasia wie, co robi i czego chce
Chociaż jak dla mnie to też za duże te krzewy by były, albo będziesz miała dużo roboty przy cięciu później...
mrokasia 11:08, 24 kwi 2020

Tiaaa, tuje pijusy, derenie pijusy, brzozy pijusy...jak żyć??

Pytanie - jeśli nie derenie to co??? Potrzebuję zielonego tła, ok.2m wysokości, szybko rosnące.
galgAsia 11:10, 24 kwi 2020

Kaśka, Hania ma derenie w żywopłocie nieformowanym. Ona daje radę, one dają radę - to i Ty ze swoimi dacie radę. Chociaż na brzozowej derenie nie dawały...
Magda70 11:11, 24 kwi 2020

Magara napisał(a)
wszystkim chętnym kleszczowe info na priv powysyłałam
podobno dziś ma trzy razy padać deszcz

A zwierzaki też mozna tym pryskać??
mrokasia 11:29, 24 kwi 2020

galgAsia napisał(a)
Kaśka, Hania ma derenie w żywopłocie nieformowanym. Ona daje radę, one dają radę - to i Ty ze swoimi dacie radę. Chociaż na brzozowej derenie nie dawały...

No właśnie wiem, że Hania ma . I że pod brzozami zaczynają te derenie cierpieć też czytałam.

Magda70 napisał(a)

A zwierzaki też mozna tym pryskać??

Właśnie???
inka74 12:43, 24 kwi 2020

mrokasia napisał(a)

Dzięki kochana, coś właśnie tu ptaszki śpiewały o tym wypadzie. Tylko relacji brak .
Kulek cisowych w tym roku jednak nie kupuję. Priorytet mają niestety inne wydatki...
Rozumiem, ze niedźwiedzica z gawry się odezwała i wygadała - no nic się nie ukryje. Słyszałam, że byłaś oglądać magnolię )) Kupiłam obielę Magical Springtime, taką mniejszą bardziej kolumnową podobno i parocję Persian Spire znacznej wielkości. Kasia, czasu nie mam żeby się podrapać, ogród odłogiem leży. Roboty od pyty w pracy mam.
UrsaMaior 13:01, 24 kwi 2020

Hehe oj tam zaraz wszystko na mnie. Jeszcze Anula mogła sypnąć!