Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

TAR 12:37, 12 maj 2020

Gosiek33 napisał(a)

To już masz te jeże czy czekasz?

czekam, jesli bedzie jez potrzebujacy pomocy to jest lista domow, ktore w razie czego przejma nieboraka. mysle, ze jesli bedzie jakis z okolic potrzebujacy pomocy to trafi do mojego ogrodu. To sa czesto jeze, ktore albo nie moga wrocic na wolnosc z powodu niepelnosprawnosci albo takie, ktore trzeba podleczyc, odchowac i wypuscic. Oczywiscie gdyby jakis okoliczny zechcial u mnie zamieszkac to tez nie wygonie. Takie jeze to pozytek w ogrodzie.
mrokasia 12:51, 12 maj 2020

Magara napisał(a)
Oj tam, oj tam

tiaaa

malgol napisał(a)

Ale mnie ucieszyłaś tym ratowaniem kotka
My mamy 3... trzeci nieplanowany,ale jak to często bywa najbardziej kochany. Wzięty ze schroniska już jako dorosły kot,zeby w dobrych warunkach dokonał żywota. Okazało się,że ma tylko aż 4 lata.Po tygodniu już tak zaprzyjaźnił się z pozostałą dwójką rezydentów,że spią razem, jedza, myja się nawzajem jakby razem się wychowały...Próbowalismy mieszania zapachów,ale pierwszy kontakt osobisty był tak udany ,że dokocanie trwało w sumie moment Czego i Tobie życzę

Ale fajnie, że się tak łatwo i szybko zaprzyjaźniły . Mam nadzieję, że i u mnie się polubią a przynajmniej będą akceptować.

TAR napisał(a)
ja cie ale pelna profeska. za to cierpliwosc ludzka i kocia wystawiona na wielka probe, byle pozytywna. ja zglosilam sie do adopcyjnego domu dla jeży po przejsciach. mialyby u mnie super. a biale sa tak przywykle do zapachow dziczyzny, ze nawet nie zwracaja uwagi.

Fakt, cierpliwość potrzebna, ale mam nadzieje, że zostanie wynagrodzona .
Fajnie z tymi jeżami .
malgol 14:11, 12 maj 2020

mrokasia napisał(a)

Ale fajnie, że się tak łatwo i szybko zaprzyjaźniły . Mam nadzieję, że i u mnie się polubią a przynajmniej będą akceptować.

Fakt, cierpliwość potrzebna, ale mam nadzieje, że zostanie wynagrodzona .
Fajnie z tymi jeżami .

No teraz to taka frajda,że w komórkach mamy więcej zdjęc kotów niż rodziny

A jeża też bym chciała w ogrodzie
Milka 07:49, 13 maj 2020

mrokasia napisał(a)

Piękny powojnik czy cierpi na uwiąd?
galgAsia 10:35, 13 maj 2020

Irenko, ja też mam Guernsey Cream i w tym roku po raz pierwszy miał uwiąd. To podobno przypadłość tych wcześnie kwitnących. Na szczęście ostre cięcie w odpowiednim momencie zahamowało rozwój choroby i powojnik nadal kwitnie, choć u mnie już powoli kończy...
mrokasia 10:37, 13 maj 2020

malgol napisał(a)

No teraz to taka frajda,że w komórkach mamy więcej zdjęc kotów niż rodziny

Hi, hi, hi, to tak jak u mnie
mrokasia 10:45, 13 maj 2020

Milka napisał(a)

Piękny powojnik czy cierpi na uwiąd?

To Guernsey Cream. I tak jak Asia napisała - czasem niestety tak.
BKosimkArt 11:57, 13 maj 2020

Wpadłam zobaczyć co u Ciebie Kasiu, ale zielonosć bije z tych kilki fotek, uprasza się o więcej jak na frontowej jest teraz?
mrokasia 12:05, 13 maj 2020

Basiu, frontowa byłaby super gdyby nie graby. Jeden jest piękny zieloniutki i grubiutki, drugi w 50 procentach a trzeci łysy kompletnie . Puszcza sporo od pnia na samym dole więc mam nadzieję, że odbije ale ciężko mu idzie...

Mogę za to pokazać moje kaliny Kilimandżaro Sunrise i Lanarth, właśnie zaczynają. Zwykła Kilkimandżaro jeszcze w pąkach.

Dereń China Girl będzie kwitł. I będą rzodkieweczki .

malgol 12:41, 13 maj 2020

Kasia, a cykniesz więcej fotek Twojej Kilimandżaro Sunrice? Chciałabym zobaczyć pokrój, tak wiesz ,żebym mogła ocenic gdzie mogłabym upchnąć No musze w końcu cos kupić większego niż te ostatnie drobiazgi