Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 13:47, 14 cze 2020

jolanka napisał(a)
Ale nóżki

inka74 napisał(a)
Uskuteczniacie dokładnie to samo co ja czy odpowiedni trunek zimny pod ręką jest? Błogosławię wysokie tuje sąsiadki oraz lekki wiaterek od strony ugoru za płotem. Kasia, jak ja się cieszę ze zmian, które ostatnio zrobiłam, nawet nie wiesz jak bardzo. Jak jeszcze drzewa urosną - w obu naszych ogrodach będzie genialnie )) już teraz widoki są na tyle zachęcające, że nie trzeba na urlop się wybrać.

Oczywiście, trunek zimniutki obowiązkowy! Bez tego to robota nie idzie .
Domyślam się jak się cieszysz kochana ze zmian . Mnue też każdy zrobiony kawałek cieszy.

UrsaMaior napisał(a)
Zgrabne kopytka ma Twój ślubny;D

Przekażę, ucieszy się .

Johanka77 napisał(a)

Ale ładnie!!! Ale egzotycznie!!!
Bardzo mi się podoba!

P.S.
Odnóża też spoko

Miło mi .

TAR napisał(a)
Dołączam do cieszycieli. Tez czuje, ze te zmiany, ktore z takim uporem wprowadzam beda na lepsze. Juz mi sie bardziej podoba choc efektu na razie jesze wielkiego nie ma. Czekam na wzrosty. Dzis przesadzilismy ogromnego tamaryszka, ktory kłuł mnie w oczy niepasowaniem. Mezaty ciut smedzil ale wykopal i pomogl posadzic a potem sam stwierdzil, ze w nowym miejscu wyglada o wiele lepiej i ładniej. Teraz nad żwirową sciezka przewieszaja sie 2 tamaryszki i trawy

Ale fajnie . Mój eM już się nie dziwi gdy chcę coś przesadzić bo widzi sam, że po zmianach jakiś kawałek lepiej wygląda.
mrokasia 13:59, 14 cze 2020

effka napisał(a)
Kasiu, ładnie obsadziłaś tą karaganę. Marzy mi się taka podwyższona rabata z jakimś krzewem/drzewem i zwisające z niej rośliny. Może kiedyś
Fajny relaksik mieliście

Dzięki Efcia . Pod karaganą mam już busz i bardzo mi się podoba .

Magara napisał(a)
Wasze tylne łapy wyglądają na mocno zmęczone i zapracowane - kilometry po działeczce chyba robią
Kasiu, też jestem ciekawa jaka będzie "moja" driakiew, powinna być jakby ciemno-różowa wpadająca w bordo - ale wszystko wskazuje na to, że się nie doczekam
Pod karaganą, za bluszczem to Twoje nicolasy? Pokażesz z bliska? Chętnie bym porównała z tymi moimi podzielonymi

O kurka, ciemnoróżowa wpadająca w bordo to super!
Moje Nicolasy dla Ciebie - na szybko cyknęłam :
Pod karaganą (na pierwszym zdjęciu) mam nie dzielone a te na rabacie przy domku ogrodnika po podzieleniu.

TAR napisał(a)
ooo czyżbyśmy wszystkie driakiew zamowily, moje czekaja na posadzenie

A Ty jaką masz?
Kasya 14:04, 14 cze 2020

A skad ty masz takie wielkie nicolasy ?
Chce nicolasy skoro szybko przyrastają ?
Brzozowadzie... 15:35, 14 cze 2020

Wybacz Kasiu, ja rzadko włączam kompa Po wypowiedziach dziewczyn, tak myślę, że moja może oszukana ta niska szałwia? W każdym razie jest całkiem w porządku, nie pokłada się. pod karaganą cudo! Buźka!!!
mrokasia 17:37, 14 cze 2020

Kasya napisał(a)
A skad ty masz takie wielkie nicolasy ?
Chce nicolasy skoro szybko przyrastają ?

Kupiłam stacjonarnie. Ładnie przyrastają, mogę je polecić .

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Wybacz Kasiu, ja rzadko włączam kompa Po wypowiedziach dziewczyn, tak myślę, że moja może oszukana ta niska szałwia? W każdym razie jest całkiem w porządku, nie pokłada się. pod karaganą cudo! Buźka!!!

Kochana, luzik . Mam nadzieję, że będę zadowolona z tej mojej Deep.
Buziaki!
mrokasia 17:50, 14 cze 2020

No to tak, na chwilę obecną:
1.ziemia rozplantowana i zagłębienie pomiędzy placykiem basenowym a altanowym zasypane i wyrównane (dzięki wielkie dla Aprila, Kwarteta i Inki, które zwróciły uwagę na to zagłębienie, cmok dziewczyny!). W ramach rozrywki pomógł eMowi w tej robocie nastoletni kuzyn, sam się zgłosił . Chłopaki zrobili to w 3 godziny podczas mojej nieobecności, byłam w szoku jak wróciłam i zobaczyłam, że nie ma 6m3 ziemi na środku ogrodu . Potem już tylko trzeba było wyrównać i zrobić odpowiednie spadki.
2. Zasypane i wyrównane koleiny po koparce
3. Wyprofilowane spadki wokół placyku basenowego, wyznaczona linia rabaty i całość wysypana korą.
4. Posadzone 5 szt. kosmatek od Lucy i dwa derenie za altanką.
A teraz idę ryć dalej .
Kasya 17:53, 14 cze 2020

mrokasia napisał(a)

Kupiłam stacjonarnie. Ładnie przyrastają, mogę je polecić .

Kochana, luzik . Mam nadzieję, że będę zadowolona z tej mojej Deep.
Buziaki!

to napisz mi gdzie
Johanka77 17:57, 14 cze 2020

mrokasia napisał(a)
No to tak, na chwilę obecną:
1.ziemia rozplantowana i zagłębienie pomiędzy placykiem basenowym a altanowym zasypane i wyrównane (dzięki wielkie dla Aprila, Kwarteta i Inki, które zwróciły to uwagę na to zagłębienie, cmok dziewczyny!). W ramach rozrywki pomógł eMowi w tej robocie nastoletni kuzyn, sam się zgłosił . Chłopaki zrobili to w 3 godziny podczas mojej nieobecności, byłam w szoku jak wróciłam i zobaczyłam, że nie ma 6m3 ziemi na środku ogrodu . Potem już tylko trzeba było wyrównać i zrobić odpowiednie spadki.
2. Zasypane i wyrównane koleiny po koparce
3. Wyprofilowane spadki wokół placyku basenowego, wyznaczona linia rabaty i całość wysypana korą.
4. Posadzone 5 szt. kosmatek od Lucy i dwa derenie za altanką.
A teraz idę ryć dalej .

No brawo dla Panów
A Ty ryj teraz, bo musisz im dorównać
Magara 18:03, 14 cze 2020

Kasia, dzięki za Twoje nicolasy, bardzo mi się podobają
April 18:35, 14 cze 2020

Masz niespożyte siły. Niezmiennie podziwiam.
Ja po położeniu kilku płyt padłam jak kawka. No dobra, dosadziłam jeszcze trzy derenie kanadyjskie pod buka. Za mało kupiłam tych dereni ale były dość drogie. Myślałam że rozsadzę ale po wyjęciu z doniczki okazało się to niemożliwe. Przynajmniej pogoda się zrobiła bardziej ludzka