Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

deszczowymaj 11:09, 10 wrz 2020

O temat bardzo ciekawy

nawet dotknął mnie osobiście w ostatnią niedzielę ..jak wiecie albo i nie moja działka znajduje się tuż przy ulicy ..a za płotem mamy Gminny Ośrodek Kultury w którym to najróżniejsze imprezy się dzieją ..różaniec też i inne spotkanie pań starszych noo i jest niedziela i jestem ja i łopata moja i kopać muszę ..no bo co ? leżeć nie lubię

Panie starsze uważają jednogłośnie ,że niedziela to dzień święty i jak to tak można w niedzielę w ogrodzie pracować ...no nie można i koniec ! To grzech

Więc ja z tą moją łopatą obrałam strategię taką..gdy widzę że grono pań starszych niebezpiecznie zbliża się ..rzucam łopatę i chowając się krzakach wyrywam chwasty (co by czasu nie marnować) gdy towarzystwo się oddala to ja znowu za łopatę i tak do godz.19tej

W dyskusje z tak dorodną grupą pań starszych nie mam odwagi się wdawać więc pozostaje mi zabawa w chowanego
Basieksp 11:25, 10 wrz 2020

deszczowymaj napisał(a)
O temat bardzo ciekawy

nawet dotknął mnie osobiście w ostatnią niedzielę ..jak wiecie albo i nie moja działka znajduje się tuż przy ulicy ..a za płotem mamy Gminny Ośrodek Kultury w którym to najróżniejsze imprezy się dzieją ..różaniec też i inne spotkanie pań starszych noo i jest niedziela i jestem ja i łopata moja i kopać muszę ..no bo co ? leżeć nie lubię

Panie starsze uważają jednogłośnie ,że niedziela to dzień święty i jak to tak można w niedzielę w ogrodzie pracować ...no nie można i koniec ! To grzech

Więc ja z tą moją łopatą obrałam strategię taką..gdy widzę że grono pań starszych niebezpiecznie zbliża się ..rzucam łopatę i chowając się krzakach wyrywam chwasty (co by czasu nie marnować) gdy towarzystwo się oddala to ja znowu za łopatę i tak do godz.19tej

W dyskusje z tak dorodną grupą pań starszych nie mam odwagi się wdawać więc pozostaje mi zabawa w chowanego

Takie "pożądne" panie a bliźniego z łopatą obgadują oj nieładnie ale lepiej z nimi nie wdawać się w dyskusję bo to i tak nic nie da "one napewno mają rację " szkoda sobie chumor psuć, ale tak sobie zawsze myślę jakie puste i smutne życie muszą mieć takie osoby skoro muszą żyć życiem innych, no nie
tulucy 11:27, 10 wrz 2020

Moja babcia miała fajną teorię a propos pracy w niedzielę - zawsze twierdziła, że praca to za pieniądze, a jak się tyra dla przyjemności i za darmo, to to nie jest praca i się nie liczy
Edit. Dodam, że babcia była mocno kościółkowa, itd, itp
galgAsia 11:41, 10 wrz 2020

tulucy napisał(a)
Moja babcia miała fajną teorię a propos pracy w niedzielę - zawsze twierdziła, że praca to za pieniądze, a jak się tyra dla przyjemności i za darmo, to to nie jest praca i się nie liczy
Lucy, mądra kobieta ta Twoja Babcia A teoria prawdziwa do bólu
Kawa 11:57, 10 wrz 2020

Mrokaśka piękny ten Twój ogród naprawdę!
a frontowa to wowwww!

Kasia podziwiam za siły - jeszcze w tym sezonie cała zimę będziecie leżeć do góry ! nie powiem czy,...

u mnie też krzywo patrzą jak się coś w niedzielę dłubie ale jak to ja mam to głęboko w czterech literach...

nie tłukę się nie koszę ale i owszem pielę przesadzam czasem a wyrzutów przez to żadnych nie mam
Basieksp 12:24, 10 wrz 2020

tulucy napisał(a)

Fajna ta teoria, a babcia jeszcze fajniejsza
mrokasia 12:32, 10 wrz 2020

Ja generalnie mam w nosie opinię innych ludzi na mój temat, szczególnie jeśli nie są to ważni dla mnie ludzie. A już alergicznie reaguję na próby zmuszania mnie do przystosowania się do preferowanego przez tych ludzi stylu życia. Ja nikomu nie mówię, że powinien żyć wg moich standardów bo jest to jedynie słuszny sposób życia. W tym zakresie wyznaję jedną zasadę - moja wolność kończy się tam gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.
Gosiek33 13:33, 10 wrz 2020

Może od czapy ale Rhett Butller z Przeminęło z wiatrem mi się przypomniało. Też miał ludzi w nosie do czasu aż córka mu się urodziła....
BKosimkArt 13:50, 10 wrz 2020

mrokasia napisał(a)
Ja generalnie mam w nosie opinię innych ludzi na mój temat, szczególnie jeśli nie są to ważni dla mnie ludzie. A już alergicznie reaguję na próby zmuszania mnie do przystosowania się do preferowanego przez tych ludzi stylu życia. Ja nikomu nie mówię, że powinien żyć wg moich standardów bo jest to jedynie słuszny sposób życia. W tym zakresie wyznaję jedną zasadę - moja wolność kończy się tam gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.

Adoptujesz mnie??? mój ojciec ostatnio ma obrazę majestatu bo nie robię tak jak on (fanatyk religijny)... a zaznaczam nie mam 15 lat już dawno...
Uwielbiam Was... chociaż tu można się poczuć normalnym...
mrokasia 13:52, 10 wrz 2020

Tiaaa. Nie od dziś wiadomo, że punkt widzenia się zmienia w zależności od okoliczności .
Tym niemniej mam plan rycia w niedzielę. Nawet gdyby miało to kogoś bardzo oburzać .