Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Helen 20:09, 05 wrz 2020

Ja też Ciebie serdecznie zapraszam na wizję lokalną
mrokasia 22:59, 05 wrz 2020

Kasya napisał(a)

Faux pas ? obraził się ?

Coś Ty, to przecież największy komplement .

antracyt napisał(a)
Dołączam się do klubu ledwo żywych
Jutro odpoczywam

O, to idę poczytać coś dziś zwojowała .

TAR napisał(a)
i ja ledwo zywa, nie dosc ze sie naogrodkowalam to jeszcze chałupa ogarnieta, pranko sie sklada, zjedlismy mega przepyszny obiad i co mnie najbardziej cieszy mam juz obiad na jutro, wiec caly dzien jutrzejszy moge sie skupic na ogrodku i sadzeniu. a teraz chyba juz sie poloze i pokorzystam z nowego lozka a wczesniej kapiel z babelkami i moze jakies mikstury na buzke. mam tez mnostwo nowych ksiazek do poczytania a bialasy zapewne chetnie sie przylacza do lezenia. mezaty ma swoje eliminacje F1 i nauke. wieczorek spokojny to trzeba sie zregenerowac.

Znaczy się - sukces na wszystkich frontach .

andzia458 napisał(a)
Kasia, pracusiu, Ty pewnie odpoczywasz ze szpadlem w ręku.

O nie, nie, aż takim pracusiem nie jestem .

Helen napisał(a)
Ja też Ciebie serdecznie zapraszam na wizję lokalną

Dzięki, z przyjemnością,jak tylko będzie okazja .
Gosiek33 07:16, 06 wrz 2020

Zazdraszczam tylu sił na ogrodniczkowanie
mrokasia 09:39, 06 wrz 2020

Gosiek33 napisał(a)
Zazdraszczam tylu sił na ogrodniczkowanie

No, nie powiem by noc była komfortowa, wszystko mnie boli... .
mrokasia 19:41, 06 wrz 2020

Dziś udało się wygospodarować na ogród 2h dopiero późnym popołudniem. Skończyliśmy wreszcie z eMem miejsce na ognisko (wybraliśmy ziemię ze środka paleniska, wyłożyliśmy dno resztkami płyt i kostek betonowych, zasypaliśmy drobnym gruzem i żwirem). Przycięliśmy też wielkie tujowe kule przed wejściem do domu. Uznaliśmy przy tym, że wiosną będziemy je wymieniać na inną, mniejszą odmianę bo te mimo cięcia zarastają nam wejście do domu.
Gruszka_na_w... 20:38, 06 wrz 2020

Mocarna z Ciebie kobieta. Szybko się zregenerowałaś po wczorajszych pracach.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Kasya 20:43, 06 wrz 2020

Ale ładne te twoje kulki tujowe
Mam chyba takie 2 szt
mrokasia 22:17, 09 wrz 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Mocarna z Ciebie kobieta. Szybko się zregenerowałaś po wczorajszych pracach.

Jakoś się udało .

Kasya napisał(a)
Ale ładne te twoje kulki tujowe
Mam chyba takie 2 szt

Mówisz o tych przed wejściem do domu? Fajne są, lubię je, ale zarastają mi przejście. Na razie mocno przycięte, zobaczymy wiosną. Niewykluczone, że się z nimi pożegnamy.
mrokasia 22:21, 09 wrz 2020

Dziś po pracy skosiłam trawnik i trochę powalczyłam z chwastami. Wsadziłam też 3 oczekujące roślinki. Może zdążę do zimy wsadzić wszystkie doniczki . Zobaczymy jak będzie jutro z pogodą. Podobno weekend ma być ładny. Ale sobotę mam całą zajętą, na ogród zostaje niedziela...
andzia458 22:31, 09 wrz 2020

mrokasia napisał(a)
Dziś po pracy skosiłam trawnik i trochę powalczyłam z chwastami. Wsadziłam też 3 oczekujące roślinki. Może zdążę do zimy wsadzić wszystkie doniczki . Zobaczymy jak będzie jutro z pogodą. Podobno weekend ma być ładny. Ale sobotę mam całą zajętą, na ogród zostaje niedziela...

Dobrze, że masz niedzielę. Ja póki się nie zasłonię trochę od sąsiadów, to mogę pomarzyć o dłubaniu w ziemi w niedzielę, bo chyba by mnie zjedli i na wygnanie wysłali.