Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Agatorek 23:03, 06 mar 2021

Kasiu, jeśli piekły Cię uszy, to tylko dlatego, że trochę rozmawiałyśmy o Twojej rabacie z jukami .
Masz tam stipę, lawendę i kosodrzewinę?
Alija 23:21, 06 mar 2021

Rabata z jukami jest świetna, też obejrzałam. Planuję w tym roku moje juki przesadzać, może coś podpatrzę? Mogę??? Twoi pomocnicy - słodziaki po prostu!
April 06:31, 07 mar 2021

TAR napisał(a)
pewnie ze tak, ja mam 2 Frankeny jeden ok. 6-7 m i drugi troszke mniejszy, tez los mnie poprowadzil by je kupic, a chcialam jakiegos czerwonego to nie mieli ciekawych. czasem los jes madrzejszy od nas. Tego silberka tez chyba sobie kupie tym bardziej ze nie ma docelowo byc duzy. U Konieczkow maja tez innego laciatego Marmorstar. Tez piekny

Ladny tez ten klonik Lacinatum, ja mam podobna z lisci brzoze ale niestety przemarzaja. Za to mam klona Paldiski tez taki powcinany.

Klona Paldiski też mam na liście, więc może kiedyś znajdę mu miejsce Bardzo mi się takie strzępiaki podobają
Magleska 07:16, 07 mar 2021

Kasia
gratuluję nowych członków rodziny słodziaki z nich
Miłego dnia
Catalinasdiary 11:53, 07 mar 2021

Nowi lokatorzy w ogrodzie gratulacje! i od razu 2. Super będą ze sobą szaleć.
Johanka77 13:05, 07 mar 2021

Ładna wiosna u Ciebie Psze Pani!
I cudaki małe jakie słodkie

U nas dziś wieje jak diabli...
mrokasia 09:57, 08 mar 2021

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
A nie podsypywałaś pod ten ciemiernik skorupek jaj?
Fajnie wygląda ta nowa ogrodowa perspektywa. Wcześniej ogród tak gwałtownie się kończył w okolicach tarasu.

Skorupki jaj mieszałam z ziemią przy jesiennym sadzeniu, myślisz, że wyczuły???
Cieszę się z tej przestrzeni bardzo. A to ujęcie to właśnie z najdłuższej perspektywy.

TAR napisał(a)
albo obornika w granulacie? jesli nie to gon je odwracajac uwage przysmaczkiem, mozesz dzwiekiem, klasnieciem. jak odejda nagroda, jak sie zblizaja to stanowczo mowisz, fe, zostaw. jak odchodza znowu nagroda. trzeba uczyc poki mlode.

Obornika nie sypałam tam jeszcze .
Uczę towarzystwo, smaczki mam w kieszeni .

April napisał(a)
Przyjemne słoneczko choć zimno. Od razu fajniejsze fotki wychodzą w taką pogodę. Szkoda że ja nie miałam czasu wyjść do ogrodu.
Szkodniki trzeba uczyć. Słuchają już trochę? Pamiętaj żebyście ustalili jednakowe komendy, żeby każdy mówił to samo. Szybkiej się przyzwyczają.
Jeszcze ci się podoba wychowywanie dzieci czy już masz dość

Wybrałaś drzewo pod dom sąsiadów czy jeszcze dumasz? Zrobiłaś sobie listę typów?
Do mnie dziś przyszła paczka z drzewkami i jest jedna pomyłka. Dumam czy się złościć czy cieszyć. Zamiast buka Franken mam Silbertaler...

Szkodniki raz lepiej raz gorzej ale łapią. Tylko nie chcą z dworu wracać, nawet smaczki nie pomagają ale się nie poddaję .

O drzewach wciąż myślę. Chodzę ze szkodnikami, patrzę i dumam. Jak pootwierają ogrodnicze to zobaczę co jest dostępne. Biorę pod uwagę m.in. coś kulistego, szczepionego na wysokim pniu.

O pomyłce czytałam. Ale może i dobrze się stało?

Agatorek napisał(a)
Fajne te szkodniki
I już zdjęcia zapowiadające wiosnę

Już się nie mogę doczekać tej wiosny. To zimno i burość już mnie dobijają.
mrokasia 10:41, 08 mar 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Szkodniki kochane, ale uważaj bo z tego co pamiętam ciemierniki są trujące

Tak, tak, uważam .

Helen napisał(a)
Ale ładne te pieseczki Takie milusie Chociaż przy roślinach nie chciałabym ich widzieć
Twój ogród to jest przykład bardzo dobrego profesjonalnego zorganizowania całej pracy. Efekt na nowej część jest niesamowity

Milusie . Ganiają się po ogrodzie aż furczy.
Kochana, dziękuję za pochwały ale zdecydowanie są na wyrost .

Agatorek napisał(a)
Kasiu, jeśli piekły Cię uszy, to tylko dlatego, że trochę rozmawiałyśmy o Twojej rabacie z jukami .
Masz tam stipę, lawendę i kosodrzewinę?

Uszy mnie nie piekły, może dlatego że jak rozumiem rabata się podoba?
Mam tam 1 kosodrzewinę, 1 bukszpana (rosły tam wcześniej, nie chciałam przesadzać), lawendy, juki, stipy i małe perowskie.

Alija napisał(a)
Rabata z jukami jest świetna, też obejrzałam. Planuję w tym roku moje juki przesadzać, może coś podpatrzę? Mogę??? Twoi pomocnicy - słodziaki po prostu!

Podpatruj ile dusza zapragnie .
Słodziaki dziękują.

April napisał(a)

Klona Paldiski też mam na liście, więc może kiedyś znajdę mu miejsce Bardzo mi się takie strzępiaki podobają

Na tego Paldiskiego też kiedyś patrzyłam

Magleska napisał(a)
Kasia
gratuluję nowych członków rodziny słodziaki z nich
Miłego dnia

Dziękuję Madziu i wzajemnie - pięknego dnia

Catalinasdiary napisał(a)
Nowi lokatorzy w ogrodzie gratulacje! i od razu 2. Super będą ze sobą szaleć.

Już szaleją

Johanka77 napisał(a)
Ładna wiosna u Ciebie Psze Pani!
I cudaki małe jakie słodkie

U nas dziś wieje jak diabli...

To jeszcze nie wiosna, trochę słonka było i tyle. Zimno, wietrznie, dziś rano wszystko przyprószone śniegiem...
Agatorek 11:51, 08 mar 2021

Tak Kasiu, rabata się podoba, była przedstawiona jako wzór idealnej rabaty z jukami .
mrokasia 16:56, 11 mar 2021

Piękną mamy zimę tej wiosny, prawda?