Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 11:21, 05 mar 2021

Kilka fotek ku pamięci .

I dla Tarci - niestety, interesują się wszystkim, ciemiernikami też, zdążyłam je na szczęście pogonić

Gruszka_na_w... 18:17, 05 mar 2021

A nie podsypywałaś pod ten ciemiernik skorupek jaj?
Fajnie wygląda ta nowa ogrodowa perspektywa. Wcześniej ogród tak gwałtownie się kończył w okolicach tarasu.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
TAR 18:41, 05 mar 2021

albo obornika w granulacie? jesli nie to gon je odwracajac uwage przysmaczkiem, mozesz dzwiekiem, klasnieciem. jak odejda nagroda, jak sie zblizaja to stanowczo mowisz, fe, zostaw. jak odchodza znowu nagroda. trzeba uczyc poki mlode.
April 19:22, 05 mar 2021

Przyjemne słoneczko choć zimno. Od razu fajniejsze fotki wychodzą w taką pogodę. Szkoda że ja nie miałam czasu wyjść do ogrodu.
Szkodniki trzeba uczyć. Słuchają już trochę? Pamiętaj żebyście ustalili jednakowe komendy, żeby każdy mówił to samo. Szybkiej się przyzwyczają.
Jeszcze ci się podoba wychowywanie dzieci czy już masz dość

Wybrałaś drzewo pod dom sąsiadów czy jeszcze dumasz? Zrobiłaś sobie listę typów?
Do mnie dziś przyszła paczka z drzewkami i jest jedna pomyłka. Dumam czy się złościć czy cieszyć. Zamiast buka Franken mam Silbertaler...
TAR 19:27, 05 mar 2021

Aprilku domow Frankena a Silbertalera zostaw. sama bym chetnie takiego przytulila. Gdzie zamawialas?
Agatorek 19:27, 05 mar 2021

Fajne te szkodniki
I już zdjęcia zapowiadające wiosnę
April 19:43, 05 mar 2021

TAR napisał(a)
Aprilku domow Frankena a Silbertalera zostaw. sama bym chetnie takiego przytulila. Gdzie zamawialas?

W sumie zamówiłam trzy Frankeny, więc mam dwa.
Miał być szpalerek z Anabelkami. Popsuli mi koncepcję częściowo. Ale z drugiej strony może symetria nie zawsze jest wskazana i los mi mówi żeby ją złamać.
Sadzoneczki malutkie ale u mnie takie lepsze bo się przyzwyczają do warunków. Ale ładne, świetnie zapakowane- od Konieczki.
Kupiłam też grujecznik Raspberry, dereń rozłogowy Hedgerow's Gold, klon srebrzysty Laciniatum.
Klona dumałam żeby dać obok misy wodnej, razem z sumakiem
TAR 19:58, 05 mar 2021

pewnie ze tak, ja mam 2 Frankeny jeden ok. 6-7 m i drugi troszke mniejszy, tez los mnie poprowadzil by je kupic, a chcialam jakiegos czerwonego to nie mieli ciekawych. czasem los jes madrzejszy od nas. Tego silberka tez chyba sobie kupie tym bardziej ze nie ma docelowo byc duzy. U Konieczkow maja tez innego laciatego Marmorstar. Tez piekny

Ladny tez ten klonik Lacinatum, ja mam podobna z lisci brzoze ale niestety przemarzaja. Za to mam klona Paldiski tez taki powcinany.
sylwia_slomc... 22:01, 05 mar 2021

mrokasia napisał(a)
Kilka fotek ku pamięci .

I dla Tarci - niestety, interesują się wszystkim, ciemiernikami też, zdążyłam je na szczęście pogonić

Szkodniki kochane, ale uważaj bo z tego co pamiętam ciemierniki są trujące
Helen 09:40, 06 mar 2021

Ale ładne te pieseczki Takie milusie Chociaż przy roślinach nie chciałabym ich widzieć
Twój ogród to jest przykład bardzo dobrego profesjonalnego zorganizowania całej pracy. Efekt na nowej część jest niesamowity