Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

April 19:48, 02 mar 2021

mrokasia napisał(a)
Słuchajcie, mam strasznie dużo liści na trawniku, mogę odpalić kosiarkę i na wysokim ustawieniu przelecieć trochę trawnik? Coś mu się stanie jak go leciutko podkoszę? Nie chce mi się grabiami machać...

Spokojnie możesz machnąć kosiarką
UrsaMaior 20:13, 02 mar 2021

mrokasia napisał(a)

Iza, Łucja, no co, ktoś musi być inicjatorem, w końcu wiosna idzie, nowy sezon się zaczyna. Przyznajcie się, coście tam zakupiły koleżanki?

Ja to skromnie, wzięłam rutewkę adiantifolium, dokupiłam Evening Starów i jeszcze parę zawilców. Łucja za to zaszalała jeszcze później w kolejnym sklepie
Agatorek 21:01, 02 mar 2021

Kasiu, tak mi się jeszcze przypomniało, odnośnie psiaków . Nie mogę mieć zostawionego bez nadzoru (na dłuższy czas) żadnego węża ogrodowego ani kabla. Ani innej rzeczy, tak naprawdę .
Musieliśmy założyć na kabel od siłownika bramy metalowy peszel. Nie pamietam ile razy wcześniej go naprawialiśmy.
Tylko raz mieliśmy choinkę na święta z lampkami przed domem (teraz mieliśmy na tarasie)
Kiedyś kupiłam jakiś filtr do samochodu i zostawiłam w pudełku w garażu. Niestety nie zamknęłam na czas bramy garażowej i filtr został pogryziony .

I jeszcze jedna historyjka .
U mnie jest tak, że kurierzy zostawiają paczki przed furtką. Jak jest coś ciężkiego, to wcześniej wystawiam przed furtkę wózek na kółkach . Po ich odjeździe idę i sobie odbieram bez konieczności zamykania psów w kojcu. O ile „starzy” kurierzy (i kurierki, bo takie też u mnie jeżdżą ) znają tą zasadę i nawet nie dzwonią (chyba że jest mokro albo pada i nie chcą, żeby paczka zmokła, to wtedy dzwonią, żeby się upewnić, że jestem w domu), to czasami jakiś nowy, jak dostanie informację, żeby zostawić paczkę przed furtką, to ją położy na słupku albo wciśnie między pręty bramy.
Wtedy psy mają nową zabawkę . Bo sobie wyszarpną paczkę i co robią? Gryzą.
Ale raz się zdarzyło, że paczka została przyniesiona przez psa pod drzwi w stanie nienaruszonym . Niestety był to tylko jednorazowy przypadek .
Kasya 21:22, 02 mar 2021

UrsaMaior napisał(a)
Przez Ciebie, Kaśko, też polazłam na zakupy.

Ale kupilas serek ?
Agatorek 21:55, 02 mar 2021

Pamiętam z wątku Izy, jak jeździła po serek
lilarose 22:57, 02 mar 2021

o matko! Dziewczęta- ja na razie tylko nasiona, dalie i róże!
Czy powinnam kupować już coś więcej? (panika)
lilarose 22:58, 02 mar 2021

a przepraszam, ziemię jeszcze zamówiłam
Mgduska 08:49, 03 mar 2021

lilarose napisał(a)
o matko! Dziewczęta- ja na razie tylko nasiona, dalie i róże!
Czy powinnam kupować już coś więcej? (panika)

No wiesz, ja w tym roku jeszcze żadnej róży nie zamówiłam!
UrsaMaior 09:02, 03 mar 2021

Kasya napisał(a)

Ale kupilas serek ?

hahhahahah

Śmiejcie się, śmiejcie, ja tylko przypominam, że ESów nigdzie w zeszłym sezonie nie było i wszystkie biadoliłyście, więc teraz kupować póki są, siostry!
TAR 09:09, 03 mar 2021

to co mialam to juz zamowilam, teraz czekam spokojnie na dostawe. a potem sie zobaczy, w tym roku chce pojezdzic troche po szkolkach, ponapawac sie. zakupy w necie mniej juz mnie kręca i chce troche wyjsc, bo juz przyslowiowego abla dostaje, zycie kreci sie praca-dom, dom-praca