Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Agatorek 19:01, 17 mar 2021

Fajne zakupki poczyniłaś . Ale trochę mało je opisałaś. O tym, że powinnaś dać jakieś fotki, to już nie wspomnę
sylwia_slomc... 19:02, 17 mar 2021

A jeszcze dla mnie ociupinka gdyby się znalazła to bym posadziła w łące
mrokasia 19:06, 17 mar 2021

Iwona100 napisał(a)
Moja szwagierka też miała dwa szczeniaczki zresztą siostry. Jak trochę podrosły to szczególnie jedna lubiła "wycieczki" krajoznawcze. Odginały nosem siatkę,przeciskały się i już ich nie było. Musiała je ganiać po polach ,bo nie chciały przyjść. Niestety musieli zrobić coś w rodzaju haków na siatkę / a mają dużo ogrodzenia/. Teraz psiaki już nie uciekają . Takie z nich były "pierony".

No mam nadzieję, że jednak moje nie będą aż takie sprytne .

Agatorek napisał(a)
Fajne zakupki poczyniłaś . Ale trochę mało je opisałaś. O tym, że powinnaś dać jakieś fotki, to już nie wspomnę

Aga, na fotki trzeba będzie trochę poczekać .
A co do większej ilości szczegółów - co tu pisać?
Ławeczka drewniana, prosta, tania . Mebelki do altany z technorattanu, kolor cappucino, sofa dwuosobowa i dwa fotele plus ława kawowa, która ma regulowaną wysokość i może pełnić również funkcje stołu.
A domek ogrodnika jest drewniany z mini drewutnią .
mrokasia 19:08, 17 mar 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
A jeszcze dla mnie ociupinka gdyby się znalazła to bym posadziła w łące

Sylwia, ociupinka by się oczywiście znalazła, ale ja nie wysyłam niestety roślin, przepraszam .
Magleska 19:09, 17 mar 2021

Kasia fajne zakupy poczekam cierpliwie na fotki
psiaki rozrabiaki cudne
Wiolka5_7 19:12, 17 mar 2021

To czekamy cierpliwie na fotki
Agatorek 20:49, 17 mar 2021

mrokasia napisał(a)

No mam nadzieję, że jednak moje nie będą aż takie sprytne .

Aga, na fotki trzeba będzie trochę poczekać .
A co do większej ilości szczegółów - co tu pisać?
Ławeczka drewniana, prosta, tania . Mebelki do altany z technorattanu, kolor cappucino, sofa dwuosobowa i dwa fotele plus ława kawowa, która ma regulowaną wysokość i może pełnić również funkcje stołu.
A domek ogrodnika jest drewniany z mini drewutnią .

No, już lepiej .
Mi się marzy domek ogrodnika, albo chociaż półki w „moim” garażu -blaszaku. Może kiedyś .
Ogrodowy_Kal... 22:38, 17 mar 2021

Temat psiaków cały czas na tapecie widzę Ciesz się nimi ale trzymaj krótko. Odpisałem u mnie jakie mam doświadczenia. Pies psu nierówny, tak jak ludzie zresztą , każdy inny charakter. Trzymam mocno kciuki.
mrokasia 09:29, 18 mar 2021

Magda, Wiola, mam nadzieję, że nie będziecie musiały czekać wieków .

Aga, domek ogrodnika fajna rzecz . Przy Twoim areale to można pokusić się o jakiś fajny kącik gospodarczy - np. posadzić kilka brzózek, taki mini-zagajnik plus kilka krzewów i tam zlokalizować kompostowniki i domek ogrodnika . Ja niestety, mam wszystko na widoku.

Darek, bardzo dziękuję, staram się trzymać krótko, uczyć ale to ciężka praca .
Agatorek 13:58, 18 mar 2021

mrokasia napisał(a)

Aga, domek ogrodnika fajna rzecz . Przy Twoim areale to można pokusić się o jakiś fajny kącik gospodarczy - np. posadzić kilka brzózek, taki mini-zagajnik plus kilka krzewów i tam zlokalizować kompostowniki i domek ogrodnika . Ja niestety, mam wszystko na widoku.

Mam właśnie taki plan, żeby „odgrodzić” część działki drzewkami lub tujami (tam już mam kompostownik, a raczej pryzmę ze wszystkim), ale to za jakiś czas .