Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

April 07:42, 12 maj 2021

Kasiu, z dnia na dzień fajniej u ciebie Te kilka ciepłych dni były jak dopalacze dla roślin. Ścieżka to bardzo dobry pomysł. Dobrze że tak możesz stopniowo, codziennie coś porobić
U mnie nawet niektóre miskanty ruszyły w tym upale. Buk w jeden dzień się ubrał w liście
Wczoraj od piątej rano sadziłam hakonki, bo potem do pracy i wróciłam wieczorem, akurat żeby skończyć dosadzać jeszcze jedną kępę
Za doniczki to się wezmę pewnie dopiero w piątek. Dziś w planie jeszcze dzielenie paproci. Ale chyba późnym wieczorem bo nie wiem czy przeżyją..
tulucy 07:57, 12 maj 2021

Dziś ma wiać jeszcze mocniej... Fatalnie, bo oszukuje, wczoraj nie czułam, jak mi kark spiekło.
sarenka 09:17, 12 maj 2021

Kasiu, czy ta Kanzan to one się zagęszcza? Trzeba je ciąć żeby masy nabrały??widziałam podobne w ogrodniczym i nie kupiłam bo to parę długich gałezi było.
mrokasia 16:29, 12 maj 2021

Judith napisał(a)
U mnie wiało, ale nieprzesadnie. Upał zweryfikował moje plany - miałam pielić i kancikować na rabacie, która jest w pełnym słońcu, a zabrałam się za rabatkę w cieniu . A jeszcze dwa dni temu wychodziłam z domu w kurtce zimowej i czapce...

No niestety,brakuje w tym roku takiej ładnej wczesnej wiosny. Długo było zimno i deszczowo a teraz znowu upały.

Magleska napisał(a)
Kasiu
fajne te ścieżki i nowy domek ogrodnika
cała nowa część już wygląda super -jednak jak sadzi się duże drzewka i krzewy ,to od razu jest efekt

Dzięki Magda. To prawda, duże rośliny robią robotę. Ale ja za stara jestem by sadzić małe .

LIDKA napisał(a)
Fajne zmiany
Domex extra i ścieżka też mi się podoba.

Lubię takie zdjęcia gdzie duzo widać układ ogrodu.
Pracowity urlop u Ciebie Kasiu.

Dzięki Lidka za miłe słowa!

sylwia_slomczewska napisał(a)
Fajnie się ścieżka wije, już mi się podoba

mrokasia 16:43, 12 maj 2021

April napisał(a)
Kasiu, z dnia na dzień fajniej u ciebie Te kilka ciepłych dni były jak dopalacze dla roślin. Ścieżka to bardzo dobry pomysł. Dobrze że tak możesz stopniowo, codziennie coś porobić
U mnie nawet niektóre miskanty ruszyły w tym upale. Buk w jeden dzień się ubrał w liście
Wczoraj od piątej rano sadziłam hakonki, bo potem do pracy i wróciłam wieczorem, akurat żeby skończyć dosadzać jeszcze jedną kępę
Za doniczki to się wezmę pewnie dopiero w piątek. Dziś w planie jeszcze dzielenie paproci. Ale chyba późnym wieczorem bo nie wiem czy przeżyją..

Ciężko pracuję, by było coraz ładniej . Dzięki kochana.
W piątek to podobno ma padać...

tulucy napisał(a)
Dziś ma wiać jeszcze mocniej... Fatalnie, bo oszukuje, wczoraj nie czułam, jak mi kark spiekło.

No ja po niedzieli to się sumiennie filtrem smaruję.

sarenka napisał(a)
Kasiu, czy ta Kanzan to one się zagęszcza? Trzeba je ciąć żeby masy nabrały??widziałam podobne w ogrodniczym i nie kupiłam bo to parę długich gałezi było.

Megi, no ja mam taką nadzieję, że one bez cięcia się zagęszczą. Obserwuję je i widzę, że wypuściły sporo takich krótkich pędów z gałęzi.

mrokasia 16:44, 12 maj 2021

Dziewczyny, jak szeroką kępę robią zawilce wielosieczne? Bo nie wiem w jakich odstępach sadzić...
sarenka 16:48, 12 maj 2021

No właśnie nie wiem jak to z tak Kanzan...nie wiem czy uda mi się jeszcze męża namówić żeby pojechać do szkółki to bym wzięła może póki są..
Kasya 16:53, 12 maj 2021

mrokasia napisał(a)
Dziewczyny, jak szeroką kępę robią zawilce wielosieczne? Bo nie wiem w jakich odstępach sadzić...

Ja nawet nie wiem co to za zawilce
Agatorek 19:09, 12 maj 2021

sarenka napisał(a)
No właśnie nie wiem jak to z tak Kanzan...nie wiem czy uda mi się jeszcze męża namówić żeby pojechać do szkółki to bym wzięła może póki są..

A na prawo jazdy, to się zapisała?
Agatorek 19:10, 12 maj 2021

Kasya napisał(a)

Ja nawet nie wiem co to za zawilce

Ja też nie