Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

sarenka 22:19, 12 maj 2021

Juzia napisał(a)

Z tego roku nie mam, ale mogę poszukać wcześniejszych.
Wrzucę u siebie jak znajdę

Dzięki
TAR 22:29, 12 maj 2021

Kasiu, wielosieczne nie robia wielkich kępek, u mnie posadzone co 20 cm i po czasie uwazam, ze to za duzy odstep
April 05:13, 13 maj 2021

mrokasia napisał(a)
Dziś udało mi się posadzić 25 roślin z doniczek .

Zawstydzasz mnie. Ja nie zrobiłam wczoraj nic... a biorąc pod uwagę moje zapasy to katastrofa. Ale wróciłam z pracy tak zmęczona, że nie byłam już w stanie.
Co sadziłaś, pokaż efekt, no nie daj się prosić. Potrzebuję motywacji, czyli kopa w tyłek na zachętę
Kasya 07:42, 13 maj 2021

mrokasia napisał(a)
Dziś udało mi się posadzić 25 roślin z doniczek .

No proszę...
A ja juz nic nie miałam i znowu mam... ech

A mój deren po zawirowaniach to nie schmetterling tylko nie wiem jaki...
mrokasia 08:34, 13 maj 2021

Helen napisał(a)

To sama przyjemność

Niby tak, ale w sumie to wolę pielić . Myśleć nie trzeba. A tak to stoję, dumam, dumam, dumam, przymierzam, dumam, przestawiam, dumam itd. Samo sadzenie zajmuję niewiele czasu w sumie .

LIDKA napisał(a)

Super.
A fotki to gdzie?

sarenka napisał(a)

Też chętnie bym zobaczyła

Fotek nie robiłam bo chciałam jak najwięcej posadzić a potem jeszcze dosypywałam nawóz na jaśniejsze placki na trawie i podlewałam aż do zmroku.

Johanka77 napisał(a)
Ładny wczorajszy poranek

Juzia napisał(a)
Ja swoją Kanzan cięłam.
Upitoliłam jej te najdłuższe gałęzie i po roku już była gęściejsza

Moje mają z 5 metrów, musiałabym na drabine wchodzić . Poza tym eM by zawału dostał jakbym mu taaaakie duże drzewa przycięła no i "przecież mają nas osłaniać przed wzrokiem sąsiadów no to nie wolno skracać" .

TAR napisał(a)
Kasiu, wielosieczne nie robia wielkich kępek, u mnie posadzone co 20 cm i po czasie uwazam, ze to za duzy odstep

Ooo, dzięki kochana, szukałam fotek kępki w necie ale są tak robione by uwidocznić kwiaty a nie kępę. Znaczy, mogę posadzić gęściej .

April napisał(a)

Zawstydzasz mnie. Ja nie zrobiłam wczoraj nic... a biorąc pod uwagę moje zapasy to katastrofa. Ale wróciłam z pracy tak zmęczona, że nie byłam już w stanie.
Co sadziłaś, pokaż efekt, no nie daj się prosić. Potrzebuję motywacji, czyli kopa w tyłek na zachętę

Eeee tam, ja w pracy nie byłam .
Wyskoczyłam specjalnie przed 7 by jakieś fotki porobić na szybko bo potem w pełnym słońcu to się nie da. Zaraz wstawię choć nie wiele na nich widać.

Kasya napisał(a)

No proszę...
A ja juz nic nie miałam i znowu mam... ech

A mój deren po zawirowaniach to nie schmetterling tylko nie wiem jaki...

No mój stan posiadania doniczek do wsadzenia po wczorajszym suma sumarum zmniejszył się o 24 sztuki bo dobie 1 sztukę dokupiłam i to ta 25 posadzona .
A Ty co kupiłaś???
Derenia idę zaraz oblukać.
mrokasia 08:41, 13 maj 2021

Wczoraj obsadzałam głównie małą środkową rabatę widoczną z nowych drzwi kuchennych. Nasadziłam tam jak głupia, obawiam się, że mi dywan turecki wyjdzie... Zostało jeszcze trochę miejsca, muszę dosadzić letnich bylin.
Na chwilę obecną efekt mnie zadowala, zobaczymy w trakcie sezonu co tam nakombinowałam .
Rzeczona rabata:

mrokasia 08:44, 13 maj 2021

I parę innych pstryczków, bo zrobiłam przy okazji

mrokasia 08:45, 13 maj 2021

Kawa 08:46, 13 maj 2021

śliczne te zawilce
i reszta też
mrokasia 08:47, 13 maj 2021

Koniec .