Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 15:57, 05 cze 2021

Kasya napisał(a)
Bodziszki i rutewki ?
Ja posadziłam przetacznika w niewiadomym kolorze
A pasuje tam biały lub różowy

Bodziszek Pink Pouffe (śliczne, duże sadzonki, grzech bylo nie wziąć ), rutewki Nimbus White, przetacznik First Glory - mam nadzieję, że będzie niebieski i szałwia Marcus.
Trzymam kciuki by Twój przetacznik okazał się biały lub różowy!

inka74 napisał(a)
Jakoś w tym koszyku szałwii nie widzę ))

Jest, jest, tylko słabo widać bo to niziutki Marcus .
mrokasia 17:04, 05 cze 2021

sarenka napisał(a)

Też o tym pomyślałam

Malutka ale jest .
tulucy 17:15, 05 cze 2021

Też jej nie zauważyłam, musi być bardzo malutka
Kasia_CS 17:37, 05 cze 2021

hihi, ładne zakupki! ja muszę też u siebie powalczyć o niebieskie szałwie, bo wszystko padło stłumione w seslerii jesiennej...
Judith 19:56, 05 cze 2021

Z zakupami ogrodowymi miewam podobnie . Ostatnio pojechałam po dwie brakujące do szpaleru anabelki a wróciłam z 3 anabelkami, 3 szałwiami, świerkiem serbskim i 5 begoniani oraz 8 sadzonkami pomidorków koktajlowych .
Johanka77 20:25, 05 cze 2021

Siedzę nad jeziorem, ale na zakupasy do Mrokaśki wpadłam
Super te bodziszki!
KasiaLangier 20:58, 05 cze 2021

April napisał(a)

he,he, he, ja taki wózek mam już od jesieni Przestały mnie boleć plecy
Mam na terenowych kółkach. Nie straszne mi korzenie i szyszki

Kasiau, podziwiam i oczom nie wierzę, Twój "nowy" ogród wygląda już na taki dojrzały..zazdroszczę porządku na rabatach. U mnie już busz się zrobił i ..szkoda mi ingerować.

Dziewczyny, czy mogłybyście polecić mi taki wózek na terenowych kółkach ? "Korzonki" mi ostatnio wysiadły, byłabym bardzo wdzięczna..
mrokasia 09:49, 06 cze 2021

tulucy napisał(a)
Też jej nie zauważyłam, musi być bardzo malutka

Kasia_CS napisał(a)
hihi, ładne zakupki! ja muszę też u siebie powalczyć o niebieskie szałwie, bo wszystko padło stłumione w seslerii jesiennej...

To tylko żeby Ci się nie trafiły takie oszukane jak moje .

Judith napisał(a)
Z zakupami ogrodowymi miewam podobnie . Ostatnio pojechałam po dwie brakujące do szpaleru anabelki a wróciłam z 3 anabelkami, 3 szałwiami, świerkiem serbskim i 5 begoniani oraz 8 sadzonkami pomidorków koktajlowych .

Wiedziałam, że tu znajdę pełne zrozumienie .
Ale żeby przy okazji nabyć świerka serbskiego? .

Johanka77 napisał(a)
Siedzę nad jeziorem, ale na zakupasy do Mrokaśki wpadłam
Super te bodziszki!

Akurat trafiłaś! Bodziszki mi się śliczne trafiły, to fakt.

KasiaLangier napisał(a)

Kasiau, podziwiam i oczom nie wierzę, Twój "nowy" ogród wygląda już na taki dojrzały..zazdroszczę porządku na rabatach. U mnie już busz się zrobił i ..szkoda mi ingerować.

Dziewczyny, czy mogłybyście polecić mi taki wózek na terenowych kółkach ? "Korzonki" mi ostatnio wysiadły, byłabym bardzo wdzięczna..

Kasiu, drzewa i duże krzewy robią dobrą robotę i dają wrażenie dojrzalszego niż faktycznie ogrodu . A co do buszu - jak dobrze wygląda to po co ingerowac? : D

Jeśli chodzi o wózek to ja mam taki transportowy, na zwykłych kółkach, kupowany w którymś markecie budowlanym. Są też w Juli.
mrokasia 10:00, 06 cze 2021

Zaraz ruszam do ogrodu. Najpierw likwidacja cgwastów do kolan pod tujami - to przy pomocy dziecia . A potem sadzenie tego co wczoraj kupiłam i tego co czeka za domem . Mąż wczoraj skosił trawę więc to mam z głowy .

Iryski zaczynają .

Pęcherznica i powojnik

I widoczki z altanki

Miłej niedzieli!
Kasya 10:08, 06 cze 2021

Oj jakie te iryski ładne
Kiedy basen stawiasz ?

takich to chyba nawet się nie składa