Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Helen 05:48, 24 cze 2021

Kasia, wszędzie masz pięknie, wszędzie.
Ta molinia variegata to ma przebarwienia żółtawe czy białe? Całkiem dobra alternatywa dla turzyc.
inka74 05:51, 24 cze 2021

Gęsto już masz na tych zdjęciach. Bardzo elegancko to wygląda.
LIDKA 06:19, 24 cze 2021

Jaka bujność!!! Dobra ręka do roślin.
Ścieżka do basenu świetna. Molinie dorodne.
Johanka77 06:26, 24 cze 2021

Kasia ale Ty masz bujnie!
A ta ścieżka do basenowej to w sam raz do moich leśnych inspirek!
April 06:32, 24 cze 2021

Ależ foty super
Kasia, a może u mnie byś zdjęcia porobiła? Może by się okazało, że jednak jest na co popatrzeć
mrokasia 10:09, 24 cze 2021

Martka napisał(a)
Ależ pęd ku pięknu... !

Dziękuję za molinie zmieniam zdanie

No pęd ku pięknu mam, tylko kiedy ja dogonię to piękno?
A co do molinii - daj im czas. Te Transparenty w zeszłym roku miały po kilka małych cienkich ździebełek, jak w tym roku zaczęły przybierać to się zastanawiałam co ja posadziłam . Na jednej z rabat będę wymieniać trzcinniki KF na któreś molinie. Trzcinniki są za zwaliste, potrzebuję tam niższej, mniej zwartej kępy liści i bardziej luźnych kwiatostanów.

Kasia_CS napisał(a)
Busz busz busz! Cudownie jest Kasiu!!! Pięknie się wije ta basenowa ścieżka

No, do buszu to daleko, na zdjęciach nie widać pustych miejsc na rabatach ale powoli mi się zagęszcza .
Ze ścieżki jestem mega zadowolona, to był świetny pomysł. Jak wysypię korą to te płyty się trochę wizualnie obniżą, rośliny otulą i będzie fajnie .

Helen napisał(a)
Kasia, wszędzie masz pięknie, wszędzie.
Ta molinia variegata to ma przebarwienia żółtawe czy białe? Całkiem dobra alternatywa dla turzyc.

Dzięki Helen .
Variegata te paseczki ma takie kremowe, ani białe ani żółte. Przez jakiś czas nie miałam na nią pomysłu ale teraz ją bardzo lubię i muszę sobie gdzieś jeszcze posadzić. Kępa nie rośnie wielka i wysoka, w sumie fajny wypełniacz. Tylko trzeba ją zgrać kolorystycznie.

inka74 napisał(a)
Gęsto już masz na tych zdjęciach. Bardzo elegancko to wygląda.

Powoli się zagęszcza ale z bliska widać, że mam jeszcze sporo wolnego miejsca . Dziękuję kochana!

LIDKA napisał(a)
Jaka bujność!!! Dobra ręka do roślin.
Ścieżka do basenu świetna. Molinie dorodne.

To chyba bardziej zasługa obornika niż dobrej ręki . Dziękuję Lidka .

Johanka77 napisał(a)
Kasia ale Ty masz bujnie!
A ta ścieżka do basenowej to w sam raz do moich leśnych inspirek!

Kochana, widziałam Twoje inspirki, gdzie ja do nich z moją ścieżką! Ale to bardzo miłe, że Ci się podoba .

April napisał(a)
Ależ foty super
Kasia, a może u mnie byś zdjęcia porobiła? Może by się okazało, że jednak jest na co popatrzeć

Jola, Ty to dostaniesz klapa na goły tyłek normalnie! U Ciebie jest na co patrzeć nawet jakby ślepy zdjęcia robił starą nokią bez aparatu.
mrokasia 10:12, 24 cze 2021

Leje, ciemno, błyska i grzmi. Dobrze, że nie wieje. Ale podlewa intensywnie.
Mam nadzieję, że u wszystkich w miarę spokojnie.
inka74 10:18, 24 cze 2021

U mnie też leje, znowu. Ale zdążyłam róże wsadzić do ziemi i 4 inne doniczki też. Jeszcze 6 doniczek tylko zostało

A wolne miejsca szybko zapełnisz. Wiem jak to jest z tymi zdjęciami. Z daleka wygląda, ze palca nie wsadzisz a z bliska dziury i wolne przestrzenie
Judith 10:29, 24 cze 2021

mrokasia napisał(a)
Leje, ciemno, błyska i grzmi. Dobrze, że nie wieje. Ale podlewa intensywnie.
Mam nadzieję, że u wszystkich w miarę spokojnie.

Popadało pięknie, jednak już chyba koniec...? A ciemno było jak tuż przed 22.00!
Już zdążyłam zrobić obchód i sprawdzić czy strat jakichś nie było. A lało tak, ze woda spływająca z chodnika na rabatę unosiła korę, a ta wypływała sobie za ogrodzenie .
tulucy 10:42, 24 cze 2021

Mam nadzieję, że to już koniec na dziś i powtórki po południu nie będzie. Ale ziemia się napiła fest.