Piękna ta jezowka, który rok rosnie ?
Wole jezowki pojedyncze
Chciałabym w różnych kolorach ale tylko te zwykle chcą rosnac
A chwasty to się podszywają pod rozne roślinki, rosną razem i udają ze to nie one…. Oststnio znalazłam chwastnice w liliowcach
Tak się dziwiłam ze się tak szybko rozrosły a tu się okazuje ze połowa kepy to trawa
Wiesz, ja się chwastami na ogół nie przejmuję za bardzo, ale jak mam już w niektórych miejscach łąkę do kolan to nie jest dobrze . No i u mnie żadne ładne chwasty się nie sieją. No, w warzywniku mi jakieś rumiankopodobne kwiatki wyrosły .
Mam nadzieję, że uda nam się to trawsko wytępić.
No właśnie zauważyłam, że mam to świństwo też w trawniku, pomiędzy pojałowcową a jukową .
I co, odstresowałaś się ? Ławeczka czeka .
Taaaak, wiem, że nasiona chwaściorów tylko czekają na dogodną chwilę. Mam nadzieję, że ten wysyp się już nie powtórzy.
O masz, u Ciebie też?
Ja żadnej kłosownicy nie mam...
O, jak mi miło! I cieszę się, że zdecydowałaś się ujawnić . Pozdrawiam również .
Te jeżówki to dar od Izy. W tym miejscu rosná drugi rok, w poprzedmi też były dwa sezony. I rosną jak wściekłe . Mogę się podzielić .
O nie.. współczuję Kasiu, bo u mnie końca wyrywania nie widać... Też nie jestem jakaś mega uczulona na chwasty na rabatach - niektórym pozwalam nawet rosnąć z ciekawości, co z tego wyniknie Ale te place w trawie, które wypierają mi zwykłą trawę, to już mi się nie podobają :/ mimo dość łatwego wyrywania, to ilość tych kęp mnie przerasta.