Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

MartaCho 22:39, 19 lip 2021

Ślicznie u Ciebie! I jaki piękny kancik na pojałowcowej!
Roocika 22:41, 19 lip 2021

Ale ładnie Kasiu Miło siedzieć w okolicy takiej zieleni
ajka 22:57, 19 lip 2021

Nie będę już cytować, bo inni to robili, ale to zdjęcie z ławeczką, jeżówkami i trawami po prostu wymiata ! Czerwone jeżówki są po przepiękne.

Widzę, że temat chwastów na czasie. Ja mam wrażenie, że ostatnio nic innego robię tylko chwasty wyrywam. Ja walczę głównie z ostami, nie mam pojęcia skąd się ich tyle nasiało, nigdy ich tyle nie miałam, a wyrywanie ich z kamieni to mordęga na maksa. W korze i przed tarasem chwast na chwaście. Nawet nie robiłam zdjęć przed i po, bo wstyd normalnie. A dziś cały trawnik w białym nalocie czegoś pylącego, po prostu masakra !

lilarose 23:46, 19 lip 2021

pięknie, pięknie wypielone rabatki- wzbudziłaś wielki niepokój w mym sercu. Czy u mnie jest gąszcz, bo jest gęsto nasadzone, czy jest ostro zachwaszczone?
Iwonka 08:20, 20 lip 2021

Kasia jaka szkoda, że nie mieszkam bliżej, ależ bym się wyżyła w tych twoich chwastach.
Nie uwierzysz, ale z robót ogrodowych taką najbardziej lubię. Przepiękne chwaściory.
Ale taras piękniejszy!!! Jak ci kobieto zazdroszczę, że już masz skończone.
Wyszło super z tym łącznikiem. Ja nie mam ludzia do roboty. Nikt nie chce przyjść i wziąć się za taką "drobnicę"
Juzia 10:06, 20 lip 2021

Kasia... tej chwastnicy z trawnika to pozbądź się najszybciej jak możesz. Ona szybko zakwita i mega się wysiewa, a kwiatostanów kosiarką nie zetniesz, bo to draństwo rośnie nisko. Tzn na leżąco bardziej
Szybko wypiera trawnik. A jak zostawisz chociaż jedną... to na drugi sezon masz powtórkę z rozrywki.
Basieksp 10:15, 20 lip 2021

Podpisuję się pod komentarzami, jeżówki piękne, bardzo ładny kolor
MiluniaB 14:24, 20 lip 2021

mrokasia napisał(a)
Jestem bardzo zadowolona z okolic za altaną. Mam tam już niezły gąszcz . Jest jeszcze miejsce na dosadzenie kolorowych bylin .

I jeszcze ogarnięta pojałowcowa .

Kasiu piękne masz to miejsce. Jeżówki też bardzo ładne. Nie sądziłam, że to są chwasty - myślałam, że ładna trawa i przekwitnięte byliny
Helen 15:35, 20 lip 2021

Juzia napisał(a)
Kasia... tej chwastnicy z trawnika to pozbądź się najszybciej jak możesz. Ona szybko zakwita i mega się wysiewa, a kwiatostanów kosiarką nie zetniesz, bo to draństwo rośnie nisko. Tzn na leżąco bardziej
Szybko wypiera trawnik. A jak zostawisz chociaż jedną... to na drugi sezon masz powtórkę z rozrywki.

Tylko jak się tego pozbyć? Też mam sporo w trawniku i mam wrażenie, że tylko ją można wyciągać/wyrywać? Tylko czym najlepiej?
Kasia_CS 18:22, 20 lip 2021

Ręką Bardzo łatwo się ją wyrywa z korzeniami, tylko mozolna robota... ja dziś prawie 2,5h na tym spędziłam, żeby 2 większe poletka w miarę dokładnie powyrywać... jeszcze z 50 takich wielkich połaci mi zostało....