Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

olciamanolcia 10:45, 22 kwi 2022

Rojodziejowa napisał(a)

Kurczę, nie spodziewałam się, że szałwie takie kapryśne. Ja tak w jeżówki zaglądam z ciekawością, czy coś z nich będzie.

Tak samo zagladam w moje jezówki...ni widu ni słychu
olciamanolcia 10:47, 22 kwi 2022

Johanka77 napisał(a)

Jeśli chodzi o zimowanie, to Gaura super przezimowała. W przeciwieństwie do werbeny

Na werbenę jeszcze czas-daj jej szanse-odbije. Musi mieć duzo słońca. Moja akurat rosnie na takiej rabacie ,że ma słonko od rana do popołudnia...
Wiolka5_7 10:58, 22 kwi 2022

olciamanolcia napisał(a)

Tak samo zagladam w moje jezówki...ni widu ni słychu
skoro grasuje u Ciebie nornica to powiem Ci ,że jeżówki też mogła Ci wszamać.Mi tak jednego roku zeżarła tulipany,czosnki i odmianowe jeżówki ,wrr!
olciamanolcia 11:02, 22 kwi 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
skoro grasuje u Ciebie nornica to powiem Ci ,że jeżówki też mogła Ci wszamać.Mi tak jednego roku zeżarła tulipany,czosnki i odmianowe jeżówki ,wrr!

Kurde to może te rozchodniki tez wpieprzyła ??Wrrrr
mrokasia 11:05, 22 kwi 2022

olciamanolcia napisał(a)
Tak czytam o tych Waszych szałwiach ... a ja je chciałam dać w miejsce jeżówek-bo chyba nie przeżyły-i rozchodników -bo cztery z siedmiu sadzonek zgniła-na rabatę pod grabami...ale jak mam się martwić za rok czy te szałwie wzejdą to już sama nie wiem...
A kocimietkę któraś z Was ma?

Justyna, ja naprawdę jestem zdumiona tymi szałwiami. Nigdy nie miałam z nimi problemów, nigdy nie martwiłam się czy wyjdą po zimie, ba, przeżywały zimę w doniczkach stojących luzem na rabacie. No, ślimaki je lubią ale to inna historia .
Kocimiętki mam .
olciamanolcia 11:10, 22 kwi 2022

mrokasia napisał(a)

Justyna, ja naprawdę jestem zdumiona tymi szałwiami. Nigdy nie miałam z nimi problemów, nigdy nie martwiłam się czy wyjdą po zimie, ba, przeżywały zimę w doniczkach stojących luzem na rabacie. No, ślimaki je lubią ale to inna historia .
Kocimiętki mam .

Tez maja wiosenne kaprysy??? Bo juz sama nie wiem co tam dać...Jak sie wkurze to samych stip nasadzę
lilarose 17:04, 22 kwi 2022

mrokasia napisał(a)

Kocimiętki mam .

jeśli coś zżarło to tylko ślimaki one uwielbiają szałwię
postaw na nich jakąś osłonę - doniczkę produkcyjną, plastikową butelkę z dziurkami i sprawdzaj, czy nie ruszają
mrokasia 08:15, 23 kwi 2022

olciamanolcia napisał(a)

Tez maja wiosenne kaprysy??? Bo juz sama nie wiem co tam dać...Jak sie wkurze to samych stip nasadzę

Kaprysów z tego co wiem nie mają. Ale koty je lubią, czasem za bardzo .

lilarose napisał(a)

jeśli coś zżarło to tylko ślimaki one uwielbiają szałwię
postaw na nich jakąś osłonę - doniczkę produkcyjną, plastikową butelkę z dziurkami i sprawdzaj, czy nie ruszają

Kacha, one nie wyszły wcale po zimie!
mrokasia 08:20, 23 kwi 2022

Dziewczyny, szukam niskich bylin kwitnących na błękitno lub jasno niebiesko, chętnie jak najdłużej . Takich maks ok.20cm. Rzucicie pomysłami?
Mam na razie na liście niską kocimiętkę Pursian Blue, pewnie jakieś dzwonki karpackie/dalmatyńskie ale to raczej ciemy niebieski...
Anda 08:28, 23 kwi 2022

Pratia penduculata, Veronica prostrata
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies