Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

galgAsia 23:47, 16 kwi 2022

Wszystkiego dobrego, Kaśku
mrokasia 09:38, 19 kwi 2022

Kasya napisał(a)
Hmm u ciebie juz troszkę bardziej wszystko
Szałwie rozne u siebie juz widziałam za to jak zwykle jezowek odmianowych nie widzę…

Mówisz, że bardziej? To ciekawe, bo Ty bardziej na południe a i ogród masz zaciszniejszy. Chyba, że mniej słońca masz niż ja. A jeżówki pewnie jeszcze wyjdą . U mnie już się pokazują, ale też nie wszystkie.

Agatorek napisał(a)
Kasiu, również dla Ciebie życzenia spokojnych Świąt

Wrzuciłam u sienie zdjęcia, gdzie trochę lepiej widać korę

Spóźnione dziękuję . Zaraz zobaczę tę korę .

Johanka77 napisał(a)
Zdrówka Mrokasiu!

I wzajemnie Johanko

Magara napisał(a)

No to dobrze kojarzyłam, że coś masz, dzięki Ten mój szpaler to póki co bardziej wizja niż pomysł, zobaczymy
Kasia - odpoczynku i radości życzę

Wzajemnie

galgAsia napisał(a)
Wszystkiego dobrego, Kaśku

Wzajemnie Aśku
mrokasia 09:41, 19 kwi 2022

Święta, święta i po świętach... Przydałby się jeszcze jeden dzień wolnego .

W niedzielę mieliśmy gości, cały dzień świętowałam przy stole choć dzięki pięknej pogodzie były też spacery po ogrodzie i okolicy. Za to wczoraj świętowałam w ogrodzie . Kawka, ciasteczko, obiad na świeżym powietrzu to jest to co lubię . Przycięłam przy okazji 20 hortensji . Lecę pozaglądać co tam u Was.
antracyt 11:18, 19 kwi 2022

Wolne po świętach na odpoczynek, to by było to. Jak u dzieci w szkole
U mnie też cięcie było wczoraj na tapecie Dzisiaj miało padać i tylko chmury, a tak liczyłam na deszcz.
Wiolka5_7 11:44, 19 kwi 2022

U mnie goście odjechali wczoraj wieczorem dopiero , więc nawet jak bym chciała to nici z takiego relaksu jak Twój,zresztą u mnie była zimnica , dziś nie lepiej .

Kasia moje zdechłe zaszłwie ożyły! Normalnie cud ,10 szt na 15 ma się bardzo dobrze, więc nie jest źle ,normalnie w szoku jestem

A jak Twoje ?
mrokasia 13:12, 19 kwi 2022

antracyt napisał(a)
Wolne po świętach na odpoczynek, to by było to. Jak u dzieci w szkole
U mnie też cięcie było wczoraj na tapecie Dzisiaj miało padać i tylko chmury, a tak liczyłam na deszcz.

U mnie dziś zimno i pochmurno. Padało w nocy i to całkiem solidnie.

Wiolka5_7 napisał(a)
U mnie goście odjechali wczoraj wieczorem dopiero , więc nawet jak bym chciała to nici z takiego relaksu jak Twój,zresztą u mnie była zimnica , dziś nie lepiej .

Kasia moje zdechłe zaszłwie ożyły! Normalnie cud ,10 szt na 15 ma się bardzo dobrze, więc nie jest źle ,normalnie w szoku jestem

A jak Twoje ?

Moje na frontowej i podkuchennej bez zmian czyli ani widu ani słychu. W pozostałych miejscach w ogrodzie już powychodziły i są mniejsze lub większe ale są. A tu nic . Jak nie wyjdą to zastanawiam się co dalej - czy kupować kolejne szałwie czy zamienić na coś innego. Tylko na co??? Potrzebuję tu coś mniej więcej do kolana, kwitnące na niebiesko lub fioletowo, chętnie długo . Miejsce słoneczne, suche, ciepłe, ziemia raczej słaba ale mogę tu coś podziałać.
antracyt 13:17, 19 kwi 2022

Jak szałwie nie wyjdą to może przetaczniki? Są różnej wysokości i mają chyba podobne wymagania.
Judith 13:20, 19 kwi 2022

Bodziszek...?
Brzozowadzie... 13:34, 19 kwi 2022

perowskia? ta niska?
Brzozowadzie... 13:35, 19 kwi 2022

Albo idź w odmianę szałwii, która u Ciebie zimuje.