Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

tulucy 12:43, 30 maj 2022

Hmmm ta fota mocno nieaktualny widok prezentuje
tulucy 12:46, 30 maj 2022

Możesz dołożyć kopytnik albo runiankę. To zachodnia wystawa?
Judith 13:33, 30 maj 2022

Ja mam zapędy mocno minimalistyczne, zatem tylko wysypałabym tam korę. Byłaby świetnym tłem dla "bonzaja" .
April 13:43, 30 maj 2022

A pytałaś psy czy będą chciały na korze leżeć? Może one jednak coś zielonego by wolały?
Żart oczywiście. Pomysł z otoczakami i trawami fajny. Nie powinny mieć możliwości zdemolowania.
Kopytnik do tego, o ile da radę i miejscówka mu się spodoba bo to różnie bywa.
mrokasia 14:02, 30 maj 2022

Lu, no nieaktualny trochę ale daje pogląd na problem .
Runianka i kopytnik odpadają bo ja tam muszę mieć właśnie chyba coś co po zimie odradza się od podstaw, co można wyciąć wiosną i odrasta nowe.

Judith, jakoś tak sama kora to strasznie łyso tam wygląda... Ale też bogate nasadzenia mi tam się nie widzą.

April, Ty tak kurka nie żartuj .

TAR 15:51, 30 maj 2022

piekne zdjecia pieknego ogrodu, Kaska ty sie tak juz nie kryguj masz zarypiscie i powinnas byc z siebie dumna, ze takie cudo stworzylas.

pomysl z otoczakami mnie osobiscie sie podoba, trawki, dzwonki i kamienie
Brzozowadzie... 17:19, 30 maj 2022

Zana napisał(a)

Zdjęcia wybrane chybił trafił, bo wszystkie przepiękne, dwa razy wszystkie oglądałam Ale wcale się nie dziwię, bo ogród widziałam i wiem jak jest Brawa dla obu Pań!
A co do tego miejsca, to pomyślałabym jeszcze o turzycy Spring lub kilku Remotach. Też byłyby ładne, bo nie wiem czy Raureif nie jest zbyt delikatna pod tego bonsai.
MartaCho 18:18, 30 maj 2022

Ja podziwiam w Waszych ogrodach, że niby jest tak przypadkowo- tu coś, tam coś, tu powtórzone jedno, ale już połączone z inną byliną i to wszystko tak wspaniale współgra! Jak ja tak próbuję, to pasuje to razem jak pięść do nosa…
tulucy 19:55, 30 maj 2022

To hosty jakieś. Możesz dać takie wielkie, będą robiły za altanę dla piesów
mrokasia 20:42, 30 maj 2022

TAR napisał(a)
piekne zdjecia pieknego ogrodu, Kaska ty sie tak juz nie kryguj masz zarypiscie i powinnas byc z siebie dumna, ze takie cudo stworzylas.

pomysl z otoczakami mnie osobiscie sie podoba, trawki, dzwonki i kamienie

No przeca napisałam, że z kawałków jestem bardzo zadowolona . I jestem dumna.

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Zdjęcia wybrane chybił trafił, bo wszystkie przepiękne, dwa razy wszystkie oglądałam Ale wcale się nie dziwię, bo ogród widziałam i wiem jak jest Brawa dla obu Pań!
A co do tego miejsca, to pomyślałabym jeszcze o turzycy Spring lub kilku Remotach. Też byłyby ładne, bo nie wiem czy Raureif nie jest zbyt delikatna pod tego bonsai.

Dzięki kochana .
Akurat Raureif mam na stanie więc spróbuję z nimi. Tylko musi przestać w końcu padać! Jak mi nie będą pasować to będę myśleć. .

MartaCho napisał(a)
Ja podziwiam w Waszych ogrodach, że niby jest tak przypadkowo- tu coś, tam coś, tu powtórzone jedno, ale już połączone z inną byliną i to wszystko tak wspaniale współgra! Jak ja tak próbuję, to pasuje to razem jak pięść do nosa…

Kochana, to wcale nie jest takie proste i przynajmniej mnie to zestawianie tak łatwo nie przychodzi . Ale lubię jak rośliny się powtarzają w kilku miejscach więc tak sadzę. Widzę też, że rabaty zaczynają wyglądać dopiero w drugim-trzecim roku jak rośliny się rozrosną. Wcześniej to tak sobie .

tulucy napisał(a)
To hosty jakieś. Możesz dać takie wielkie, będą robiły za altanę dla piesów

Następna co sobie żarty stroi. Altana dla piesów...