Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Zana 07:00, 16 kwi 2018

mrokasia napisał(a)
Taka sytuacja:

Jeden jałowiec wycięty, jeden przesadzony. Ten zrobiony na drzewko następny w kolejce - eM zgodził się na usunięcie z rabaty pod warunkiem że go przesadzimy gdzie indziej . I zaproponował zrobienie nowej rabaty dla niego . Nie można nie skorzystać z takiej oferty . Tam ma szansę uschnąć a rabata zostanie .

Padłam czytając tę przebiegłą strategię. Mój eM też. Niestety dało mu to do myślenia,. Super rewolucję robisz.
Makusia 08:29, 16 kwi 2018

Ależ natrzaskałaś stron przez weekend- widzę jakaś dostawa mocy po wyjeździe
Ogrodowo się nie wypowiem, powiem tylko, że przestrzeń Ci się zrobiła po wyciepaniu jałowców, więc będzie pole do popisu i masz rabatę jak marzenie
DorKa 08:36, 16 kwi 2018

Ale Ci się przestrzeń zrobiła , super.Te brzózki za płotem fajne tło robią.
Też jestem za zimozielonym
Kasya 08:44, 16 kwi 2018

mrokasia napisał(a)

Fakt, teraz jest łyso.
Ale gdy pod siatką będą tuje od razu będzie inaczej - rabata dostanie plecki. No i chcę te małe kulki-daniki bardziej rozrzucić, odsunąć je od brzegu rabaty.

Jak małe kulki wrzucisz głębiej to zostana zarośnięte i mogą chorować
Chyba ze planujesz tylko niziutkie rosliny
makadamia 08:55, 16 kwi 2018

mrokasia napisał(a)
Taka sytuacja:
Nie można nie skorzystać z takiej oferty . Tam ma szansę uschnąć a rabata zostanie .

Te nasze babskie sposoby
makadamia 08:58, 16 kwi 2018

Zana napisał(a)

Padłam czytając tę przebiegłą strategię. Mój eM też. Niestety dało mu to do myślenia,. Super rewolucję robisz.

Dlatego ja swojego do forum nie dopuszczam.
Kawa 09:04, 16 kwi 2018

no nieźle podziałałaś
ja musze swojego jałowca jeszcze znosić nie wiem jak długo ale mam nadzieję że niedługo padnie
ciekawe jaka będzie Twoja nowa rabata czekam..
mrokasia 10:31, 16 kwi 2018

inka74 napisał(a)
o właśnie taka teraz jest. To może to to. Muszę wiedzę podręczną odszukać. Exotic już jaki dorodny masz. U mnie pierwsze się otworzyły.

Ależ ty teraz masz miejsca na tej rabacie! No podziałaliście. Z tą rabatą dla eM to świetny pomysł. Ciekawe czy będzie ją podlewał i pielił w sumie dobrze, że mój się nie wtrąca. Szkoda tylko, że nie pomaga Tylko czasami komentuje - znowu coś przytachałaś do ogrodu a obiadu dla mnie nie ma.

Iwonka, pomysłka co do nazwy - to tawuła Goldflame .
Emperorki kwitną na całego .

No mam trochę miejsca, ale to dobrze, bo za gęsto posadziłam tam w zeszłym sezonie rośliny i derenie z miskantami właziły na siebie.

Z tym pieleniem i podlewaniem rabaty przez eMa to żartujesz sobie .
Ale nie mogę narzekać - nie tylko zaakceptował wywalenie tych iglaków to jeszcze aż rwał się do przesadzania. Chyba bał się, że jak nie przesadzimy to je wytnę .
mrokasia 10:33, 16 kwi 2018

Zana napisał(a)

Na szczęście eM ma świadomość, że te iglaki po przesadzeniu mogą paść. Ale prawdę mówiąc to jestem zadowolona z ich nowych miejscówek .
mrokasia 10:34, 16 kwi 2018

Makusia napisał(a)
Ależ natrzaskałaś stron przez weekend- widzę jakaś dostawa mocy po wyjeździe
Ogrodowo się nie wypowiem, powiem tylko, że przestrzeń Ci się zrobiła po wyciepaniu jałowców, więc będzie pole do popisu i masz rabatę jak marzenie

To nie ja, ja tylko wywalałam jałowce .
Z rabaty jestem mega zadowolona. Zobaczymy czy po obsadzeniu będzie tak samo .