Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 10:38, 16 kwi 2018

DorKa napisał(a)
Ale Ci się przestrzeń zrobiła , super.Te brzózki za płotem fajne tło robią.
Też jestem za zimozielonym

Fakt, rabata całkiem, całkiem .
Te brzózki to niestety tylko z daleka fajnie wyglądają. Parter jest jednym wielkim bałaganem, z chwastami i suchymi gałęziami. Z kolei drzewa w większości cienkie, korony na samej górze i całe w jemiole - chorują. Część sucha .

Zimozielone muszą być koniecznie bo inaczej pusto będzie .
mrokasia 10:42, 16 kwi 2018

Kasya napisał(a)

Jak małe kulki wrzucisz głębiej to zostana zarośnięte i mogą chorować
Chyba ze planujesz tylko niziutkie rosliny

Kulki na razie małe, urosną . Nie wcisnę ich bardzo głęboko, bo wbrew pozorom tam aż tyle miejsca nie ma - z większych roślin będą tuje, derenie, miskanty, hortensje. Z mniejszych właśnie kulki danikowe, szałwia, jakieś trawy, jeżówki, niski rdest. Kulki chcę posadzić odrobinę dalej, nie w formie obwódki jak jest teraz.
Myślę jeszcze nad 2-3 cisami wąskokolumnowymi.
mrokasia 10:43, 16 kwi 2018

makadamia napisał(a)

Te nasze babskie sposoby

Jakoś trzeba żyć...
mrokasia 10:44, 16 kwi 2018

makadamia napisał(a)

Dlatego ja swojego do forum nie dopuszczam.

Mój też coraz częściej się dopytuje co ja tu piszę. Musze się przed nim kryć .
mrokasia 10:45, 16 kwi 2018

Kawa napisał(a)

no nieźle podziałałaś
ja musze swojego jałowca jeszcze znosić nie wiem jak długo ale mam nadzieję że niedługo padnie
ciekawe jaka będzie Twoja nowa rabata czekam..

No nie wiem, te jałowce to bardzo zawzięte są...
Sama jestem ciekawa jak mi ta rabata wyjdzie.
Toszka 11:27, 16 kwi 2018

Pamiętam naszą rozmowę o oporach twojego eMa. Rok "wyrabiania ciasta" i jakie postępy... chacha
Teraz mus na głos wyrażać zachwyt nad odzyskanym miejscem, a inne przeszkody będą łatwiejsze do przeforsowania. Warto głośno podkreślać, że eM miał wspaniały pomysł na rewolucję
To się opłaci
eVka 11:27, 16 kwi 2018

Ale u Ciebie pracowicie, extra! Ja też jałowców się pozbyłam na amen, zostały mi dwa skyrockety i je zostawiałm ale reszta niskich poszła do kubła.
Hortki trzeba ciąć niziutko ja swoje tez pocęłam teraz takie niskie badylki sterczą ale za to latem odwdzięcza się nam
mrokasia 20:45, 16 kwi 2018

Toszka napisał(a)
Pamiętam naszą rozmowę o oporach twojego eMa. Rok "wyrabiania ciasta" i jakie postępy... chacha
Teraz mus na głos wyrażać zachwyt nad odzyskanym miejscem, a inne przeszkody będą łatwiejsze do przeforsowania. Warto głośno podkreślać, że eM miał wspaniały pomysł na rewolucję
To się opłaci

święte słowa
mrokasia 20:49, 16 kwi 2018

effka napisał(a)
Ale u Ciebie pracowicie, extra! Ja też jałowców się pozbyłam na amen, zostały mi dwa skyrockety i je zostawiałm ale reszta niskich poszła do kubła.
Hortki trzeba ciąć niziutko ja swoje tez pocęłam teraz takie niskie badylki sterczą ale za to latem odwdzięcza się nam

To prawda, kawał roboty za nami a drugie tyle przed nami, ale to ta przyjemniejsza część - sadzenie .
Hortki powinny dać radę .
UrsaMaior 20:59, 16 kwi 2018

mrokasia napisał(a)

Jakoś trzeba żyć...

Hahaha no niemożliwa jesteś