Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Lulilaj 22:21, 15 kwi 2018

mrokasia napisał(a)

Jednym słowem - przerabiam rabatę, którą przerabiałam w zeszłym roku .

Hihihi, kobieta zmienną jest
A na poważnie to wydaje mi się że po prostu z czasem klarują się ogrodnicze gusty i stąd te zmiany. Oj, czekam na ten moment u siebie z niecierpliwością a rabatę będę podglądać

Gruszka_na_w... 22:38, 15 kwi 2018

mrokasia napisał(a)

Jeden głos na nie. Ale coś bym tam posadziłam by wypełnić tę dziurę...

Dosadziłabym drugi egzemplarz, żeby juz nie mieszać gatunków. Ta dziura aż sie prosi o przesłonięcie.
U mnie ruszyły tylko Giganteusy (jeszcze nie wszystkie). Rozplenice, gracki i inne miskanty ruszają u mnie w pierwszym tygodniu maja.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mrokasia 22:55, 15 kwi 2018

Johanka77 napisał(a)
My to jednak mamy nie po kolei... ja to samo. Przerabiam rabatę, która stworzyłam rok temu. Nudzi mi się chyba

Ooo, to jesteśmy dwie .
mrokasia 22:56, 15 kwi 2018

jolanka napisał(a)
Jakie nudzi, to się nazywa kreatywność

tylko dlaczego od tej kreatywności mięśnie bolą???
mrokasia 22:57, 15 kwi 2018

Kasia_CS napisał(a)
No Pani kochana, najpierw cicho cicho a teraz jak się rozpędziła, to jak huragan tylko po ogrodzie przeszła

No trochę to tak wygląda, ale skoro eM był gotów do działania to trzeba to było czym prędzej wykorzystać. Teraz to już będzie czysta przyjemność - sadzenie .
mrokasia 23:02, 15 kwi 2018

Kasya napisał(a)
Ja bym tam dosadzila cos zimozielonego...

Fakt, teraz jest łyso.
Ale gdy pod siatką będą tuje od razu będzie inaczej - rabata dostanie plecki. No i chcę te małe kulki-daniki bardziej rozrzucić, odsunąć je od brzegu rabaty.

mrokasia 23:03, 15 kwi 2018

AnnaCh napisał(a)
Wow, tornado przeszło

mrokasia 23:07, 15 kwi 2018

Lulilaj napisał(a)

Hihihi, kobieta zmienną jest
A na poważnie to wydaje mi się że po prostu z czasem klarują się ogrodnicze gusty i stąd te zmiany. Oj, czekam na ten moment u siebie z niecierpliwością a rabatę będę podglądać

Zapraszam .
Wiesz, te jałowce to były jedne z pierwszych roślin posadzonych przeze mnie. Z 10 lat temu. Kiedy nie miałam bladego pojęcia o ogrodzie . Początkowo sama chciałam je zachować, potem eM nie pozwalał ich usunąć, ale ostatecznie się udało. Cieszę się bardzo, bo to kawał fajnego miejsca .
mrokasia 23:11, 15 kwi 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Dosadziłabym drugi egzemplarz, żeby juz nie mieszać gatunków. Ta dziura aż sie prosi o przesłonięcie.
U mnie ruszyły tylko Giganteusy (jeszcze nie wszystkie). Rozplenice, gracki i inne miskanty ruszają u mnie w pierwszym tygodniu maja.

Czyli głos na tak .
U mnie zadołowany miskant Rothsilber wypuścił jedno źdźbło .
inka74 06:56, 16 kwi 2018

mrokasia napisał(a)

Skoro ta Twoja tawuła ma czerwone listki to może to jest Goldfire? Moja teraz wygląda tak:

o właśnie taka teraz jest. To może to to. Muszę wiedzę podręczną odszukać. Exotic już jaki dorodny masz. U mnie pierwsze się otworzyły.

Ależ ty teraz masz miejsca na tej rabacie! No podziałaliście. Z tą rabatą dla eM to świetny pomysł. Ciekawe czy będzie ją podlewał i pielił w sumie dobrze, że mój się nie wtrąca. Szkoda tylko, że nie pomaga Tylko czasami komentuje - znowu coś przytachałaś do ogrodu a obiadu dla mnie nie ma.