Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 09:07, 24 cze 2023

Aga, zapraszam, wpadaj w wolnej chwili .

Ania Makao, miałam taki i nie do końca byłam zadowolona. Mój był dość wywrotny a wyładowany źle się ciągnęło po trawniku.

mrokasia 11:46, 24 cze 2023

Mam sporo siewek bodziszków, tu i tam. Ciekawe co z nich wyrośnie .
Gruszka_na_w... 14:30, 24 cze 2023

mrokasia napisał(a)
Po powrocie rzuciłam się na leżak i zajęłam się błogim nicnierobieniem . Omiatałam swoje włości, słuchałam ptaków, miziałam psy i czułam, że mam swoje miejsce na ziemi .

To chyba najpiękniejszy opis radości z ogrodowania jaki ostatnio czytałam.

W wyborze rośliny nie doradzam, bo wiem, że sama dokonasz idealnie trafnego wyboru.
Wózek wygląda na solidnego pomocnika.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Iwonka 14:41, 24 cze 2023

A ja uwielbiam Hani słowo "omiatałam" - fajne jest i trafne.
I też Kasia miewam czasem tę samą myśl co ty - o miejscu na ziemi. Nie słyszę wtedy szumu aut, nie widzę chwastów, czuję tylko błogi spokój. Fajnie doświadczać takiej chwili.

Super jest ta ścieżka, nie ma to jak duże rabaty, mają moc!!!

Ja sadziec polecam, ale mój Baby Joe wcale nie taki mały
Kłosowiec mi uciekł po 2 latach, ale fajny był.
ajka 21:48, 24 cze 2023

Makao napisał(a)

Coś takiego jak na tej stronie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1670-ogrodowy-spektakl-trwa?page=28

Dzięki, super ten wózek, może bym się zaopatrzyła w takowy, ale nie widzę go zbytnio w sprzedaży.
Makao 23:56, 24 cze 2023

ajka napisał(a)

Dzięki, super ten wózek, może bym się zaopatrzyła w takowy, ale nie widzę go zbytnio w sprzedaży.

Obi albo liroy
Makao 23:57, 24 cze 2023

mrokasia napisał(a)
Mam sporo siewek bodziszków, tu i tam. Ciekawe co z nich wyrośnie .

Rozanna Ci się wysiewa?
mrokasia 07:12, 25 cze 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

To chyba najpiękniejszy opis radości z ogrodowania jaki ostatnio czytałam.

W wyborze rośliny nie doradzam, bo wiem, że sama dokonasz idealnie trafnego wyboru.
Wózek wygląda na solidnego pomocnika.

Taaaak, w ogrodzie wciąż jest co robić (zawsze będzie na szczęście ) ale to pierwszy sezon, w którym już nie poświęcam każdej wolnej chwili na kopanie i bieganie z taczką . Bardzo to miłe .
Puste miejsce między krzewami drażni ale nie mam mega ciśnienia by je natychmiast wypełnić. Raczej ciśnionko .
mrokasia 07:17, 25 cze 2023

Iwonka napisał(a)
A ja uwielbiam Hani słowo "omiatałam" - fajne jest i trafne.
I też Kasia miewam czasem tę samą myśl co ty - o miejscu na ziemi. Nie słyszę wtedy szumu aut, nie widzę chwastów, czuję tylko błogi spokój. Fajnie doświadczać takiej chwili.

Super jest ta ścieżka, nie ma to jak duże rabaty, mają moc!!!

Ja sadziec polecam, ale mój Baby Joe wcale nie taki mały
Kłosowiec mi uciekł po 2 latach, ale fajny był.

Iwonko, to faktycznie bardzo miłe uczucie .
Ścieżka dziękuje. Lubię ją. Cieszę się, że wpadłam na pomysł by ją zrobić, bardzo ułatwia poruszanie się po ogrodzie.
Sadźca w tym miejscu nie widzę - kolorystycznie i pokrojowo mi nie pasi.

mrokasia 07:18, 25 cze 2023

Makao napisał(a)

Rozanna Ci się wysiewa?

Nieee, to któryś /któreś z bodziszków czerwonych.