Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

TAR 15:57, 16 sie 2023

Agatorek napisał(a)
Szczepiony paldiski jest w ofercie jesiennej w Pęchcinie. Będę zamawiać
Nie widziałam na oczy (chociaż u nich byłam ostatnio), ale jeszcze się nie rozczarowałam drzewami od nich.

Aga ale ten szczepiony tez wyrosnie na potworka duzego wiesz o tym? ja mialam szczepionego na 80 cm po 2 latach byl wyższy ode mnie i ładnie zagęszczony, przypuszczam ze teraz juz spore drzewo
Dorii 17:35, 16 sie 2023

Gejsza jest piękny, ciekawa tylko jestem jak sobie radzi w wietrznych rejonach.

W ogrodniczym widziałam kalinę wysoko szczepioną. Fajnie się prezentowała. Już teraz nie pamiętam dokładnie jaka, ale chyba angielska albo borkwooda bo kwitła na początku maja. Co prawda lubią je mszyce ale z moją Anne Russell puki co nie mam problemów.
Agatorek 17:37, 16 sie 2023

TAR napisał(a)

Aga ale ten szczepiony tez wyrosnie na potworka duzego wiesz o tym? ja mialam szczepionego na 80 cm po 2 latach byl wyższy ode mnie i ładnie zagęszczony, przypuszczam ze teraz juz spore drzewo

To w sumie dobra wiadomość dla mnie
Agatorek 20:51, 16 sie 2023

Kasia, mam jeszcze jedną propozycję zwiewnego drzewka: judaszowiec
Monia81 07:54, 17 sie 2023

Geisha cudna i magnolka też dobry wybór Jarząba Flanrocka mam, wolno rośnie, piękne ma przebarwienia, ale on bardziej zwarty niż zwiewny, no przynajmniej ja go tak odbieram
Judaszek hmmm też niczego sobie a może jakaś fajna odmiana niskiego klona palmowego, albo derenia kwiecistego
inka74 08:02, 17 sie 2023

Magnolia, dereń, judaszowiec. Lub może coś płaczącego albo zimozielonego. Może miłorząb szczepiony jak u Kwartecika? Kształt owalny czy może jakiś "mini placyk" przed ławką?
inka74 08:05, 17 sie 2023

Dziewczyny, mam problem z mocowaniem wisterii. Zerkniecie do mnie?
UrsaMaior 08:19, 17 sie 2023

Ty, a nie chcesz drugiej świdośliwy? One zwiewne. Nie wiem tylko czy są niewielkie odmiany, nie interesowałam się nigdy...
mrokasia 09:40, 17 sie 2023

TAR napisał(a)
Jak w sobote z Ania Żulawianka do szkolki pojade to moge Ci kupic, najwyżej sobie odbierzesz u mnie jak wpadniesz z wizyta

Dzięki Tar . Dziś mam zamiar zajrzeć do ogrodniczego. Dam znać .

Dorii napisał(a)
Gejsza jest piękny, ciekawa tylko jestem jak sobie radzi w wietrznych rejonach.

W ogrodniczym widziałam kalinę wysoko szczepioną. Fajnie się prezentowała. Już teraz nie pamiętam dokładnie jaka, ale chyba angielska albo borkwooda bo kwitła na początku maja. Co prawda lubią je mszyce ale z moją Anne Russell puki co nie mam problemów.

Dorii, no właśnie ta Geisha mnie kusi bardzo.
Kaliny na pniu mam .

Agatorek napisał(a)
Kasia, mam jeszcze jedną propozycję zwiewnego drzewka: judaszowiec

No, o judaszowcu też myślałam. Ale te co widziałam u mnie to też wielkie rosną. Są jakieś mniejsze odmiany?

Monia81 napisał(a)
Geisha cudna i magnolka też dobry wybór Jarząba Flanrocka mam, wolno rośnie, piękne ma przebarwienia, ale on bardziej zwarty niż zwiewny, no przynajmniej ja go tak odbieram
Judaszek hmmm też niczego sobie a może jakaś fajna odmiana niskiego klona palmowego, albo derenia kwiecistego

Monia, Geisha i magnolka idą u mnie łeb w łeb .
Klony u mnie nie rosną, już próbowałam i więcej nie będę. Z dereni mam Schmetterling, Weise Fountain i China Girl - ten akurat coś mi niedomaga, zrzucił połowę liści, nie wiem o co mu chodzi.

inka74 napisał(a)
Magnolia, dereń, judaszowiec. Lub może coś płaczącego albo zimozielonego. Może miłorząb szczepiony jak u Kwartecika? Kształt owalny czy może jakiś "mini placyk" przed ławką?

Miłorzęba szczepionego na pniu tez biorę pod uwagę, aczkolwiek raczej pojedynczego .
Nie do końca rozumiem Twoje pytanie: "Kształt owalny czy może jakiś "mini placyk" przed ławką?" Chodzi Ci o kształt rabaty? Bo żadnego placyku nie planuję...

inka74 napisał(a)
Dziewczyny, mam problem z mocowaniem wisterii. Zerkniecie do mnie?

Idę, choć nie wiem czy pomogę...

UrsaMaior napisał(a)
Ty, a nie chcesz drugiej świdośliwy? One zwiewne. Nie wiem tylko czy są niewielkie odmiany, nie interesowałam się nigdy...

Tam obok mam już Ballerinę .
anuska2507 09:55, 17 sie 2023

UrsaMaior napisał(a)

Z węższych jest Obelisk, Rainbow Pillar.
Chociaż już doczytałam, że Kasia odrzuca śś