Aga ale ten szczepiony tez wyrosnie na potworka duzego wiesz o tym? ja mialam szczepionego na 80 cm po 2 latach byl wyższy ode mnie i ładnie zagęszczony, przypuszczam ze teraz juz spore drzewo
Gejsza jest piękny, ciekawa tylko jestem jak sobie radzi w wietrznych rejonach.
W ogrodniczym widziałam kalinę wysoko szczepioną. Fajnie się prezentowała. Już teraz nie pamiętam dokładnie jaka, ale chyba angielska albo borkwooda bo kwitła na początku maja. Co prawda lubią je mszyce ale z moją Anne Russell puki co nie mam problemów.
Geisha cudna i magnolka też dobry wybór Jarząba Flanrocka mam, wolno rośnie, piękne ma przebarwienia, ale on bardziej zwarty niż zwiewny, no przynajmniej ja go tak odbieram
Judaszek hmmm też niczego sobie a może jakaś fajna odmiana niskiego klona palmowego, albo derenia kwiecistego
Magnolia, dereń, judaszowiec. Lub może coś płaczącego albo zimozielonego. Może miłorząb szczepiony jak u Kwartecika? Kształt owalny czy może jakiś "mini placyk" przed ławką?
Dzięki Tar . Dziś mam zamiar zajrzeć do ogrodniczego. Dam znać .
Dorii, no właśnie ta Geisha mnie kusi bardzo.
Kaliny na pniu mam .
No, o judaszowcu też myślałam. Ale te co widziałam u mnie to też wielkie rosną. Są jakieś mniejsze odmiany?
Monia, Geisha i magnolka idą u mnie łeb w łeb .
Klony u mnie nie rosną, już próbowałam i więcej nie będę. Z dereni mam Schmetterling, Weise Fountain i China Girl - ten akurat coś mi niedomaga, zrzucił połowę liści, nie wiem o co mu chodzi.
Miłorzęba szczepionego na pniu tez biorę pod uwagę, aczkolwiek raczej pojedynczego .
Nie do końca rozumiem Twoje pytanie: "Kształt owalny czy może jakiś "mini placyk" przed ławką?" Chodzi Ci o kształt rabaty? Bo żadnego placyku nie planuję...