Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Kasya 05:13, 19 cze 2024

Ten ciemny fiolet mnie interesuje, bo nie rozpoznaje ….
sylwia_slomc... 13:06, 19 cze 2024

Pięknie, soczyście, kolorowo, zupełnie inaczej niż na początku w 2017
mrokasia 13:44, 19 cze 2024

Tess napisał(a)
WOW! Front też piękny. Buszowato , że powtórzę za kimś.
I oczar w tle świetnie się prezentuje

Przyznaję bez bicia, że zgapić pomysł chciałam i do tejże szkółki się internetowo udałam.

No i nie wiem, jakim cudem Kasiu, dostałaś towar zgodny z opisem i zdjęciem.
Mnie przysłano zdjęcie oczara w donicy, co mnie zdziwiło, bo w ofercie jest w balocie.
Potem poinformowano, że zdjęcie jest przykładowe i nie praktykują wysyłania konkretnego egzemplarza. A na zdjęciu jest w donicy, bo rośliny nie mogą długo stać w balocie i jakiś czas temu zostały posadzone do donic (potraktował mnie w tym momencie jak blondynkę

Generalnie wymieniłam z Panem kilka maili, z jego inicjatywy. Tyle czasu i energii przeznaczył na wymyślanie żenująco mijających się z prawdą argumentów, a jednego zdjęcia mu się zrobić nie chciało.

Zdecydowanie nie polecam. Obsługiwał mnie Pan Kamil. Unikajcie człowieka.

Serio? No nie wiem co mam powiedzieć...
Ja też dostałam zdjęcie sadzonki w donicy, ale jakoś nie wzbudziło to moich podejrzeń. Uznałam, że sadzonka jest ładna, kupiłam i w uwagach poprosiłam o wysłanie sadzonki ze zdjęcia. Nie czekałam na żadne potwierdzenie, że wyślą dokładnie tę. Jak przyszła to odpakowałam i przyznam, że nie sprawdzałam drobiazgowo czy to ta sama co na zdjęciu bo sadzonka spełniała moje oczekiwania i wielkościowo i opisowo pasowała do oferty. Gdyby różniła się znacząco to bym po prostu zrobiła raban.

Przykro mi, że tak wyszło .
mrokasia 13:51, 19 cze 2024

Magara napisał(a)
Kwiatki z bliska cudne, ale tym czyścem mnie zaskoczyłaś Muszę wbić w pamięć

Przypomnieć?

Magleska napisał(a)
Kasia brak słów ,jak pięknie

Kasya napisał(a)
Ten ciemny fiolet mnie interesuje, bo nie rozpoznaje ….

Który fiolet?
Na pierwszej fotce jest kocimętka kubańska a na ostatniej przetacznik Marietta.

sylwia_slomczewska napisał(a)
Pięknie, soczyście, kolorowo, zupełnie inaczej niż na początku w 2017

Zdecydowanie zupełnie inaczej .
Dzięęęki!
Kasya 14:11, 19 cze 2024

No to kocimetka chyba…. Ale ja nie mam takich grubych kwiatostanów
MartaCho 14:52, 19 cze 2024

Ta kocimiętka kubańska to ta tutaj, prawda? Bardzo ładna! Czyśćce też mi się bardzo podobają
Muszę sobie też koniecznie zapisać.
Gruszka_na_w... 20:44, 19 cze 2024

Zarówno widoki szerokie, jak i zbliżenia kwiecia wyglądają nad wyraz okazale. Pięknie kwitnie biała róża!
Ten różowy czyściec mnie zainteresował. Ładny jest skubaniec.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 23:12, 19 cze 2024

Kasia, przypominać o czyścach nie musisz - zapisałam w notatkach
Ale dopytam - one na słońce pełne czy półcień znoszą? Piszesz, że wysokością Cię zaskoczyły. Długo je masz? Wcześniej były niższe??? Czyściec co do zasady mi się raczej z czymś niższym, nawet obwódkowym kojarzył Ale mnie dużo roślin też w tym roku zszokowało wzrostem "w górę".
ElzbietaFranka 23:18, 20 cze 2024

Basieksp napisał(a)
Też od czasu do czasu walczę ze szczawikiem. A przypomniało mi się, widziałam go u jednej sąsiadki miała go całą rabatę tabate pod jakimś iglakiem, jako zadarniacz. No nie wyglądało ta źle, no ale ona chyba nie do końca zdawała sobie sprawę co to za paskudztwo. Chociaż nie powiem, mogło się podobać w takiej ilości

A ja w zeszłym roku widziałam w szkółce jak sprzedawali szczawik po 5 zł. Dwa lata temu jeszcze go nie miałam teraz się panoszy.

Ładny ogród lubię taki misz masz uporządkowany.
mrokasia 08:34, 21 cze 2024

Kasya napisał(a)
No to kocimetka chyba…. Ale ja nie mam takich grubych kwiatostanów

Może masz inną odmianę tej kubańskiej?