Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Margo2 22:03, 27 sie 2024

Judith napisał(a)

Gosia, czy Ty na siłę wyszukujesz powody, by się matrwić ogrodem? Masz pięknie buszowato (czyli bardzo trendy), mnóstwo kwitnących roślin, piękne kompozycje, zakamarki, ścieżki... Trudno mi zrozumieć Twoją niechęć...

O rany, chyba naprawdę przesadzam, ale to tak jest jak się naogląda Waszych ogrodów.
Mam buszowato, a teraz wydaje mi się, że zbyt buszowato.
Muszę troszeczkę uładzić te rabaty.
Zresztą zapraszam zobaczysz sama
Juzia 22:42, 27 sie 2024

A moim zdaniem zrobisz błąd jak zaczniesz je uładzać.
Jest idealnie tak jak jest. MOIM ZDANIEM Kolorowo, buszowato, naturalnie!

Ale rozumiem Cię. Mi też długo nie podobał się mój ogród.

mrokasia 10:02, 28 sie 2024

Judith napisał(a)

Gosia, czy Ty na siłę wyszukujesz powody, by się matrwić ogrodem? Masz pięknie buszowato (czyli bardzo trendy), mnóstwo kwitnących roślin, piękne kompozycje, zakamarki, ścieżki... Trudno mi zrozumieć Twoją niechęć...

No, lepiej bym tego nie ujęła!
mrokasia 10:08, 28 sie 2024

Margo2 napisał(a)

O rany, chyba naprawdę przesadzam, ale to tak jest jak się naogląda Waszych ogrodów.
Mam buszowato, a teraz wydaje mi się, że zbyt buszowato.
Muszę troszeczkę uładzić te rabaty.
Zresztą zapraszam zobaczysz sama

Uładzaj jeśli czujesz taką potrzebę patrząc na swoje własne rabaty a nie porównując je do rabat w innych ogrodach. Każda z nas ma inny ogród, inne warunki, potrzeby i możliwości. Ja wracam z leśnych ogrodów Aprilki czy Ursy chora i co z tego?
Ale jeśli coś Ci nie pasuje to zmieniaj. Ja będę trochę działać na rabacie pod żywopłotem sąsiadów - denerwują mnie tyły tej rabaty.
TAR 10:39, 28 sie 2024

Tez chcialam zaorac swoj po wizytach. Ale w sumie kilka zmian i znowu mi sie podoba. Kazdy ogrod jest inny, kazdy w naszym wlasnym stylu. Ja jestem tar i mam tarkowy ogrod, Kasia ma kaśkowy a April aprilowy. Nie ma co sie dolowac. Dla mnie najwazniejsze by sie w nim dobrze czuc. Jeden zrobi pod linijke, inny lekki chaos ale czy to zle? Nie, samopoczucie jest najwazniejsze.
Margo2 15:02, 28 sie 2024

mrokasia napisał(a)

Uładzaj jeśli czujesz taką potrzebę patrząc na swoje własne rabaty a nie porównując je do rabat w innych ogrodach. Każda z nas ma inny ogród, inne warunki, potrzeby i możliwości. Ja wracam z leśnych ogrodów Aprilki czy Ursy chora i co z tego?
Ale jeśli coś Ci nie pasuje to zmieniaj. Ja będę trochę działać na rabacie pod żywopłotem sąsiadów - denerwują mnie tyły tej rabaty.

No widzisz, widocznie każdego cos denerwuje.
W moim ogrodzie teraz lubię najbardziej miejsce z oczkami.
Tam jest najspokojniej.
Może mam już za dużo doznań wizualnych w postaci tylnej rabaty.
Tej nie będę zmieniała, ale resztę ogrodu chciałabym uspokoić.
Widocznie taki mam etap w życiu.
Postaram się już nie narzekać.
Ale ktoś musiał przejąć berło od Magarka, bo ona już jest zadowolona z ogrodu
mrokasia 20:28, 28 sie 2024

Margo2 napisał(a)

No widzisz, widocznie każdego cos denerwuje.
W moim ogrodzie teraz lubię najbardziej miejsce z oczkami.
Tam jest najspokojniej.
Może mam już za dużo doznań wizualnych w postaci tylnej rabaty.
Tej nie będę zmieniała, ale resztę ogrodu chciałabym uspokoić.
Widocznie taki mam etap w życiu.
Postaram się już nie narzekać.
Ale ktoś musiał przejąć berło od Magarka, bo ona już jest zadowolona z ogrodu

Kochana, jak potrzebujesz pomarudzić to koleżanki tu zawsze wysłuchają chociaż niekoniecznie pogłaszczą po główce .
Rób co Ci serce dyktuje. Rośliny nie zęby, przesadzane odrosną . Ja tak w tym sezonie uspokajałam rabatę przy domku ogrodnika - drażniła mnie i nie wiedziałam co mi tam nie pasuje. W końcu wyleciały stamtąd bordowe żurawki i spłynął na mnie błogi spokój .
mrokasia 20:30, 28 sie 2024

mrokasia 20:32, 28 sie 2024

TAR 20:34, 28 sie 2024

oooo ukoilam moje oczy, ktore zaszły mi łzami przy cieciu Wiesz, ze moje przesadzane klony tez zyja? Liscie im nawet nie oklaply