Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 08:31, 29 sie 2024

Agatorek napisał(a)
No i pięknie jest na koniec lata
Podziwiam ostrogowce, które są chyba niezniszczalne i kwitną non stop ❤️

Ostrogowce to faktycznie terminatory i kwitną całe lato. Uwielbiam!!!
Margo2 08:53, 29 sie 2024

mrokasia napisał(a)

Kochana, jak potrzebujesz pomarudzić to koleżanki tu zawsze wysłuchają chociaż niekoniecznie pogłaszczą po główce .
Rób co Ci serce dyktuje. Rośliny nie zęby, przesadzane odrosną . Ja tak w tym sezonie uspokajałam rabatę przy domku ogrodnika - drażniła mnie i nie wiedziałam co mi tam nie pasuje. W końcu wyleciały stamtąd bordowe żurawki i spłynął na mnie błogi spokój .

Czyli mnie rozumiesz. Właśnie ja dokładnie nie wiem co mnie drażni. Na pewno żylistek, ale co jeszcze?
Jak wywalę zobaczę i mam nadzieje, że na mnie też taki spokój spłynie.

Nie wyrzucaj nadmiaru ostrogowców.
Chętnie przygarnę.
Czy znasz nazwę tego hibiskusa?
April 09:24, 29 sie 2024

mrokasia napisał(a)

Uładzaj jeśli czujesz taką potrzebę patrząc na swoje własne rabaty a nie porównując je do rabat w innych ogrodach. Każda z nas ma inny ogród, inne warunki, potrzeby i możliwości. Ja wracam z leśnych ogrodów Aprilki czy Ursy chora i co z tego?
Ale jeśli coś Ci nie pasuje to zmieniaj. Ja będę trochę działać na rabacie pod żywopłotem sąsiadów - denerwują mnie tyły tej rabaty.

Ja tak wracam od ciebie ciężko chora i szukam piły łańcuchowej by ograniczyć ilość sosen i dopuścić słońca dla roślin kwitnących
mrokasia 09:49, 29 sie 2024

Margo2 napisał(a)

Czyli mnie rozumiesz. Właśnie ja dokładnie nie wiem co mnie drażni. Na pewno żylistek, ale co jeszcze?
Jak wywalę zobaczę i mam nadzieje, że na mnie też taki spokój spłynie.

Nie wyrzucaj nadmiaru ostrogowców.
Chętnie przygarnę.
Czy znasz nazwę tego hibiskusa?

No czasem trudno dojść co nie gra. Napisałam u Ciebie, żebyś foty wrzuciła.

Ostrogowców mam kupę siewek do wzięcia - na razie mini.

Hibiskus to French Cabaret Pastel.
mrokasia 09:49, 29 sie 2024

April napisał(a)

Ja tak wracam od ciebie ciężko chora i szukam piły łańcuchowej by ograniczyć ilość sosen i dopuścić słońca dla roślin kwitnących

Juzia 10:09, 29 sie 2024

mrokasia napisał(a)

No ławeczka cudna!
Duża ładniejsza niż moja
I bardziej pasuje do Twojego ogrodu!
Cudna ławka do cudnego ogrodu... rozlatująca się ławka do rozlatującego się ogrodu ...
Haha!
DariaB 11:12, 29 sie 2024

Czytam sobie o waszych narzekaniach ogrodowych i mnie to w sumie drażni tylko za mała powierzchnia, całą resztę jestem w stanie jeszcze przecież zmienić, a ogrodu nie rozciągnę Tak jak Tarcia napisała, każda z nas ma swój indywidualny styl i ogród jest w sumie naszym zwierciadłem, co komu w duszy gra. Wiadomo, że zawsze coś może zgrzytać i nie grać nam do końca. Mi np nie pasuje w 100% rabat pod leszczynami od sąsiada, ciągle mam wrażenie, że jest za biedna.

Kasiu ja uwielbiam całym sercem Twój ogród, szkoda, że mieszkasz daleko bo bym wpadała z wizytą
mrokasia 19:24, 01 wrz 2024

Juzia, co Ty opowiadasz? Jaki rozlatujący się ogród?
A nową ławeczkę bardzo lubię .

Daria, serdecznie zapraszam w odwiedziny . Bardzo dziękuję za tak miłe słowa .
mrokasia 19:25, 01 wrz 2024

mrokasia 19:26, 01 wrz 2024