Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Gruszka_na_w... 12:24, 26 sie 2024

To, że nowa część wyszła idealnie to jakby normalne zjawisko. Był czas na planowanie, przygotowanie gleby i sadzenie z namysłem. Mnie najbardziej jednak zachwycają zmiany na froncie. Wciąż mam w pamięci te dylematy związane z conikami. Rewolucja frontowa wymagała dereminacji, walki z samą sobą i z zastaną materią ogrodową. Wyszło przepięknie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margo2 14:12, 26 sie 2024

Taak, wszystko wyszło pięknie.
Uwielbiam Twój ogród jak wiesz.
Zgadzam się z każdym zdaniem napisanym przez dziewczyny.
Ja nigdy nie osiągnę takiego efektu, nie umiem tak komponować.
Bo we mnie jest chaos
DariaB 14:14, 26 sie 2024

Kasia cudny masz ogr ogród, chyba już osiągnęłaś status kokona? Foty dziewczyn też super, ten sam ogród widziany innymi oczami pokazuje jak różną mamy wrażliwość na piękno.
mrokasia 15:44, 27 sie 2024

TAR napisał(a)
To byla moja druga propzycja. Zabrac trawnik

Ja jednak pozostane przy swoim. Czesto nawet duze rosliny czy drzewa,ktore znalazly lepsza miejscowke rosly w oczach a na starym miejscu stagnowały.

Po prostu jak cos mi nie pasuje albo nie ma idealnego miejsca wole przesadzic. W 90% jest to z korzyscia dla rosliny pozostale 10% neutralnie.

Kochana, wiadomo że po przesadzeniu w lepsze miejsce rozwój rośliny nabiera tempa

mrokasia 15:47, 27 sie 2024

Zana napisał(a)
Mrokasiu Kochana, jest tak pięknie, że dech mi zapiera Ależ Ci to wszystko cudnie porosło Ogród prezentuje się naprawdę doskonale. Chyba nigdy nie osiągnę takiej bujności. Jakoś nie umiem tak zrobić.

Ta bujność to bardzo często wynik sadzenia na gęsto albo robienia fotek z boku, także ten..
Miło mi bardzo, że Ci się podoba . Buziak!
mrokasia 15:49, 27 sie 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
To, że nowa część wyszła idealnie to jakby normalne zjawisko. Był czas na planowanie, przygotowanie gleby i sadzenie z namysłem. Mnie najbardziej jednak zachwycają zmiany na froncie. Wciąż mam w pamięci te dylematy związane z conikami. Rewolucja frontowa wymagała dereminacji, walki z samą sobą i z zastaną materią ogrodową. Wyszło przepięknie.

Dziękuję bardzo Haniu! .
Taaaak, front trochę przeżył zmian zanim osiągnął stan obecny. Ale jak widać warto było .
mrokasia 15:51, 27 sie 2024

Margo2 napisał(a)
Taak, wszystko wyszło pięknie.
Uwielbiam Twój ogród jak wiesz.
Zgadzam się z każdym zdaniem napisanym przez dziewczyny.
Ja nigdy nie osiągnę takiego efektu, nie umiem tak komponować.
Bo we mnie jest chaos

Gosiu, Ty już tu nie pitol, że nie umiesz. Twoja słoneczna jest jak impresjonistyczny obraz.
mrokasia 15:54, 27 sie 2024

DariaB napisał(a)
Kasia cudny masz ogr ogród, chyba już osiągnęłaś status kokona? Foty dziewczyn też super, ten sam ogród widziany innymi oczami pokazuje jak różną mamy wrażliwość na piękno.

Daria, dziękuję, cmok! Faktycznie udało mi się chyba okokonić . W każdym razie czuję się dość swobodnie w ogrodzie, nie zapominajmy jednak że wciąż nie mam sąsiadów w bliźniakach za płotem…
Margo2 21:20, 27 sie 2024

mrokasia napisał(a)

Gosiu, Ty już tu nie pitol, że nie umiesz. Twoja słoneczna jest jak impresjonistyczny obraz.

No może ta jedna jest ok ale tylko w maju i czerwcu.
Teraz to bida z nędzą.
Liczę, że rdesty się rozrosną i gaura da czadu.
Reszta rabat do zmiany
Judith 21:50, 27 sie 2024

Margo2 napisał(a)

No może ta jedna jest ok ale tylko w maju i czerwcu.
Teraz to bida z nędzą.
Liczę, że rdesty się rozrosną i gaura da czadu.
Reszta rabat do zmiany

Gosia, czy Ty na siłę wyszukujesz powody, by się matrwić ogrodem? Masz pięknie buszowato (czyli bardzo trendy), mnóstwo kwitnących roślin, piękne kompozycje, zakamarki, ścieżki... Trudno mi zrozumieć Twoją niechęć...