Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 15:40, 30 wrz 2024

DariaB napisał(a)
Kasiu uwielbiam Twój ogród, może kiedyś się mi uda go na żywo zobaczyć. Współczuję odgłosów wydawanych przez te urządzenia, dobrze, że chociaż przyciszyli. Mam grujecznika od niedawna, kupiłam odmianowego bo zależało mi na kompaktowym rozmiarze, sama jestem ciekawa czy będzie pachniał.

Daria, bardzo mi miło . I zapraszam serdecznie!
Trzymam kciuki za Twojego grujka .

ajka napisał(a)
Aż poszłam sprawdzić czy mój grujecznik pachnie. Niestety nic, a nic, z tym że jeszcze jest zielony, nie ma jesiennych barw, aon chyba później wydziela zapach. Brzozy u mnie wciąż z liśćmi, właściwie tylko tulipanowiec został z pojedynczymi liśćmi.

No i zimno strasznie, a my jeszcze nie zdążyliśmy schować basenu. O tyle dobrze, że już poskładany.

Za to zaskoczyły nas bardzo dziś zaszronione szyby w aucie.

Na ewentualne pachnienie musisz poczekać aż spadną liście .
My zostawiamy basen na zimę, zdjęliśmy tylko i schowaliśmy kopułę.

U mnie rano był szron na łące.
Monia81 20:03, 30 wrz 2024

mrokasia napisał(a)
Mnie tam wszystko jedno - karmel, piernik czy krówka. Niech pachnie czym tam chce ale niech pachnie!

Mam tak samo, ale jakoś ten mój nie potrafi dotrwać do momentu, w którym powinien zacząć pachnieć, bo już w tym sezonie liście spuścił, łysy jest, a zapachu nie było
Kasia poranne jesienne foteczki cudowne
Agatorek 21:58, 30 wrz 2024

Kasia, wszystkiego naj z okazji rocznicy
Duże buziaki dla Was!
Agatorek 21:59, 30 wrz 2024

mrokasia napisał(a)

Gosiulek, cmok! Ogród zarasta, dzielić będę i zawsze ktoś chętny się znajdzie . A na Ciebie czekają ostrogowce .
Grujecznik nigdy nie pachniał, niestety.

ja też byłabym chętna na ostrogowce

Poranne fotki cudne, uwielbiam Twoje rozplenice i miskanty
Magara 22:34, 30 wrz 2024

mrokasia napisał(a)

Tak, cięłam derenie latem bo wiosną za mało je ciachnęłam i porosły jak dzikie.

Kasia, a pamiętasz kiedy cięłaś? Czy je latem można bezkarnie o każdej dowolnej porze korygująco ciachnąć?

Wszystkiego najlepszego
mrokasia 07:51, 01 paź 2024

Monia81 napisał(a)

Mam tak samo, ale jakoś ten mój nie potrafi dotrwać do momentu, w którym powinien zacząć pachnieć, bo już w tym sezonie liście spuścił, łysy jest, a zapachu nie było
Kasia poranne jesienne foteczki cudowne

No właśnie to jest chyba przyczyna, bo mój też szybko traci liście. Pewnie nie zdążają nabrać odpowiedniej mocy na drzewie.
Buziak Monia!
mrokasia 07:53, 01 paź 2024

Agatorek napisał(a)
Kasia, wszystkiego naj z okazji rocznicy
Duże buziaki dla Was!

Agatorek napisał(a)

ja też byłabym chętna na ostrogowce

Poranne fotki cudne, uwielbiam Twoje rozplenice i miskanty

Dziękujemy .
Ostrogowców starczy i dla Ciebie .
Cmooook!
mrokasia 07:58, 01 paź 2024

Magara napisał(a)

Kasia, a pamiętasz kiedy cięłaś? Czy je latem można bezkarnie o każdej dowolnej porze korygująco ciachnąć?

Wszystkiego najlepszego

Sprawdziłam właśnie i było to w połowie lipca.
Myślę, że derenie można ciachać ile chcieć. Ja swoje tnę jak mi coś za bardzo wystaje, zawala inne rośliny itp.
Na wiosnę zamierzam IH przyciąć mocniej niż w tym roku. A pozostałe też muszę potraktować ostro bo porosły mi wielkie krzaczory.

Dziękuję bardzo, buziaki!
TAR 13:09, 01 paź 2024

DariaB napisał(a)

Dla mnie pachnie jak krówka lub wata cukrowa.

tak wlasnie

TAR 13:11, 01 paź 2024

Kasiu, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy. Jesteście pelnoletni. Życzę kolejnych, pieknych, wspolnych lat.
My w maju swietowalismy 20-tke