Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

DariaB 12:02, 30 wrz 2024

Kasiu uwielbiam Twój ogród, może kiedyś się mi uda go na żywo zobaczyć. Współczuję odgłosów wydawanych przez te urządzenia, dobrze, że chociaż przyciszyli. Mam grujecznika od niedawna, kupiłam odmianowego bo zależało mi na kompaktowym rozmiarze, sama jestem ciekawa czy będzie pachniał.
ajka 12:44, 30 wrz 2024

Aż poszłam sprawdzić czy mój grujecznik pachnie. Niestety nic, a nic, z tym że jeszcze jest zielony, nie ma jesiennych barw, aon chyba później wydziela zapach. Brzozy u mnie wciąż z liśćmi, właściwie tylko tulipanowiec został z pojedynczymi liśćmi.

No i zimno strasznie, a my jeszcze nie zdążyliśmy schować basenu. O tyle dobrze, że już poskładany.

Za to zaskoczyły nas bardzo dziś zaszronione szyby w aucie.
TAR 14:43, 30 wrz 2024

Dziewczyny, przeciez grujecznik nie pachnie kiedy liscie sa na drzewie Pachna liscie opadle i musza byc juz z lekka namokle, wysychajac dopiero zaczynaja wydzielac ten zapach karmelu.
DariaB 14:45, 30 wrz 2024

TAR napisał(a)
Dziewczyny, przeciez grujecznik nie pachnie kiedy liscie sa na drzewie Pachna liscie opadle i musza byc juz z lekka namokle, wysychajac dopiero zaczynaja wydzielac ten zapach karmelu.

Oby tak by było bo będę się czuła oszukana
mrokasia 14:54, 30 wrz 2024

TAR napisał(a)

Wiem, wiem .
TAR 14:55, 30 wrz 2024

Jak do tej pory w kazdym ogrodzie miala grujeczniki i kazdy pachniał. Ale ja czuje palony karmel piernika ani troche, dla mnie piernik ma korzenny zapach a tu jakby ktos krówki robil
DariaB 15:04, 30 wrz 2024

TAR napisał(a)
Jak do tej pory w kazdym ogrodzie miala grujeczniki i kazdy pachniał. Ale ja czuje palony karmel piernika ani troche, dla mnie piernik ma korzenny zapach a tu jakby ktos krówki robil

Dla mnie pachnie jak krówka lub wata cukrowa.
Margo2 15:18, 30 wrz 2024

Może każdy czuje to co chce
mrokasia 15:30, 30 wrz 2024

Mnie tam wszystko jedno - karmel, piernik czy krówka. Niech pachnie czym tam chce ale niech pachnie!
mrokasia 15:37, 30 wrz 2024

Juzia napisał(a)
Jesienne, słoneczne poranki lubię najbardziej!
A jeszcze w takim ogrodzie jak Twój.... raj!

Cmook!

MartaCho napisał(a)
Zgadzam sie 100% z Juzią! Zimno strasznie się zrobiło, ale za to jak bezchmurnie i słonecznie- ogród w takich okolicznościach przepięknie się prezentuje!

No właśnie, ziąb zaciąga straszny.
Ale masz rację - grunt to słoneczna, bezchmurna pogoda .

Margo2 napisał(a)
I jeszcze masz zawilce?
U mnie juz wszystkie przekwitły. Prawie.
Tak czekam na ostrogowce, ale nie zapominaj o zawilcach białych w razie czego
A trawy teraz robia niesamowita robotę.
Ja mm zdecydowanie ich za mało.
Musze chyba posadzić więcej rozplenic

Te białe to są terminatory . Ale różowe też jeszcze dają radę.
Przyjeżdżaj na wiosnę, będziemy kopać!

Judith napisał(a)
Gdy za pierwszym razem napisałaś, ze jesienne fotki zostawiasz - zbulwersowałam się - jaka jesień? Piękne lato wciąż. A teraz już niestety jesiennie... zimnica straszliwa się zrobiła i to tak nagle, ale - jak pisze Marta - jeśli tylko słońce wyjdzie jest pięknie i optymistycznie
Na drugim zdjęciu trawy wyglądają jak z lekkim przymrozkiem, na szczęście to póki co tylko wrażenie!

Białe zawilce kwitną i u mnie. Kupiłam chyba ponad miesiąc temu kwitnącego obficie i on wciąż kwitnie obficie i wciąż ma nowe pąki. I nie pamiętam, jaka odmiana, motyla noga!

No nie ma co się czarować, jesień u wrót i już nie stuka subtelnie tylko kopie w nie z całej siły . Ale jesień też potrafi być piękna. Dziś akurat mamy rocznicę ślubu i te 18 lat temu do 23 siedzieliśmy na tarasie - kobiety w kieckach bez rękawów a panowie w samych koszulach. Była piękna, letnia pogoda. A dziś chyba założę cienką czapkę na spacer z psami.