Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 11:17, 28 lut 2019

anbu napisał(a)

A tuje już trzepałaś? Bo ja tą akurat robotę odwlekam w nieskończoność

Nie, ta przyjemność jeszcze przede mną...
eVka 11:24, 28 lut 2019

Jak trzepiecie te tuje, to podkładacie pod spód jakieś worki?
mrokasia 11:26, 28 lut 2019

Zana napisał(a)
Zalinkuj może te kompostowniki?

Chciałam taki kompostownik dwukomorowy ale czytając opisy na różnych stronach doczytałam, że to nie dwie komory tylko jedna.

Więc postanowiłam kupić dwa takie tylko pojedyncze.
mrokasia 11:28, 28 lut 2019

effka napisał(a)

Zacznę od przyznania się, że będę to robić pierwszy raz .
Nic nie będę podkładać tylko potem najpierw wygrabię a potem odkurzę resztki.
anbu 11:38, 28 lut 2019

effka napisał(a)

Ja nic nie podkładam, później te resztki staram się przegrabić z korą. Po trzepaniu robię opryski z roztworu tymolowego aby wybić wszelkie grzyby
eVka 11:39, 28 lut 2019

No właśnie ja w zeszłym roku "trzepałam" moje małe szmaragdy ale to nie był problem bo kilka uschniętych gałązek brała do łapki i wrzucałam do wiaderka.
A przy wjeździe mam giganty i w dodatku Brabanty a tam suszu ogrom!!! Nie mam pomysłu jak to zrobić...
eVka 11:40, 28 lut 2019

anbu napisał(a)

Ja nic nie podkładam, później te resztki staram się przegrabić z korą. Po trzepaniu robię opryski z roztworu tymolowego aby wybić wszelkie grzyby

U mnie tego będzie na worki z kilkumetrowych brabantów... oprysku nie ma jak zrobić, są za wielkie (ok. 6 m).
mrokasia 11:45, 28 lut 2019

effka napisał(a)

U mnie tego będzie na worki z kilkumetrowych brabantów... oprysku nie ma jak zrobić, są za wielkie (ok. 6 m).

Ewcia, przybij piątkę, też mam właśnie takie giganty, ponad 4 metry mają. Chcę je też znacznie przyciąć wreszcie.
Zana 11:52, 28 lut 2019

mrokasia napisał(a)

Chciałam taki kompostownik dwukomorowy ale czytając opisy na różnych stronach doczytałam, że to nie dwie komory tylko jedna.

Więc postanowiłam kupić dwa takie tylko pojedyncze.

A to zmyłka z tym dwukomorowym. A też je brałam pod uwagę, ale w wersji trzykomorowej. Po zmierzeniu ile mam miejsca okazało się, że mogę skusić się na pojedyncze 3x600 litrów, mają 80 cm szerokości w podstawie, wysokość 108 cm. Nie zmieszczą Ci się? Zawsze to o 400 litrów więcej pojemności.
mrokasia 11:56, 28 lut 2019

Zana napisał(a)

A to zmyłka z tym dwukomorowym. A też je brałam pod uwagę, ale w wersji trzykomorowej. Po zmierzeniu ile mam miejsca okazało się, że mogę skusić się na pojedyncze 3x600 litrów, mają 80 cm szerokości w podstawie, wysokość 108 cm. Nie zmieszczą Ci się? Zawsze to o 400 litrów więcej pojemności.

Nie ma mowy . Dlatego tak mi się ten dwukomorowy spodobał bo łącznie miał 135cm. Dwa pojedyncze będą miały 142cm i muszę dziś zmierzyć czy napewno mi się zmieszczą. 160cm to zdecydowanie za dużo .