Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 19:28, 27 lut 2019

Kasia_CS napisał(a)
No wlasnie, ja się tu czaję na hakuro jutro capnę

Capnij, capnij, ja moją ogoliłam króciutko .
mrokasia 19:30, 27 lut 2019

effka napisał(a)
Ostatnio stwierdziłam, że mam te moje kompostowniki za daleko od domu. Nie zawsze chce mi sie latać z obierkami, skorupkami jajek, fusami kawy tak daleko. Muszę coś wymyślić bliżej domu. Taki mini kompostownik.

Ha, to moje znalezione miejsce właśnie blisko domu jest . I jeszcze kompostowników nie kupiłam ale wiaderko na odpadki kuchenne już mam w szafce .
mrokasia 19:31, 27 lut 2019

mikina34 napisał(a)

Ja do tej pory dawałam takie zdrowe od pomidorów, ale Ewa-Pszczółka pisała, żeby nie, bo ryzyko zarazy i w sumie to nie wiem, bo na nie zamierzam nawet dyskutować z jej doświadczeniem więc chyba też sobie daruję, no i obierków ziemniaków to unikam jak ognia.

A co jest nie tak z obierkami od ziemniaków??? Czemu ich nie wolno na kompost dawać?
Annak 19:31, 27 lut 2019

mrokasia napisał(a)

Pewnie, że dam . A Ty Aniu myślisz o 1 komorze czy więcej?

Rozum mówi, że 2, bo łatwiej chyba manewrować zawartością. Co prawda nie będzie tego dużo, bo tylko z weekendowych pobytów i koszenia trawnika, ale i tak mi szkoda wyrzucać do śmietnika
mrokasia 19:33, 27 lut 2019

Magleska napisał(a)
Popracowałaś solidnie ...i foteczki ani jednej wczesnowiosennej nie pstryknęłaś .....foch

ja też popracowałam ręce bolą jak cholera ......darń zdzierałam

To prawda, foty nie mam żadnej. Może dlatego, że sprzątałam głównie to co tu pokazywać. A tej wiosny to prawie u mnie nie widać... nie fochaj się

Zaraz idę popatrzeć co tam u Ciebie. Darń zdzierałaś? Szalona!
mrokasia 19:34, 27 lut 2019

Annak napisał(a)

Rozum mówi, że 2, bo łatwiej chyba manewrować zawartością. Co prawda nie będzie tego dużo, bo tylko z weekendowych pobytów i koszenia trawnika, ale i tak mi szkoda wyrzucać do śmietnika

To prawda, szkoda, niech się przerabia na czarne złoto .
mrokasia 20:35, 27 lut 2019

Kurka, jak dobrze, że się nie spieszyłam z zamawianiem tego kompostownika. Najpierw planowałam jeden duży (dopiero później okazało się, że ma prawie 135cm wysokości!), potem zwróciłam uwagę na taki dwukomorowy - teraz doczytałam, że te dwie komory nie są rozdzielone...). Normalnie jakbym kupowała samochód!
Zana 22:08, 27 lut 2019

Zalinkuj może te kompostowniki?
anbu 11:02, 28 lut 2019

mrokasia napisał(a)
Dziś udało mi się trochę popracować w ogrodzie. Przycięłam wszystkie hortensje, wierzbę hakuro, resztę rozchodników. Wycięłam 2 najstarsze pędy pęcherznicy. Posprzątałam mumie z liści host. Niby nic a znów czuję pośladki . No i dorobiłam się odcisku na kciuku od sekatora.
Na frontowej wyłażą kroskusy. Na razie same pędzelki. Ale i tak cieszą bo myślałam, że po zeszłorocznych rewolucjach na rabacie wszystkie wykopałam.

Po wycięciu rozchodników i hortek na podokiennej strasznie łyso. I mam plan zabrania z niej hortki Little Lime i posadzenia na jej miejscu kulki danica .

A tuje już trzepałaś? Bo ja tą akurat robotę odwlekam w nieskończoność
anbu 11:02, 28 lut 2019

dubelek