Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

MirellaB 16:55, 27 lut 2019

U mnie po wycięciu trawy, hortek, bylin i przycięciu róż też pusto na rabatach, ale nawet lubię ten stan. Jest tak przestronnie tyle miejsca, którego brakuje mi jak już wszystko kwitnie, bo wówczas ścisk totalny

Dwa lata temu stwierdziłam wiosną, że mam za mało zimozielonych i dosadziłam tujki danica i cisy strzeliste. Zimozielone robią dobrą robotę.

Za chwilę wszystko ruszy i pustki się wypełnią
Margerytka40 16:55, 27 lut 2019

Też się dziś ogrodowo udzielałam. W końcu można pogrzebać w ziemi
roma2 17:03, 27 lut 2019

Kurza twarz, Wy sobie grzebiecie w ziemi, a ja obchodzę się smakiem. Bu. Może w tę sobotę uda mi się wyskoczyć. Czytam o kompostowniku. Super, że stawiasz. Ja mam dwa, ale muszę przeorganizować miejsce i zrobić taki roboczy kąt z kompostownikami, bo chcę trzeci i z miejscem na wiaderka z gnojówkami, na korę i kupę byczą .
Takie tam przyjemności ogrodnika.
Kasia_CS 18:17, 27 lut 2019

No wlasnie, ja się tu czaję na hakuro jutro capnę
eVka 18:19, 27 lut 2019

Ostatnio stwierdziłam, że mam te moje kompostowniki za daleko od domu. Nie zawsze chce mi sie latać z obierkami, skorupkami jajek, fusami kawy tak daleko. Muszę coś wymyślić bliżej domu. Taki mini kompostownik.
mikina34 18:39, 27 lut 2019

tulucy napisał(a)
A jakoś tak, że zaraza .... Choć w prawidłowym kompostowaniu temperatura powinna to wyeliminować. Ale tak na wszelki wypadek...

Ja do tej pory dawałam takie zdrowe od pomidorów, ale Ewa-Pszczółka pisała, żeby nie, bo ryzyko zarazy i w sumie to nie wiem, bo na nie zamierzam nawet dyskutować z jej doświadczeniem więc chyba też sobie daruję, no i obierków ziemniaków to unikam jak ognia.
mrokasia 19:23, 27 lut 2019

MirellaB napisał(a)
U mnie po wycięciu trawy, hortek, bylin i przycięciu róż też pusto na rabatach, ale nawet lubię ten stan. Jest tak przestronnie tyle miejsca, którego brakuje mi jak już wszystko kwitnie, bo wówczas ścisk totalny

Dwa lata temu stwierdziłam wiosną, że mam za mało zimozielonych i dosadziłam tujki danica i cisy strzeliste. Zimozielone robią dobrą robotę.

Za chwilę wszystko ruszy i pustki się wypełnią

A ja nie lubię za bardzo takiego gołego, płaskiego ogrodu.
Tej danici w tym miejscu mi brakuje, bardzo by tam pasowała. Mam już na tej rabacie 3 sztuki ale skupione po jednej stronie a druga całkiem pusta. Zresztą jak palibin się rozrośnie to będzie mi właził na tą hortkę.
mrokasia 19:24, 27 lut 2019

Margerytka40 napisał(a)
Też się dziś ogrodowo udzielałam. W końcu można pogrzebać w ziemi

Byłam, widziałam, napisałam .
Magleska 19:27, 27 lut 2019

Popracowałaś solidnie ...i foteczki ani jednej wczesnowiosennej nie pstryknęłaś .....foch

ja też popracowałam ręce bolą jak cholera ......darń zdzierałam
mrokasia 19:27, 27 lut 2019

roma2 napisał(a)
Kurza twarz, Wy sobie grzebiecie w ziemi, a ja obchodzę się smakiem. Bu. Może w tę sobotę uda mi się wyskoczyć. Czytam o kompostowniku. Super, że stawiasz. Ja mam dwa, ale muszę przeorganizować miejsce i zrobić taki roboczy kąt z kompostownikami, bo chcę trzeci i z miejscem na wiaderka z gnojówkami, na korę i kupę byczą .
Takie tam przyjemności ogrodnika.

Romcia, nie zazdrość. Dziś u mnie to zupełny przypadek. Przymusowo musiałam zostać w domu bo miałam elektryka więc zamiast się obijać to poszłam do ogrodu. I nie wiem czy nie przypłacę tego katarem...

Ja za to mogę Ci pozazdrościć planów na trzeci kompostownik . I miejsca na pachnące mikstury .