Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Zana 12:14, 28 lut 2019

Aaaa, no to kiszka. A gdyby tak w ten dwukomorowy wykombinować jakąś własnej produkcji ściankę działową w środek? Jakieś plexi z nawierconymi otworami? No nie wiem, tak sobie myślę "na głos".
Ale trzymam kciuki, co by się wymiary "rozciągnęły" i żeby Ci się dwa osobne zmieściły.
anbu 12:19, 28 lut 2019

To nie ma rady dziewczyny, musicie coś podłożyć przed trzepaniem
Kasia_CS 12:31, 28 lut 2019

Widzę, że dużo ręcznej roboty się szykuje
eVka 12:40, 28 lut 2019

mrokasia napisał(a)

Ewcia, przybij piątkę, też mam właśnie takie giganty, ponad 4 metry mają. Chcę je też znacznie przyciąć wreszcie.

Przybijam , ja już myślała o wynajęciu jakiejś firmy, która mi ogarnie te tuje ale podejrzewam, że to majątek kosztuje... jakaś ogromna drabina i sekator do drzew na wysięgniku będzie potrzebny. Muszę spytać mojego brata budowlańca czy może się podjąć, bo ja nie mam odwagi a eMek nie tyka się takich "fizycznych" robót
mrokasia 12:43, 28 lut 2019

effka napisał(a)

Przybijam , ja już myślała o wynajęciu jakiejś firmy, która mi ogarnie te tuje ale podejrzewam, że to majątek kosztuje... jakaś ogromna drabina i sekator do drzew na wysięgniku będzie potrzebny. Muszę spytać mojego brata budowlańca czy może się podjąć, bo ja nie mam odwagi a eMek nie tyka się takich "fizycznych" robót

No, 6 metrów to już sporo. Te nasze chyba damy rade z drabiny udydolić. Choć eM już jęczy, że za dużo chcę przyciąć . A planuję z jakieś 80cm... Ale jak przytnę pierwszą to już nie będzie wyjścia .
eVka 12:50, 28 lut 2019

mrokasia napisał(a)

No, 6 metrów to już sporo. Te nasze chyba damy rade z drabiny udydolić. Choć eM już jęczy, że za dużo chcę przyciąć . A planuję z jakieś 80cm... Ale jak przytnę pierwszą to już nie będzie wyjścia .

Chce wszystkie równiutko ściąć bo są bardzo nierówne, ciężko będzie...
mikina34 12:54, 28 lut 2019

Kasia, obierki od ziemniaków nie no bo zaraza ziemniaczana , a pomidory to ta sama rodzina i też potrafią chorować, dlatego dziewczyny mówią, żeby łętów nie.

Ja pod tuje daję stare prześcieradło z tego potem siup do wora
Zana 13:08, 28 lut 2019

mikina34 napisał(a)
Kasia, obierki od ziemniaków nie no bo zaraza ziemniaczana , a pomidory to ta sama rodzina i też potrafią chorować, dlatego dziewczyny mówią, żeby łętów nie.

Eeee, no chyba kupowane ziemniaki nie mają zarazy. Ja nie rzucałam obierek ziemniaczanych, bo gdzieś wyczytałam, że potem z tych oczek kiełkują na rabatach. A kilka tygodni temu była dyskusja na ten temat w jednym z wątków i Sylwia od Rancza napisała, że rzuca obierki, pięknie się kompostują i nic się nie dzieje. No więc ja też zaczęłam zbierać do kompostownika.
mikina34 14:54, 28 lut 2019

Zana napisał(a)

Eeee, no chyba kupowane ziemniaki nie mają zarazy. Ja nie rzucałam obierek ziemniaczanych, bo gdzieś wyczytałam, że potem z tych oczek kiełkują na rabatach. A kilka tygodni temu była dyskusja na ten temat w jednym z wątków i Sylwia od Rancza napisała, że rzuca obierki, pięknie się kompostują i nic się nie dzieje. No więc ja też zaczęłam zbierać do kompostownika.

Tu chyba chodzi o nosicielstwo choroby , ja się aż tak nie znam, ale słucham się bardziej doświadczonych ja bez obierków się obejdę
jolanka 15:37, 28 lut 2019

Obierki ziemniaków podobno ściagają do kompostownia szczury, więc dlatego ich się nie wrzuca
Ja tylko powtarzam jak maułpka więc czy to jest prawda to nie wiem