Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 09:32, 08 kwi 2019

DorKa napisał(a)
a gdzie zdjęcia tetrisowe ? Czytam i próbuję sobie wyobrazić co tam wyczyniłaś ale nie ogarniam

u mnie rozplenice ruszyły ale hakonki nadal nie

Dorka, a co tu focić?
Ale specjalnie dla Ciebie zrobię fotę podokiennej i pokażę przed i po .

U mnie hakonki już całkiem spore. Za to rozplenice baaaardzo nieśmiałe.
mrokasia 09:32, 08 kwi 2019

Anda napisał(a)

Jupii, sikorki będą miały czym karmić młode
Na serio, to teraz taki czas, że 80% młodych sikorek nie wyfruwa z gniazda, bo rodzice wykarmić ich nie mogą.

No to niech przylatują, czym prędzej, jedzonko czeka!!! .
mrokasia 09:34, 08 kwi 2019

Powiem Wam, że rabaty po wczorajszym podlewaniu wyglądają fajnie - roślinki odświeżone, wydaje się, że przez noc urosły . Dziś po południu reszta .
TAR 11:11, 08 kwi 2019

pracowite pszczolki, u nas na obiad mial byc stek ale bylo sobotnie leczo mszyc jeszcze nie widzialam ale ptactwo jeszcze dokarmiam, mniej niz zima ale jednak jeszcze na 2 tygodnie ziarna mi styknie. mszyc nie widzialam za to pedraki juz tak, przekopywalam ziemie na pryzmie i 2 szt. trafilam.

u mnie z trawek tylko ruszyly trzcinniki i turzyce palmowe, reszta uspiona.
DorKa 11:39, 08 kwi 2019

mrokasia napisał(a)

Dorka, a co tu focić?
Ale specjalnie dla Ciebie zrobię fotę podokiennej i pokażę przed i po .

super! Czekamy mam nadzieję,że moje małe hakonki wsadzone tydzień temu będą żyły..
malgol 11:40, 08 kwi 2019

mrokasia napisał(a)

U mnie też hakonki ruszyły,ale rozplenice śpią.Nie ruszył za to jeden krwawnik Teracota...a one ponoć takie niezniszczalne Snem wieczny spi tez jedna budleja mam miejsce na czarny bez
Anda 11:44, 08 kwi 2019

To czekamy na fotki tych podrośniętych po podlewaniu roślin
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
malgol 11:47, 08 kwi 2019

Mrokasia, dobrze pamiętam ,że to Ty zmagałaś się z przesadzaniem dużej , kilkuletniej hortki?mam zamiar przesadzić swoja Vanilkę ...gałęzie ma jak małe drzewko...jak się do tego zabrać? na pewno uszkodzę jej dużo korzeni.Da radę potem?
mrokasia 12:04, 08 kwi 2019

TAR napisał(a)
pracowite pszczolki, u nas na obiad mial byc stek ale bylo sobotnie leczo mszyc jeszcze nie widzialam ale ptactwo jeszcze dokarmiam, mniej niz zima ale jednak jeszcze na 2 tygodnie ziarna mi styknie. mszyc nie widzialam za to pedraki juz tak, przekopywalam ziemie na pryzmie i 2 szt. trafilam.

u mnie z trawek tylko ruszyly trzcinniki i turzyce palmowe, reszta uspiona.

U mnie ptaki mają ciężkie życie bo 2 łowne koty stanowią spore utrudnienie.
Chyba będę musiała dziś czymś opryskać te kaliny. Całe szczęście, że te mszyce liście żrą a nie kwiaty...
mrokasia 12:05, 08 kwi 2019

DorKa napisał(a)

super! Czekamy mam nadzieję,że moje małe hakonki wsadzone tydzień temu będą żyły..

trzymam kciuki za Twoje hakonki