Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 22:10, 28 kwi 2019

Zana napisał(a)
Powiem Ci Kasiu, że takie kolumnowe grabiki to też dobra koncepcja.

No własnie też tak myślę
mrokasia 22:11, 28 kwi 2019

Margerytka40 napisał(a)
Widzę rozważania drzewiaste. Trudno się zdecydować i to nie bylinki, które raz dwa się przekopie bo nie pasują. Ja też dziś zakupy drzewiaste poczyniłam i jak nie posadzę nie dowiem się czy dobrze zrobiłam, raz kozie śmierć

Była u Ciebie, czytałam, że poszalałaś
eVka 22:18, 28 kwi 2019

Ooo to już wiem, czemu pytasz u mnie o kolumnowce
makadamia 07:25, 29 kwi 2019

Cześć Kasiu
Widzę że zakres poszukiwań się nieustająco rozszerza
April 11:32, 29 kwi 2019

Ja też słyszałam że umbry chorują. Sporo osób zrezygnowało.
Ale graby zawsze fajne. No i świetnie znoszą cięcie, nawet bardzo silne. Jestem za grabami
Spotkania zazdraszczam
Brzozowadzie... 11:34, 29 kwi 2019

Też czytam i czekam na co w końcu padnie Przerabiałam to u siebie w zeszłym roku i nadal nic nie posadzone Pewnie mnie wyprzedzisz z decyzją Ciekawa jestem, co wybierzesz, bo wszystkie propozycje są piękne
P.S. Ale chyba w kolumnowe bym poszła u Ciebie...
mrokasia 12:44, 29 kwi 2019

effka napisał(a)
Ooo to już wiem, czemu pytasz u mnie o kolumnowce

nooo, wydało się

makadamia napisał(a)
Cześć Kasiu
Widzę że zakres poszukiwań się nieustająco rozszerza

z jednej poszerza, z drugiej zawęża

April napisał(a)
Ja też słyszałam że umbry chorują. Sporo osób zrezygnowało.
Ale graby zawsze fajne. No i świetnie znoszą cięcie, nawet bardzo silne. Jestem za grabami
Spotkania zazdraszczam

Aktualnie skłaniam się właśnie ku grabom , bardzo się skłaniam

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Też czytam i czekam na co w końcu padnie Przerabiałam to u siebie w zeszłym roku i nadal nic nie posadzone Pewnie mnie wyprzedzisz z decyzją Ciekawa jestem, co wybierzesz, bo wszystkie propozycje są piękne
P.S. Ale chyba w kolumnowe bym poszła u Ciebie...

Jest szansa, że w długi weekend majowy koniki wraz z jałowcem wygalopują .
Jestem prawie na 100% zdecydowana na graby. No chyba, że nie będzie. Te dęby kolumnowe piękne ale chyba jednak nie. Ewentualnie kulisty Green Dwarf ale nie widziałam nigdzie ładnych i nie kosmicznie drogich...
Wiolka5_7 13:51, 29 kwi 2019

Jestem ciekawa co kupisz bo właśnie to też zależy co w szkółkach mają
mrokasia 18:41, 29 kwi 2019

Wiolka5_7 napisał(a)
Jestem ciekawa co kupisz bo właśnie to też zależy co w szkółkach mają

Byłam dziś po pracy w jednej szkółce. Bida z nędzą. Wcześniej dzwoniłam.i pytałam o graby. Mają. W różnych cenach, dla mnie do przyjęcia. Pojechałam. Te droższe rzeczywiście z grubszymi pieńkami ale wybujałe i rzadkie. Te tańsze cienizna straszna. Nie kupiłam. Jutro jadę do drugiej szkółki. Tam w niedzielę były prześliczne ale już sprzedane. Podobno mają jeszcze kilka sztuk mniejszych ale ładnych. Ciekawe co zastanę.

A teraz wyszłam do ogrodu ale właśnie zaczęło padać. I grzmi. Kurka, mogłoby porządnie przylać w nocy a nietak tylko straszy. Ziemia mokra po wierzchu, głębiej sucha jak pieprz.
Margerytka40 18:52, 29 kwi 2019

Nie jest łatwo kupić ładne drzewo, u was to chociaż szkółek dużo bo u mnie to nawet nie specjalnie jest gdzie. Burza ode mnie do Ciebie idzie, przylało zdrowo i cały czas pada