Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

TAR 13:14, 10 maj 2019

u nas popadalo wczoraj ale jednak jeszcze malo. codziennie jakby tak w nocy polalo a w dzien slonecznie to juz bym busz miała. u mnie mrowki mszyce poroznosily, chyba opryskam. na poczatek tylko woda z plynem do naczyn. powinny ustapic. na slimaki nic nie sypie, za duze ryzyko przy psach i innych stworzeniach. trafily nam sie jeże i nie bardzo chce by je podtruło.
ale działa miska z piwkiem, tylko moje psiury musze odganiac, bo one lubia siorbnac
mrokasia 17:59, 11 maj 2019

TAR napisał(a)
u nas popadalo wczoraj ale jednak jeszcze malo. codziennie jakby tak w nocy polalo a w dzien slonecznie to juz bym busz miała. u mnie mrowki mszyce poroznosily, chyba opryskam. na poczatek tylko woda z plynem do naczyn. powinny ustapic. na slimaki nic nie sypie, za duze ryzyko przy psach i innych stworzeniach. trafily nam sie jeże i nie bardzo chce by je podtruło.
ale działa miska z piwkiem, tylko moje psiury musze odganiac, bo one lubia siorbnac

Oj tak, deszcz w nocy, słońce w dzień - marzenie ogrodnika .
Psa nie mam a koty tych niebieskich granulek nie ruszają. U mnie z łąki i lasku za płotem mnóstwo tych ślimaków przychodzi, dziś wokół jednej hosty zebrałam dwie pełne garście. Muszę spróbować z tym piwem, zakładam z koty nie będą chciały sobie siorbnąć jak Twoje psiaki .
mrokasia 18:07, 11 maj 2019

Parę świeżych fotek .
Powojnik Guernesey - co prawda po zeszłorocznym, jesiennym, przymusowym przycięciu odbił ładnie ale kwiaty ma bardzo nisko:

Świecznica i orlik

Palibiny - będzie się działo

mrokasia 18:16, 11 maj 2019

Donica z karaganą coraz tłuściejsza, czekam na bodziszki - fioletowy i różowy

I trochę szerzej - ogródek za domem

Anda 18:33, 11 maj 2019

Śliczny ten powojnik. Będzie szał jak juz urośnie.
Orliki u Ciebie już kwitną, u mnie stanęły bo zimno.

Zawsze myślałam, że za domem masz proste linie rabat
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Magleska 20:19, 11 maj 2019

fajnie masz ten domek ogrodnika umiejscowiony podoba mi się bardzooo

powojnik śliczny ,orlik i palibiny też
Wiolka5_7 21:13, 11 maj 2019

Piękna wiosna Kasiu u Ciebie
Brzozowadzie... 21:27, 11 maj 2019

Jaki piękny powojnik. On taki limonkowy w realu, czy biały? Muszę go sobie zapisać, choć powojniki nie przepadają za moją leśną ziemią. Jedyny plus to fakt, że na tych moich suchych piaskach ślimaków brak. W ciągu tych paru lat, widziałam może z pięć. Tym się pocieszam
asiak 21:43, 11 maj 2019

Kasiu ślicznie tak czyściutko zadbane bardzo
Kasia_CS 21:49, 11 maj 2019

Ja wczoraj też podmurówkę od strony nieużytku obsypalam viagrą, bo już na nią się ślimaki powspinały, obierając kierunek żerowania na mój ogródek niedoczekanie!