Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mała działka - wielkie nadzieje

Mała działka - wielkie nadzieje

Anda 22:01, 21 lut 2018

Jesli chcesz cos wyeksponowac, to nie sadz na srodku. Sadz na 1/3 lub 2/3 czesci rabaty
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anabuko1 01:49, 22 lut 2018

Anda napisał(a)
Aniu, a może po każdej stronie wejścia jedna Bobo? Wiesz, jak strażnicy zaraz przy wejściu, jedna z jednej, druga z drugiej strony?

Bono polecam. Mam ją. Jest cudna.
anabuko1 01:49, 22 lut 2018

Sorki...był dubelek..telepie czasami w tym pociągu .A przy pisaniu to bach..i juz.
Annak 14:34, 22 lut 2018

Anda napisał(a)
Jesli chcesz cos wyeksponowac, to nie sadz na srodku. Sadz na 1/3 lub 2/3 czesci rabaty

W takim razie odsunęłabym krzak ok. 0,5-1 m. od wejścia, wtedy tam jeszcze zmieści się coś na obwódkę i może jeszcze coś między hortką i obwódką Na tej mniejszej rabacie to nie ma problemu, bo tylko jedna wejdzie, a co z tą dłuższą? Dać drugą hortkę 0,5-1 m. od końca, czy też tylko jedną? A co myślisz o tym pomyśle z pachnącą różą?
Annak 14:35, 22 lut 2018

anabuko1 napisał(a)
Sorki...był dubelek..telepie czasami w tym pociągu .A przy pisaniu to bach..i juz.

Ja się nakręciłam na bobo, bo bardzo, bardzo podobają mi się hortensje.
Anda 14:40, 22 lut 2018

Annak napisał(a)

W takim razie odsunęłabym krzak ok. 0,5-1 m. od wejścia, wtedy tam jeszcze zmieści się coś na obwódkę i może jeszcze coś między hortką i obwódką Na tej mniejszej rabacie to nie ma problemu, bo tylko jedna wejdzie, a co z tą dłuższą? Dać drugą hortkę 0,5-1 m. od końca, czy też tylko jedną? A co myślisz o tym pomyśle z pachnącą różą?

Daj te Bobo tak, zeby nie byly w tych samych odleglosciach. Jesli na tej krotszej rabacie 0,5 m od konca, to na tej dluzszej nie moze byc tak samo. Moze byc 1 m od poczatku rabaty. Albo odwrotnie

Jesli bardzo chcesz tam roze, to sadz Bardzo ladnie pachnie Chandos Beauty Ale wtedy na kazdej rabacie sadz tylko po jednej hortce
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Annak 21:46, 22 lut 2018

Anda napisał(a)

Daj te Bobo tak, zeby nie byly w tych samych odleglosciach. Jesli na tej krotszej rabacie 0,5 m od konca, to na tej dluzszej nie moze byc tak samo. Moze byc 1 m od poczatku rabaty. Albo odwrotnie

Jesli bardzo chcesz tam roze, to sadz Bardzo ladnie pachnie Chandos Beauty Ale wtedy na kazdej rabacie sadz tylko po jednej hortce

Ewuniu, jak tak naprawdę to jeszcze nie wiem, czy chcę tam różę Wiem, że chciałabym, żeby było pięknie Miałam nadzieję, że skrytykujesz, doradzisz
Mam listę wybranych roślin (oczywiście w nadmiarze), bo nie wiem ile i jak tam umieścić. Znowu liczę na pomoc, bo Ty w głowie masz co do czego pasuje i co z czym można łączyć. Posiedziałam w necie i zrobiłam notatki, czy znajdziesz czas, jak wstawię tę listę?
Może dziewczyny też coś pomogą? Poczekam aż się zgodzisz, dopiero wstawię
Bardzo proszę Ewuniu, ja bez Ciebie nie dałabym rady i dalej nie wiem, co robić.
Anda 21:50, 22 lut 2018

Aniu, wstawiaj listę Wybierzemy coś ładnego

Ta róża Chandos Beauty jest naprawdę ładna i pięknie pachnie. Co prawda nie lubię sadzić róż obok hortensji, bo królowa może być tylko jedna, ale myślę, że pasowałyby do siebie. Trzebaby tylko wybrać do nich byliny.

Napisz jeszcze raz jaką długość mają te rabaty. Szerokość to chyba 80 cm?
Annak 23:43, 22 lut 2018

Dzięki Ewuniu, jesteś THE BEST Wstawię rano, mam nadzieję, że znajdę chwilę w pracy. Teraz już nie mam siły, bo dopiero zakończyłam zadania "domowe", przyniesione z pracy
uściski
Napia 00:15, 23 lut 2018

To ja też czekam na listę