Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bylinowa łąka

Bylinowa łąka

sylwia_slomc... 11:02, 16 maj 2018

Ale fajnie, będziesz miała jak dojechać
margaretka3 11:38, 16 maj 2018

No dobra, uparciuchu, ostatni raz napiszę o sarnach i ogrodzeniu. Renia z tego wątku też nie chciała się grodzić. Jednak dziki i sarny ją z czasem przekonały: https://www.ogrodowisko.pl/watek/4872-buszujac-w-zbozu-i-kukurydzy?page=424

Teraz czekam, aż dojrzejesz. Daję Ci góra 5 lat
anka_ 11:51, 16 maj 2018

Gosialuk napisał(a)
Aniu już trochę poczytałam. Nie wróży to dobrze na przyszłość.
Gosiu ale to przecież było ku pokrzepieniu serca. Straty napewno będą, ale zobacz jaki mimo wszystko u Moniki ogród.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Gosialuk 16:22, 16 maj 2018

Dziewczyny poczytałam, ale grodzić się jeszcze nie zamierzam.
Nie jestem dobrą kucharką, to może i menu dla saren nie będzie tak wypasione i dla mnie też coś zostanie, aby oczy pocieszyć.
Róże na pewno są jednym z ulubionych sarnich przysmaków. Poza tym ja tam jeżdżę w weekendy i nieraz nawet kwiatków niektórych nie zobaczę, bo przekwitną w międzyczasie. Ogród Moniki piękny, taki romantyczny. Na FO napisała, że miała 300 krzaków róż. Ja mam zaledwie 4. I nie zamierzam mieć ich więcej.
Będę zdawać relację na bieżąco.
Gosiu przyjmuję zakład na 5 lat od teraz.
Anda 16:31, 16 maj 2018

O, zaklad A o co sie zakladacie?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ElzbietaFranka 22:56, 16 maj 2018

Plot wazna rzecz byle jaki ale aby byl. Tez bym nie grodzila, ale watachy dzikiej zwierzyny to poprostu jest nie mozliwe bezcplotu.
Mam kazdego roku droge zryta przez dziki a sasiad kazdego roku na przeorana łąkę przez dziki.
Bierze dwie opony z traktora i deske i w ten sposob wyrownuje glebe laki.
Bylam na watku u Moniki ma piekny ogród i duzy wiec jak od czasu do czasu sarna koziolek bo to on podgryzie troche roślin to nie strata najgorsze sa dziki.

Gosiu jeszcze nie dojrzalas do siatki ale moze z czasem. Twoj teren wiec ty wiesz, jak tam jest. A wilki są?

Sadz duzo roznych roslin aby meni dla zwierzat bylo bogate w witaminy

Pozdrawiam na wesolo.
Gosialuk 15:49, 17 maj 2018

koliber napisał(a)
Gosia gratuluję drogi a sobie gratuluję chodnika, który się końcu robi hihihihi...

Ma być pięknie, zielono, ale trochę cywilizacji nie zaszkodzi.
Gosialuk 15:52, 17 maj 2018

Makusia napisał(a)
Gratuluję drogi Sarenek też zazdraszczam, bo to jednak natura we własnej postaci do Ciebie zagląda! Ależ Anka zdjęcie wynalazła (u Moniki)- no szaleństwo- szwedzki stół normalnie

Poczęstunek od czasu do czasu może być. Jak ostatnio czytam, to domowe czworonogi też niezłe szkody robią w ogrodach.
Gosialuk 15:55, 17 maj 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale fajnie, będziesz miała jak dojechać

Jak dorobią drugą część. Ułatwi to zwożenie materiałów polepszaczy, bo ziemi, trocin czy innych dóbr w workach, to nosić się nie chce.
Gosialuk 15:56, 17 maj 2018

Anda napisał(a)
O, zaklad A o co sie zakladacie?

O ogrodzenie, że przez najbliższe pięć lat nie powstanie i sarny będą miały szwedzki stół.