Miałam od razu odpisać, ale weekend zrobił się mocno wyjazdowy i dopiero powróciłam w domowe pielesze. Przepraszam, że tak od końca odpisałam. Idę pozaglądać co u Was.
Deszcz był bardzo potrzebny, ale ile jest ślimaków, to nie masz pojęcia. Muszę wieczorne polowania wznowić, bo same granulki nie dadzą rady.
Liatry nie chcą u mnie rosnąć, chyba za ciężką ziemię dla nich mam.
U mnie pojedynczych roślinek nie widać, giną w trawie. A żeby posadzić więcej, to trzeba z nasionek wyhodować, lub rozmnożyć samemu bo inaczej koszty są znaczne. I tak zawsze się na coś w szkółce skuszę, choć coraz bardziej wybredna jestem. Z
werbeny Bampton bardzo się cieszę, bo byłam nią zachwycona. Inne werbeny dobrze u mnie rosną, więc może i ta zostanie na stałe. Patagońska tylko często wymarza, ale zawsze jakieś siewki się znajdą. Tylko w tym roku jakoś dużo jej przezimowało. Może ta Bampton będzie lepsza pod tym względem.
Aniu pozbierało się. Niektóre jeszcze w styczniu zamawiałam. Wiadomo, jak się kończy przeglądanie oferty szkółek.
Zapraszam serdecznie do siebie.
Paprocie idealnie pasują do tego Twojego zakątka. Warto było ulec zakupowej pokusie.
Gosiu, czytam, że jednak wysiewasz roślinki.
Jak pisałam u siebie jednoroczne właśnie dlatego są fajne, że same się sieją.
Szkoda, że sarenki polubiły pierwiosnki.
Mam koleżankę, która ma nad wodą masę pierwiosnków japońskich, bo one bardzo się sieją, a uwielbiają more tereny.
Bardzo żałuję, że u mnie nie ma takich warunków.
Chociaż jedne pierwiosnek właśnie chyba się wysiał
Baptysja cudna, masz oko do wyszukiwania roślin. Niedroga. Wysoo kwitnąca. Muszę poszukać jej przy okazji. A jak że ślimakami,
Co do paproci jeszcze mam mały dystans, ale ta co kupowałyśmy jest cudna. Czekam aż się powiększy i podzielę.
Gosiu, ostatnio mam takie przemyślenia że ogród musi się podobać patrząc z domu. Bo przecież i tak wszystkiego na rabatach się nie da ogarnąć. U Ciebie też widać wielką różnicę, brakuje Ci jeszcze koloru kwiatowego teraz. Nie wiem jakie masz opóźnienia w kwitnieniu do innych.
U mnie teraz penstemony szaleją, kwitną róże, ostrogowiec, jeszcze kacze dzioby ( mam taką małą sadzoneczkę),bodziszek cloud nine oraz bodziszki leśne i zaczynają liliowce chyba przed czasem.
I tak jeszcze myślę że na rabatach musi być akcent zimozielony, ale to tylko takie moje przemyślenia