Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bylinowa łąka

Bylinowa łąka

Waclaw 13:29, 12 sty 2025

Pozdrawiam w 2025 Roku . Dużo zdrowia i spokoju życzę
Gosialuk 18:28, 12 sty 2025

Obiecane fotki. Jak widać zimowe, ale sprzed tygodnia. Teraz u nas sypie śniegiem już drugi dzień i pewnie biała kołderka jest grubsza, ale na działce nie byliśmy.

Gosialuk 18:41, 12 sty 2025

Tyle fotek, bo z tarasu tylko, za wietrznie wtedy było.

I zamówiłam nasionka

Rzewień dłoniasty
mieszanka kwitnąca łączka
tytoń leśny
kosmos mix
rumianek pospolity
złocień trójbarwny

Teraz już uważam, że sezon zaczęty. A jeszcze się pokusiłam o żonkile w doniczkach do domu. Lubię je obserwować jak rosną.
Margo2 22:18, 14 sty 2025

Ja też już sezon zaczęłam.
Kupiłam właśnie cyklameny
Monia81 07:22, 15 sty 2025

Przybieliło nam te nasze ogrody Gosia wszystkiego najlepszego na ten rok
Kordina 11:33, 15 sty 2025

Margo2 napisał(a)

O!! Ile i jakiej odmiany? Gdzie planujesz Małgosiu dla nich miejsce?
Alija 15:23, 15 sty 2025

Gosiu, fajne zakupy, ja na razie jeszcze się opieram, ale już zaczynam krążyć po sklepach, więc nie wiem jak długo mi się to uda. Kuszą mnie róże, ale przecież nie mam miejsca.
Urszulla 18:54, 15 sty 2025

Gosiu, na śnieżnych fotkach łatwiej zauważyć spadki terenu. Masz nielada wyzwanie. Czytam o Twoich zakupach, będziesz siać w domu czy do gruntu?
Gosialuk 10:46, 17 sty 2025

Joku napisał(a)
Pozdrawiam w Nowym Roku życząc duuuużo dobrego. Wyczytałam o czereśni, to też mój ulubiony owoc. Wahałam się długo, całe 10 lat czy posadzić na moim niewielkim areale. Posadziłam dwa lata temu, jeszcze owoców się nie doczekałam.

Ja również pozdrawiam. To obie będziemy czekać na owoce. U ciebie może już w tym roku coś się pokaże. Cóż poradzić jak jest się tak niezdecydowanym.
Waclaw napisał(a)
Pozdrawiam w 2025 Roku . Dużo zdrowia i spokoju życzę

Wacku wzajemnie
Może u siebie napiszesz jak tam na działce warzywnej podziałałeś. Jeszcze nowy sezon nie ruszył.

Margo2 napisał(a)

Czytałam. Ja celuję w większe roślinki.
Monia81 napisał(a)
Przybieliło nam te nasze ogrody Gosia wszystkiego najlepszego na ten rok

Monia wzajemnie. Dziś już słoneczko i kapie na potęgę. Do niedzieli to białe pewnie zniknie.
Alija napisał(a)
Gosiu, fajne zakupy, ja na razie jeszcze się opieram, ale już zaczynam krążyć po sklepach, więc nie wiem jak długo mi się to uda. Kuszą mnie róże, ale przecież nie mam miejsca.

Ja mam plan kupić wiosną stacjonarnie, w szkółce gdzie sadzonki są na całą doniczkę, a nie takie których trzeba z lupą szukać. I dlatego się opieram sklepom internetowym.
Alicja u taty zrób różankę.
Urszulla napisał(a)
Gosiu, na śnieżnych fotkach łatwiej zauważyć spadki terenu. Masz nielada wyzwanie. Czytam o Twoich zakupach, będziesz siać w domu czy do gruntu?

Ula lubię wyzwania. Siać planuję w domu, a część przed blokiem. Na działce raczej nie ma szans bym dopilnowała siewki. No i ślimaki lubią takie świeżynki.
Alija 13:10, 18 sty 2025

Gosiu, u taty nie zrobię różanki, bo pewnie zdecydujemy się na sprzedaż tego domu.
Poddałam się i zamówiłam kilka róż i innych roślinek.