Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bylinowa łąka

Bylinowa łąka

Gosialuk 11:01, 30 cze 2025

Gosialuk 11:07, 30 cze 2025

Tak wygląda u mnie sporobolus. Szału nie ma. Chwasty też są.

Między irysy syberyjskie wsiała się przytulia. I zyskała super podpory, aby się wyeksponować, bo przeważnie leży plackiem.

Będąc z dziewczynami w Nałęczowie kupiłam taką roślinkę. Tylko nie wiem co to może być, bo na pewno nie żurawka.

Gosialuk 11:12, 30 cze 2025

Dla Eupraksji zeszłoroczne nasadzenia. Jak widać trawa rośnie w najlepsze. Potem jak Anabelki i miodunka się rozrosną, w środku plewienia prawie nie będzie.

Przy wiosennych przesadzankach nasypało się trochę ziemi na włókninę, którą mam rozłożoną przy porzeczkach. Długo nie trzeba było czekać. To tak dla osób mniej doświadczonych, że szmata to też nie jest idealny materiał.

Gosialuk 11:20, 30 cze 2025

Trochę ładniejsze widoczki na koniec.

I z tarasu. Najczęściej oglądane.

Koniec
Alija 12:32, 30 cze 2025

Gosia, pięknie wszystko kwitnie, róże cudne. Jeśli chodzi o roślinę, którą kupiłaś w Nałęczowie, to mam podobną, nazywa się telima wielkowiatowa, ale pewności nie mam czy to właśnie ona. Musisz sprawdzić nazwę w internecie.

Wspaniałe widoczki, Gosiu.
Basieksp 14:09, 30 cze 2025

Na koniec ładniejsze widoczki, a gdzie te gorsze? Bo dla mnie wszystkie piękne, a te sprzed kompostownika, no tak trochę trudno mi je opisać, takie urokliwe, leśne, cieniste zakątki, z klimatem Bardzo mi sie podaba Nawet ta żołta tojeść, jakby posadzona sama sobie, świetnie wygląda. Pasują takie swobodne nasadzenia do tego miejsca A widok z tarasu.... można sie rozmarzyć
Roocika 14:12, 30 cze 2025

Gosia, też bym stała z tą kawą na tarasie i się gapiła. Gorszych widoków nie widać.
antracyt 16:11, 30 cze 2025

No pięknie jest Ja ja Ci tej wilgoci w ziemi zazdroszczę. Wszystko takie dorodne, zieleń soczysta.