Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bylinowa łąka

Bylinowa łąka

greg66 18:33, 15 kwi 2019

Łąka żyje i ma się dobrze, teraz już ma być coraz cieplej to i z dnia na dzień wszystko bedzie się zmieniało
Gosialuk 18:35, 15 kwi 2019

Mam trzy kępki przylaszczek, w tamtym roku przesadziłam na nowe miejsce, bardziej słoneczne i chyba zmiana im posłużyła, bo kępki jakby zmężniały. Za nimi tawułki Arendsa. To samo brunera.

Moje forsycje słabo kwitną, w zasadzie pojedyncze gałązki, może się jeszcze nie zaaklimatyzowały, a może powinnam ją przyciąć trochę. Widać, że na reszcie pędów to już listki będą. Za forsycją jeżyna czeka na rozpięcie na drutach.

Fiołki i niezapominajki przesadzone pod tawułę szarą mają robić za niebieską łączkę. Wydawało mi się, że z fiołków tylko jedna kępka przeżyła, bo nawet liści nie było widać, a tu taka kwitnąca niespodzianka. I tak sadzonki pójdą w inne miejsce.

Gosialuk 19:05, 15 kwi 2019

Pokażę wam jeszcze jagodę kamczacką. Mam 4 krzaczki w dwóch odmianach i te odmiany mocno się różnią.

Czosnki rosną w górę aż miło.

Bergenie też się rozrastają.

la_estrellita 19:15, 15 kwi 2019

No piknie, piknie psze Pani
Gosialuk 19:15, 15 kwi 2019

Na koniec parę ogólnych widoczków. Może nie są zbyt piękne, bo jeszcze trochę szarobure i w dodatku z wykopkami, ale tak się u mnie wiosna zaczyna. Za to miejsce na sadzonki z balkonu jest prawie przygotowane i to mnie cieszy. Pewnie weekend majowy spędzę na plewieniu wszystkiego hurtem, bo jeszcze nic nie ruszone i wysadzaniu całego zgromadzonego dobra. I nie mogę się już tego doczekać.

I widoczki z tarasu.

Koniec.
kerii 21:39, 15 kwi 2019

Macham wiosennie powoli powoli ale się wiosenka nam rozkręca
Ja też z niecierpliwością czekam aż będzie można spokojnie na rabatach posadzić to co teraz w doniczkach rośnie a tu zimno się zrobiło i co wieczór biegam po ogrodzie i przykrywam to wszystko a rano odkrywam. Dzisiaj nawet na drabinę wylazłam i wisterię trochę przykryłam chciała bym w końcu zobaczyć jak kwitnie
Mala_Mi 11:00, 16 kwi 2019

Fiołoki zostaw gdzie są i przyjedz po nowe Zresztą to chwast i sam sie rozsiseje jak głupi.

Piwonia Coral będzie pani zadowolona ..

sylwia_slomc... 13:03, 16 kwi 2019

Gosia ja Ci dam fiołków biało niebieskich jak będziesz chciała szybko łany robią teraz cudnie kwitna, a potem takie zwarte, że chwastu nie puszczają
Gosialuk 16:58, 16 kwi 2019

greg66 napisał(a)
Łąka żyje i ma się dobrze, teraz już ma być coraz cieplej to i z dnia na dzień wszystko będzie się zmieniało

Grzesiu łąka żyje po swojemu, za dwa tygodnie to już sucha trawa chyba nie będzie prześwitywać. Najgorzej te gołe placki przeze mnie wykopane biją po oczach. No ale cóż, musi najpierw być brzydziej, żeby było ładniej.

la_estrellita napisał(a)
No piknie, piknie psze Pani

Agnieszko piknie to teraz zdecydowanie na wyrost, ale dążę do tego.

kerii napisał(a)
Macham wiosennie powoli powoli ale się wiosenka nam rozkręca
Ja też z niecierpliwością czekam aż będzie można spokojnie na rabatach posadzić to co teraz w doniczkach rośnie a tu zimno się zrobiło i co wieczór biegam po ogrodzie i przykrywam to wszystko a rano odkrywam. Dzisiaj nawet na drabinę wylazłam i wisterię trochę przykryłam chciała bym w końcu zobaczyć jak kwitnie

Ja swoje roślinki na balkonie hartuję, tzn nie okrywam niczym. Już nawet siewki na balkon wystawiam po południu, bo rano jak wychodzę do pracy, to jeszcze za zimno jest. Z okrywaniem wisterii rozumiem cię doskonale, tyle czekania było, szkoda by się zmarnowało to pierwsze kwitnienie.

Mala_Mi napisał(a)
Fiołoki zostaw gdzie są i przyjedz po nowe Zresztą to chwast i sam sie rozsiseje jak głupi.

Piwonia Coral będzie pani zadowolona ..

Aniu wiem, że się rozsiewają i liczę na to. A ty mnie już tak obdarowałaś, że mi aż wstyd, że nie mam się czym zrewanżować. Mam nadzieję, że ta piwonia Coral Sunset zakwitnie, bo u ciebie bardzo mi się spodobała.

sylwia_slomczewska napisał(a)
Gosia ja Ci dam fiołków biało niebieskich jak będziesz chciała szybko łany robią teraz cudnie kwitna, a potem takie zwarte, że chwastu nie puszczają

Sylwia i o to chodzi, zadarniać gdzie się da. U siebie mam kępkę takich fiołków od mamy, ale zauważyłam, że tam gdzie rosną, to ślimaki się nimi za bardzo interesują.
MalgosiaW 19:05, 16 kwi 2019

O jejciu u ciebie większa wiosna niż u mnie. A jak zobaczyłam ostróżkę, no pięknie...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies