Wow, praca wre tak jak myślisz lato będzie pięknie kwitnące. U mnie też po deszczu kleisto ale ma przyjść ciepło to wszystko ruszy w oczach. W końcu najwięcej czasu spędzisz na działce od maja do września. Dosadź jeszcze orliki bo one majowe, wysiewają same i cieszą między wiosennymi i letnimi kwiatkami. U mnie zapełniają czas przed różami.
W maju wysiewam na pustostany cynie bo są do jesieni. Ale granulki ślimaksa też przy nich od razu bo są przysmakiem tych oślizgłych paskudztw
Gosiu fajną masz tam okolice. Strat współczuje, ale widzę, że pomimo wszystko dziąłasz dalej
Ten dobroczynek kosztuje 5 zł za taka nasączoną min szmatkę około 5x10 cm. Jedyny problem, że trzeba go przetrzymać w lodówce do momentu umieszczenia w ogrodzie, bo w wyższych temperaturach się wykluwa.
Ula trochę orlików już mam. To takie większe zeszłoroczne. Tylko w chwastach, bo tak bardziej na dziko sobie rosną.
I świdośliwa zaorlikowana.
A tu poletko z nasion orlików od Małej Mi - te muszę dopiero porozsadzać. Tu ich troszkę widać.
Z cyniami bardzo dobry pomysł. I nie wysiałam cleome - nasiona miałam na działce i dopiero teraz je przywiozłam - jutro spróbuję posiać najwyżej będą później kwitły.