Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bylinowa łąka

Bylinowa łąka

Katkak 06:48, 06 maj 2019

Gosia mam dla Ciebie poprocie.
Urszulla 08:08, 06 maj 2019

Wow, praca wre tak jak myślisz lato będzie pięknie kwitnące. U mnie też po deszczu kleisto ale ma przyjść ciepło to wszystko ruszy w oczach. W końcu najwięcej czasu spędzisz na działce od maja do września. Dosadź jeszcze orliki bo one majowe, wysiewają same i cieszą między wiosennymi i letnimi kwiatkami. U mnie zapełniają czas przed różami.

W maju wysiewam na pustostany cynie bo są do jesieni. Ale granulki ślimaksa też przy nich od razu bo są przysmakiem tych oślizgłych paskudztw
anabuko1 19:08, 06 maj 2019

Gosialuk napisał(a)
Grzesiu i Agnieszko oby to wszystko pięknie kwitło. Na pewno będą zdjęcia.

Na razie u nas zimno i pada. Poniedziałek też ma być taki. Na działce tak mokro, że nic w ziemi się nie da zrobić, bo klei się straszliwie. Nawet z plewieniem nie wiem czy wyschnie wystarczająco do następnej soboty.

Wstawię kilka fotek z piątkowej wyprawy w okolice Łubna. Specjalnie wybraliśmy się rano, żeby zdążyć przed zapowiadanym deszczem. Na żółtym szlaku. I nasz pies przewodnik.

Potem weszliśmy na ten pagór widoczny na pierwszym zdjęciu.

Łąka kwietna widok w górę i w dół.

Piękne widoczki
Gosialuk 19:18, 06 maj 2019

Tak Aniu. W dodatku wcale nie trzeba daleko jechać, żeby się nimi zachwycać.
anabuko1 19:26, 06 maj 2019

To masz suuper.Na codzien takie widoczki sielskie, piękne.
Ale ja też lubię swoją okolicę i te swoje widoczki
sierotka 20:26, 06 maj 2019

Witaj Gosiu ale cudna przestrzeń i jaka piekna wiosna fajnie
Pozdrawiam
Waclaw 21:22, 06 maj 2019

Gosialuk napisał(a)

Łąka kwietna widok w górę i w dół.

Piękna łąka z mleczami. W Henrykowie jest taka łąka. Bajeczna bo nad nią sad jabłoniowy i stare figury. niestety od 4 lat nie wpuszczają
Anitka 22:59, 06 maj 2019

Gosiu fajną masz tam okolice. Strat współczuje, ale widzę, że pomimo wszystko dziąłasz dalej

Ten dobroczynek kosztuje 5 zł za taka nasączoną min szmatkę około 5x10 cm. Jedyny problem, że trzeba go przetrzymać w lodówce do momentu umieszczenia w ogrodzie, bo w wyższych temperaturach się wykluwa.
Gosialuk 23:32, 06 maj 2019

Katkak napisał(a)
Gosia mam dla Ciebie poprocie.

Kasiu wysłałam priv.
Gosialuk 23:51, 06 maj 2019

Urszulla napisał(a)
Wow, praca wre tak jak myślisz lato będzie pięknie kwitnące. U mnie też po deszczu kleisto ale ma przyjść ciepło to wszystko ruszy w oczach. W końcu najwięcej czasu spędzisz na działce od maja do września. Dosadź jeszcze orliki bo one majowe, wysiewają same i cieszą między wiosennymi i letnimi kwiatkami. U mnie zapełniają czas przed różami.

W maju wysiewam na pustostany cynie bo są do jesieni. Ale granulki ślimaksa też przy nich od razu bo są przysmakiem tych oślizgłych paskudztw

Ula trochę orlików już mam. To takie większe zeszłoroczne. Tylko w chwastach, bo tak bardziej na dziko sobie rosną.

I świdośliwa zaorlikowana.

A tu poletko z nasion orlików od Małej Mi - te muszę dopiero porozsadzać. Tu ich troszkę widać.

Z cyniami bardzo dobry pomysł. I nie wysiałam cleome - nasiona miałam na działce i dopiero teraz je przywiozłam - jutro spróbuję posiać najwyżej będą później kwitły.