Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » ogród (nie)Mocy

ogród (nie)Mocy

gogo 14:58, 28 lip 2021

Basiu, trzmielina jest szczepiona, bo ona nie rośnie na patyku.
Ale brzoza to nie pendula, bo powinny jej zwisać gałązki.
Wygląda na zwykłą brzozę i nie będzie mała.
Jeśli takiej nie chcesz, może da się wymienić.
A czy na tym cypelku można by ją posadzić?, pasowałaby.
Nie pamiętam, czy tam nie idą jakieś rury, to odpada.
Dorii 14:59, 28 lip 2021

Ech jak słyszę twoje historie o emie co zdecydował sam to mnie szlag trafia. Szczególnie że mam wrażenie że jemu wszystko jedno jak wygląda ogród. Ma chłop szczęście że to nie ja jego żoną jestem bo osobiście by te krawężniki jeszcze raz montował jak należy.
Rojodziejowa 15:03, 28 lip 2021

Cypelek nie szkodzi, że nie jest okostkowany. Kiedyś najwyżej darń odetniesz „po angielsku”i wsadzisz co będziesz chciała, jak już będziesz mieć koncepcję.

Nie będziesz stron rodzinnych odwiedzać przypadkiem? Bo bym Cię obdarowała przywrotnikiem i Jeżóweczka DC jest w szkółce niedaleko.
Dragonka 15:16, 28 lip 2021

gogo napisał(a)
Basiu, trzmielina jest szczepiona, bo ona nie rośnie na patyku.
Jeśli takiej nie chcesz, może da się wymienić.
A czy na tym cypelku można by ją posadzić?, pasowałaby.
Nie pamiętam, czy tam nie idą jakieś rury, to odpada.

Kurczę, tak coś mi nie pasowała, ale się cieszyłam, że taka spora już.. ale masz rację, nic nie zwisa, pionowo rośnie. Ale etykietę ma jak byk- betula pendula

Trzmielina szczepiona, tak, chciałam na podokienną wąską przy wejściu bo tam tak płasko.Albo posadzę ją przy blaszaku z dereniami? Na cypelku nie, nic tam sadzić wielkiego nie będę bo idzie cała kanalizacja i dostęp musi byc do studzienki, czasem są awarie pompy.

Dragonka 15:18, 28 lip 2021

Dorii napisał(a)
Ech jak słyszę twoje historie o emie co zdecydował sam to mnie szlag trafia. Szczególnie że mam wrażenie że jemu wszystko jedno jak wygląda ogród. Ma chłop szczęście że to nie ja jego żoną jestem bo osobiście by te krawężniki jeszcze raz montował jak należy.
no, ja też mu ciągle powtarzam, że na kolanach do Częstochowy powinien w podzięce za taką żonę iść ale on twierdzi, że na odwrót No jakby tu powiedzieć- gusta mamy całkiem, wręcz krańcowo różne, on uważa ten cypelek za największą ozdobę tutaj..mam mówić więcej czy juz rozumiesz wszystko ?
Dragonka 15:20, 28 lip 2021

Rojodziejowa napisał(a)
Cypelek nie szkodzi, że nie jest okostkowany. Kiedyś najwyżej darń odetniesz „po angielsku”i wsadzisz co będziesz chciała, jak już będziesz mieć koncepcję.

Nie będziesz stron rodzinnych odwiedzać przypadkiem? Bo bym Cię obdarowała przywrotnikiem i Jeżóweczka DC jest w szkółce niedaleko.

Kiedyś to mi z pomocą boską cisy zrobią żywopłocik i nie będzie tego widać
Ach, żałuję, że nie mieszkasz bliżej! Przywrotnika nie ma tu wcale ale jeżówki zbieraj nasionka to się będę uśmiechać
Yenna 15:21, 28 lip 2021

Dragonka napisał(a)
on uważa ten cypelek za największą ozdobę tutaj.

aż się nie mieści w głowie
Dragonka 15:25, 28 lip 2021

gogo napisał(a)
patyku.
Grażynko, widzę na paragonie jeszcze ich opis: betula Pendula-Betula verrucosa- to zwykła jest tak?
hankaandrus_44 15:32, 28 lip 2021

Ale skoro jest tam kanalizacja i dostęp do studzienki ma być, to może lepiej. że nieotrawnikowany ten cypelek, tylko ja bym ten biały żwirek zamieniła na szary.

A potem wymyśliłabym przenośne donice z trawami, albo hostami. I już by Ciebie tak nie raziło. I wtedy możesz ema pochwalić, że dobrze tak wymyślił. Niech ma. Nie jestem skłonna czci i wiary go pozbawiać.
Dragonka 15:39, 28 lip 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
Ale skoro jest tam kanalizacja i dostęp do studzienki ma być, to może lepiej. że nieotrawnikowany ten cypelek, tylko ja bym ten biały żwirek zamieniła na szary.

A potem wymyśliłabym przenośne donice z trawami, albo hostami. I już by Ciebie tak nie raziło. I wtedy możesz ema pochwalić, że dobrze tak wymyślił. Niech ma. Nie jestem skłonna czci i wiary go pozbawiać.

Tym bardziej, że do robót ogrodowych ma silnie rozwinietą awersję Tu nie ma żwirku Haniu, tylko obrzeża. To koło które widzisz- to akurat narysowała Yenna, u mnie w oryginale jest tu trawnik. Ale pomysł z donicami jest ok, i chętnie z niego skorzystam.