Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » ogród (nie)Mocy

ogród (nie)Mocy

sylwia_slomc... 11:56, 25 sie 2021

A może tą trzmieline to trzeba w zupełnie inne miejsce i na innej rabacie dać....skoro tu nie pasuje, może to znak, ze gdzie indziej by lepiej wyglądałaBierzesz to pod uwagę?
AniazUroczyska 12:33, 25 sie 2021

Basiu, a może cyknij fotki tej trzmieliny w różnych miejscach i wstaw na wątku, wtedy będzie można coś podpowiedzieć.
Rojodziejowa 15:24, 25 sie 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
A może tą trzmieline to trzeba w zupełnie inne miejsce i na innej rabacie dać....skoro tu nie pasuje, może to znak, ze gdzie indziej by lepiej wyglądałaBierzesz to pod uwagę?

Też myślałam, żeby może całkiem ją przenieść. Tylko, czy masz jakies takie miejsce?
Dragonka 18:48, 25 sie 2021

Aniu, Trzmielina Dragonowska? haha, mam nowe imię i nazwisko Też się cieszę, że mnie odwiedziłaś!

Grażynko
, no zabawnie ta czupryna w oknie musiała wyglądać, chodząca w te i we wte..
Na pomoc eMa nie liczę, nie lubi ogrodu, nie lubi siedzieć na tarasie, nawet spędzać czasu na dworze- bo pracuje w terenie, i jak zawsze mówi, świeżego powietrza ma dosyć. Mogę go tylko czasem przewrotnie skłonić do myślenia, że coś czego ja chcę, jest tym czego on chce

MartaCho, uśmiałam się z mężomiętki- na mojego to chyba nie ma takiej, wyjątek stanowi regułę ponoć..ale już mnie to nie wzrusza
Dałaś mi do myślenia z tą inną miejscówką dla trzmieliny...

AniuCh
super, że ciski się wzięły i zmężniały( tfu, tfu) , będę wyglądać tych zdjęć

Sylwuś
no nie myślałam wcześniej o innym miejscu, jakoś tak się zasugerowałam Ogrodowiskiem..bo większość takich na pniu różnych widuję głównie na rabatach wejściowych jakby.

Asiu no właśnie, czy ja mam gdzie indziej miejsce...

Posłuchałam Ani z Uroczyska ( głupia ja) i znowu latałam z trzmieliną. Widziałam , że sąsiad dziwnie na mnie patrzy zza płota i szybko cykałam, i tak chyba myślą, że jestem wariatką...

Ladies ( bo żaden gentleman mnie nie odwiedza) za chwilę będzie relacja foto, proszę w takim razie o głosowanie.
Dragonka 19:07, 25 sie 2021

Nie będę mówić do której wersji skłaniam się najbardziej, jestem szczerze ciekawa Waszych opinii. Choć głupio się czuję robiąc zamęt o jedną lichą trzmielinę No ale niech mam tyle radości, co?
Trzmielina ma już kijek- czeka aż ja posadzę, wtedy ją będę prostować. Tradycyjnie- nie zwracajcie szczególnej uwagi na nieład

wersja rabata przed wejściem:

1) najbliżej schodów i drzwi wejściowych dwa ujęcia:

2) pośrodku wygląda tak:

3) najdalej od wejścia tak, dwa ujęcia z róznych stron:

Za chwilę wrzucę inną rabatę, której pod uwagę nie brałam, ale po Waszych sugestiach poleciałam z nią tam- sąsiedzi mieli pewnie ubaw po pachy...
Dragonka 19:10, 25 sie 2021

Rabata od tarasu:

4) tarasowa z jednego boku- trzmielina wygląda tak jak patrzę z tarasu:

tak jak patrzę na taras:

5) czy tak na tarasowej ale dalej?

Dragonka 19:13, 25 sie 2021

No i to nareszcie koniec Much ado about nothing - powiedziałby Shakespeare jakby żył

to jak:
1) zdj 1 najbliżej wejścia
2) pośrodku
3) dalej od wejścia
4) tarasowa z jednego boku
5) tarasowa z drugiego boku?

Dorii 19:22, 25 sie 2021

Wersja 3
Moim zdaniem musisz upolować jeszcze dwie
Dragonka 19:24, 25 sie 2021

Dorii napisał(a)
Wersja 3
Moim zdaniem musisz upolować jeszcze dwie

O masz! Dorii, ja z jedną od miesiąca się bujam a Ty mi mówisz o jeszcze dwóch? Gdzie byś je dała?
Dorii 19:34, 25 sie 2021

Na wejściowe, pierwsza pomiędzy oknami, druga jak w wersji 3 a trzecia jeszcze dalej od wejścia.
Jedna na takiej długiej rabacie wygląda samotnie.
Dla jednej odpowiednia była by mała rabata