Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Basilikum 13:41, 25 lis 2019

o tak musi byc plus
waldek727 14:04, 25 lis 2019

popcorn napisał(a)
Gosia, oby!
Jadę dziś zobaczyć jak tam idą tynki bez tynkarza patrzącego na mnie. I pomierzyć ile tynków mu wyszło bo płacę za metr.

Karolinko.
A jak patrzy na Ciebie to mu szybciej rączka śmiga po ścianach czy wolniej?
popcorn 14:14, 25 lis 2019

Iza dzięki
Waldek nie wiem ale wolę być tam sama bez miliona ekip. Ale póki co się nie zanosi, praca wre. Niech już skończą i znikną
Gosiek33 17:03, 25 lis 2019

Liczą bez otworów bo obróbka otworów jest bardziej skomplikowana niż kładzenie tynku na prostej ścianie. Tak było.

Dom który będziesz oglądać nie do knca Ci da pojęcie o tynku. I tak to potem jest wypadkowa zależna od słońca, okolicznej zabudowy, odbicia światła od dachówki i od roślin w około. Bierzesz to pod uwagę?

Mam tynk w kolorze budyniu śmietankowego i czasem wpada w róż (od dachówki) gdy jest pochmurno wydaje się sino-zielony od sosen
sylwia_slomc... 17:45, 25 lis 2019

Patrzyłam teraz w prognozę w mojej miejscowości i od soboty zapowiadaja w nocy na minusie
Może z drugiej strony Krakowa na plusie będzie trzymam kciuki.
Edit .
Mam prośbę, możesz mi na priv napisać jakiego rzędu kwotę śpiewaja teraz fachowcy od więźby dachowej?
Doszło mi na domu i stodole wymienianie więźby i blachy przy remoncie, a nie mam pojęcia na ile się przygotować
aga55 17:49, 25 lis 2019

Jak mój eM wybierał tynk w kolorze złamanej bieli to zapomniał, że ma być w zimnym odcieniu złamana szarościami i teraz też mam na elewacji budyń śmietankowy do przemalowania...kiedyś.
Cały czas kibicuję i trzymam kciuki za plusową temperaturę. Osobiście nie odważyłabym się kłaść tynku o tej porze roku. Mój sąsiad dwa lata temu chciał mieć ładnie na święta i latem kładł tynk od nowa, bo mu mróz odparzył.
popcorn 18:53, 25 lis 2019

Oj. No zobaczymy. Ocieplenie mają zrobić, siatkę i klej i jak będzie zimno to im nie pozwolę robić dalej. Po prostu. Rozliczymy się częściowo i wrócą jak będzie cieplej.

Ma być zimny biały. Już tak wybierałam z próbnika tylko. I było ok. Dachówka jest antracyt więc nie będzie wpadania w róż. Mam nadzieję

Póki co zamówiłam drzwi. Przy czym ościeżnice droższe niż skrzydła, bo regulowane... Heh. I łamane drzwi do spiżarni żeby mało miejsca zajmowały. Bez klamek bo za dużo do wyboru. Czeka się 10 tygodni... Jak pytałam najpierw było 6. Tydzień temu 8. A dziś na umowie mam 10... Nie chcę jeździć szukać od nowa, niech termin leci... 10 procent rabatu i tyle.

Sylwia dachu mam jakieś 170 metrów kwadratowych i więźba plus położenie dachówki kosztowała 19 tys.
Pozdrawiam Was. Dziękuję że piszecie, raźniej mi.

Ekipa za kostkę (mało), taras, obrzeża i żwir dookoła domu chce 9 tys. Nie wiem czy to będę robić bo to jednak za dużo plus materiał... Heh
Dorii 20:26, 25 lis 2019

U mnie kostka z materiałem 140-150 zł M2
popcorn 20:30, 25 lis 2019

Kostki będzie jakieś 80m2. Samo położenie kostki 45 zł/m2. Położenie mb krawężnika 20 zł. I się dodaje... a gdzie materiały. Heh. No nic...

pozdrawiam Dori!
Dorii 20:55, 25 lis 2019

Jak masz bez materiału to jeszcze podsypka, suchy beton i inne takie. U mnie bez krawężników.